2019 model iPhone’larda kablosuz ters şarj özelliği olacak

Huawei ve Samsung’un üst düzey akıllı telefonlarında bulunan kablosuz ters şarj özelliği 2019 model iPhone’larda bulunacak.

Apple‘ın yeni iPhone‘larında hangi özellikleri görmek isterdiniz? Bu soruya verilecek cevaplar kişiden kişiye değişir. Kimileri 5G bağlantısı görmek ister, kimileri daha güçlü bir pil, kimileri ise Android işletim sistemi cevabını bile verebilir bu soruya. Ancak kimsenin aklına “kablosuz ters şarj” cevabının geleceğini sanmıyoruz. Bu doğrultuda ne kadar etkileneceksiniz bilemiyoruz ama, teknoloji gündemindeki son haberler Apple’ın bu teknolojiyi yeni iPhone modellerinde kullanıcıların beğenisine sunacağı yönünde.

Samsung ve Huawei’nin kullandığı teknoloji Apple’ın ilgisini çekiyor

Galaxy S10 ve Huawei Mate 20 Pro – P30 Pro akıllı telefonlarda karşımıza çıkan bu özellik, aynı özelliği bünyesinde barındıran diğer akıllı telefonun sırt sırta yanaştırılmasıyla şarj etme imkanı tanıyordu. Bugüne kadar Apple iPhone kullananların en büyük sorunlarından biri olan “şarj” kelimesi, bu haber gerçek olursa en azından paylaşılabilir bir kavram olacak diyebiliriz.

2019 model iPhone'larda kablosuz ters şarj özelliği olacak

Geçtiğimiz günlerde kendi standartları için yetersiz kaldığı gerekçesiyle AirPower adlı kablosuz şarj matını iptal eden Apple, bu teknolojiyi gerçekten de yeni iPhone’lara getirecek mi çok merak ediyoruz. Şundan eminiz ki Apple bu teknolojiyi kullanırsa rakipleri tarafından epey iğneleme videosuyla karşı karşıya kalacak.