2019 iPhone Ön Kameraları 12 MP Ultra Geniş Açılı Olacak

Apple’ın 2019 iPhone modellerinde ön kamera çözünürlüğünün 12 MP’e çıkacağı ve ultra geniş açı özelliğinin geleceği iddia ediliyor.

iPhone kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri, ön kameralarında geniş açı çekim özelliğinin bulunmaması. Özellikle kalabalık arkadaş gruplarıyla selfie çekerken sinir bozan bu durum, 2019 iPhone modelleriyle ortadan kalkacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone XS ve iPhone XS modellerinde 7 MP çözünürlüğe sahip olan ve geniş açı çekim özelliği sunmayan ön kameralar nihayet yükseltilecek. 2019 iPhone modellerinin 12 MP çözünürlüklü ve ultra geniş açı özelliğine sahip ön kamerayla geleceği 9to5Mac tarafından iddia ediliyor.

4 elementli lens 5 elemente terfi edecek

2019 iPhone Ön Kameraları 12 MP Ultra Geniş Açılı Olacak

Yeni iPhone’ların ön kameralarında ayrıca 4 elementli değil 5 elementli lens olacağı da iddialar arasında. Bu yenilenen ön kameraların, piyasaya çıkacak olan üç yeni iPhone modelinde de standart olarak geleceği belirtiliyor. Apple’ın bu yeni ön kamera sensörlerini Sony’den alacağı iddia ediliyor.

Apple’ın yeni iPhone’larını görmemiz için Eylül ayını beklememiz gerekiyor. Bakalım firmanın 2019 model iPhone’ları beklentileri karşılayabilecek mi.