Merhaba iyi günler, 37000 ila 45000 TL civarı bütçem var ve RTX 4060'lı bir laptop satın almak istiyorum. 5000 serisini düşündüm yalnız RTX 4060 ile 5050 arasındaki fark %8 ve RTX 4060 %8 daha önde (25 oyunun ortalaması), RTX 5060 cihazlar ise 50000 TL fiyat bandından başlıyor ve performans olarak RTX 5060, 4060'dan %8 daha önde, bu doğrultuda en doğru kararın RTX 4060 laptop almak olduğunu karar verdim, gerek stoklarda olması gerekse ucuzluğundan kaynaklı. RTX, Framegen x3-x4, DLSS 4.0'ın görüntü kalitesi beni pek ilgilendirmiyor.
Cihaz TV'nin önerdiği 37000 TL'lik cihaz çok güzel ve fiyat performans olarak gözüküyor ama araştırdığımda HP victus 15 serilerinde kasa çatlama/kronik menteşe sorunu ve sıcaklık sorunları olduğunu öğrendim, şikayet var üzerinde çok fazla şikayette bulunulmuş. Sıcaklık konusu ise yabancı kaynakta inceleme yapmış bir kişi işlemcide sıcaklık 90 derecelerden 70-80 derecelere kadar düşmüş, ekran kartı ise ortalama 78-83'den 73-75 arasında ayrıyetten kendisi 75 watt olarak değil limiti kaldırıp 100 watt civarında kullanıyor. Laptop kasası için alt tarafa pasif yada fanlı ekstra bir soğutucu kullanmış mı bunu bilmiyorum.
Önerilere açığım, şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim.
Cihaz TV'nin önerdiği 37000 TL'lik cihaz çok güzel ve fiyat performans olarak gözüküyor ama araştırdığımda HP victus 15 serilerinde kasa çatlama/kronik menteşe sorunu ve sıcaklık sorunları olduğunu öğrendim, şikayet var üzerinde çok fazla şikayette bulunulmuş. Sıcaklık konusu ise yabancı kaynakta inceleme yapmış bir kişi işlemcide sıcaklık 90 derecelerden 70-80 derecelere kadar düşmüş, ekran kartı ise ortalama 78-83'den 73-75 arasında ayrıyetten kendisi 75 watt olarak değil limiti kaldırıp 100 watt civarında kullanıyor. Laptop kasası için alt tarafa pasif yada fanlı ekstra bir soğutucu kullanmış mı bunu bilmiyorum.
Önerilere açığım, şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim.