AMD Radeon’u HTC Vive için özel kılan nitelikler

AMD kullanıcıları HTC Vive’ı ayrıcalıklı özelliklerle kullanacak. AMD Radeon grafik çözümlerinin VR (sanal gerçeklik) uyumu hakkında bilgiler sizlerle.

HTC ve Steam ortaklığında geliştirilen ve teknoloji tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği HTC Vive VR (Sanal Gerçeklik) sistemi, bu hafta pazar günü (10.04.2016) tarihinde piyasaya çıkmış olacak. Peki AMD Radeon grafik çözümleriyle HTC Vive VR deneyimi nasıl olacak? AMD bu konuda detaylı bilgiler vererek AMD radeon grafiklerinin sanal gerçeklik yeteneklerini açıkladı. Yapılan resmi duyuru sizlerle.

Sanal gerçekliğe hazır yazılım

Geçtiğimiz hafta AMD, HTC Vive ve Oculus Rift için optimize edilmiş Radeon Pro Duo destekli WHQL sertifikalı VR’a hazır sürücüsü Radeon Software Crimson Edition 16.3.2’yi kullanıcılara sundu. Sürücüyü buradan indirebilirsiniz. AMD LiquidVR için optimizasyonlar içeren Radeon Software Crimson Edition 16.3.4’ün beta versiyonunu da yayınladı. Beta sürücüsünü de buradan indirebilirsiniz.

amd-vr-deneyimi-affinity-multi-gpu

AMD LiquidVR™ nedir?

AMD’nin LiquidVR teknolojisi kullanıcılara gerçek dünyaya çok benzer sarmalayıcı, interaktif ve sezgisel bir VR kullanıcı deneyimi sunarken, VR geliştiricileri ve programcılarının kullanıcılara en yüksek kalite içerikler, konfor ve uyumluluk sağlamalarına imkan tanıyor. AMD, HTC ile yakın çalışması ile HTC Vive tarafından sunulacak sadece Radeon GPU’lar ile sağlanan LiquidVR özellikleri şöyle:

·        AFFINITY MULTI-GPU: Çoklu GPU render görevleri konusunda sanal gerçekliğin karşılaştığı zorluklar var. Alternatif Kare İşleme (Alternate Frame Rendering – AFR) ile ilgili ekstra gecikme karesi daha çok VR harici senaryolarda karşımıza çıkıyor ve her kareyi iki kere işleme CPU’ya ek yük bindirerek kare hızlarını sınırlandırabiliyor. Uygulamaların, görevleri belirli GPU’lara atamasını sağlayan Affinity Multi-GPU bu sayede her bir GPU’nun tek bir gözden bakış açısını işlemesini sağlayarak sonuçların tek bir stereo 3D resim olarak çıkmasına izin veriyor.

·        DIRECT-TO-DISPLAY: Yeni nesil görüntüleme cihazları olan VR başlıkları halihazırda var olan işletim sistemlerine uyumlu olmayabilir. Doğrudan Görüntü (Direct Display) bu tür kısıtlamaları baypas etmek üzere tasarlanıp söz konusu başlıklara bir ayar gerektirmeden işletim sistemlerine uyumlu olmalarını sağlamaktadır.

amd-r9-nano-htc-vive-cihaztv

SteamVR Performans Testi

Radeon R9 grafikleri HTC Vive ile tak-kullan uyumluluğu sağlayarak kesintisiz ve muhteşem bir VR deneyimi ve etkileyici bir oyun performansı sunuyor. Radeon R9 390, Nano ve Fury Serisi GPU’lar yılın başlarında Valve’ın yayınladığı, tüketicilere grafik kartlarının VR ile uyumlu olup olmadığını gösteren SteamVR Performans Testi’nden tam not alarak “VR için Önerilen” statüsüne layık görüldü.

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.