Huawei Mate 8’in tasarımı ve teknik özellikleri sızdırıldı

Huawei Mate 8’in tasarımına ışık tutan üç boyutlu render, ürünün resmi tanıtımına 1 hafta kala YouTube’da görüldü

Çinli akıllı telefon markası Huawei‘nin büyük ekranlı ve üst sınıf Android’i Mate 8, önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtılacak. 26 Kasım 2015 günü tanıtılacağı söylenen Huawei Mate 8‘in tasarımı, birçok teknoloji ürününün fotoğraflarını sızdırmasıyla bilinen @OnLeaks hesabı tarafından internete yüklendi.

huawei-mate-8-android-akilli-telefon-tasarim-dosyasi-

OnLeaks’ın paylaştığı görseller, büyük ihtimalle Mate 8’in resmi 3D render görüntüleri. YouTube‘a yüklenen kısa video’ya göz atınca,, akıllı telefonun tasarımının Huawei Mate S’e büyük ölçüde benzediği anlaşılıyor. Akıllı telefonun ince çerçevesi, gövdenin büyük bölümünün ekrana ayrılmasını sağlıyor.

Huawei Mate 8’in yakışıklı tasarımı, birden fazla ekran, depolama ve RAM tercihiyle birlikte gelecek. Cihazın iki alt sürüme sahip olacağı söyleniyor. Mate 8’in birinci versiyonu, Full HD ekran, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza içeren giriş sürümü. İkinci ve seçkin modelse, 2K ekran, 4 GB RAM ve 128 GB ROM taşıyacak.

huawei-mate-8-android-akilli-telefon-tasarim-dosyasi

İki varyantın da 6 inç ekran, micro SD hafıza kartı desteği, 20,7 megapiksel arka kamera ve 4100 mAh batarya gibi ortak özellikler taşıdığı söyleniyor. Android 6.0 Marshmallow işletim sistemli akıllı telefonun fiyatını ve Türkiye’deki temin edilebilirliğini önümüzdeki hafta öğreneceğiz.

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.