Acer Nitro 5 An515-58-775T Notebook Aniden Kapanma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beko64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:55

beko64

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Arkadaşlar Merhaba 3-4 gündür bununla uğraşıyorum öncesinde de birden kapandığı oluyordu ama nadirdi sıcaklıktan diyordum ama alakası yok. Beni bezdirdi artık bu sorun ürünün garantisi de geçen aylarda bitti. Sorunum tam olarak şu şekilde

Bilgisayarımı oyun oynarken kullandığımda ETS 2 , Citys Skylines , Farming Simulator 2025 oyunlarında aniden kapanıyor ve Mavi ekranda “video dxgkrnl fatal error” hatası alıyorum kapanıyor ardından yeniden başlıyordu. Acer forumlarındaki tüm hata çözme yöntemlerini denedim. Sırasıyla;

1-DDU ile Ekran Kartı Driveri kaldırıp yüklemek

2-Ekran Kartı Driver Sürümünü Düşürmek

3-SFC Scannow komutlarını denemek

Her şeyi denedim olmadı. Bios sürümüm 2.16 gözüküyordu. Acer resmi sitesinden 2.19 sürümünün olduğunu gördüm güncelledim sorun hala devam ediyordu.

Sonrasında bilgisayarı formatlamaya karar verdim ve Windows resmi sitesinden W11 22H5 sürümünü iso olarak indirip UEFI olarak kurdum.

Sorun yok gibi gözüküyordu fakat dün Youtube dan video izlerken bugün de oyun oynarken kapandı. Bu sefer mavi ekrana atmıyor ama ekran tamamen kapanıyor fanlar dönüyor klavye ışıkları sabit kırmızı yanıyor. Klavye ve fare tepkisi vermiyor bilgisayar. Kapağı kapatıp açsam bile ekran tamamen siyah. Güç tuşuna basıp kapatıp tekrar açınca düzeliyor. Bu sorundan dolayı gerçekten bıktım usandım. Garantisi geçen aylarda bitti. Severek kullandığım oyuncu bilgisayarımla ne oyun oynayabiliyorum ne de günlük rahat bir şekilde kullanabiliyorum.

EKLEME; Acer Yetkili Servisi Sitelerindeki Driverların Win 11 Home sürümlerinde çalıştığını söylüyor sorun bundan kaynaklıdır diyorlar ama ben hep Win 11 Pro kullandım . Satın aldıktan sonra uzun bir süre hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Sıcaklıktan dolayı kapandığı oluyordu bir ara 2025 Mart'ta SMS Infocomm Servise göndermiştim macun değişimi ve formatlama işlemi yapılıp geri gönderilmişti.

Soruna ait videolar linkte: https://drive.google.com/file/d/1UTOji7ci9eRE1XRxqJjZQT1kiPse1e2W/view?usp=sharing

@CihazTV Hocam müsait olduğunda bakabilir misin

Merhaba kardeşim

Öncelikle durumunuz için geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Sorun kaynağı sanırsam Windows 11 Pro'dan olmayabilir. Siz yine de Windows 11 Home kurun deneyin. Olmadı her şey denendiği için mecburen teknik servise verilecek. Garantisi de bittiği için ek ücret çıkabilir. 😇

Muhtemelen anakartla ilgili bir sorun var. Chip arızası veya kaybından kaynaklanır.

Merhaba kardeşim

Öncelikle durumunuz için geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Sorun kaynağı sanırsam Windows 11 Pro'dan olmayabilir. Siz yine de Windows 11 Home kurun deneyin. Olmadı her şey denendiği için mecburen teknik servise verilecek. Garantisi de bittiği için ek ücret çıkabilir. 😇

Muhtemelen anakartla ilgili bir sorun var. Chip arızası veya kaybından kaynaklanır.
Windows 11 Pro dan olma ihtimali yok hocam kesinlikle. Teknik servis sadece hasar tespit için 1200 tl ücret talep ediyor. Yazılımsal bir sorun varsa çözülebilecek başka bir yol varsa onu da deneyeyim.

Windows 11 Pro dan olma ihtimali yok hocam kesinlikle. Teknik servis sadece hasar tespit için 1200 tl ücret talep ediyor. Yazılımsal bir sorun varsa çözülebilecek başka bir yol varsa onu da deneyeyim.
Aklıma gelebilecek her şeyi test edilmiş. Zaten format ile çözülmüyorsa donanım arıza vardır.

Aklıma gelebilecek her şeyi test edilmiş. Zaten format ile çözülmüyorsa donanım arıza vardır.
Hocam bir şey danışmak istiyorum. Son kez MUX Switch açıp denemek istedim. MUX Switch açtım RTX4060 140W var içerisinde o sırada arkadaşıma test ettiğimin fotoğrafını atıyordum ki pc aniden kapandı siyah ekran fanlar hızlı dönüyor rgb sabit kırmızı renk yanıyor. Win+Ctrl+Shift+B ile ekran kartını sıfırlamayı denedim geri bildirim blıp diye bir ses geliyor ama ekran gelmiyordu kapattım neyse gpt ye danıştım. Görseldede gözüktüğü gibi 86 derecede çalışıyor 4060. Gemini diyor ki GPU Thermal Throottling yapıyor 88 dereceyi görür görmez korumaya alıyor görüntüyü kesiyor fanları hızlandırıyor diyor. Termal macun değiştirmem ve fan temizlememi öneriyor bundan mı yoksa ?
1769026988868.webp

Hocam bir şey danışmak istiyorum. Son kez MUX Switch açıp denemek istedim. MUX Switch açtım RTX4060 140W var içerisinde o sırada arkadaşıma test ettiğimin fotoğrafını atıyordum ki pc aniden kapandı siyah ekran fanlar hızlı dönüyor rgb sabit kırmızı renk yanıyor. Win+Ctrl+Shift+B ile ekran kartını sıfırlamayı denedim geri bildirim blıp diye bir ses geliyor ama ekran gelmiyordu kapattım neyse gpt ye danıştım. Görseldede gözüktüğü gibi 86 derecede çalışıyor 4060. Gemini diyor ki GPU Thermal Throottling yapıyor 88 dereceyi görür görmez korumaya alıyor görüntüyü kesiyor fanları hızlandırıyor diyor. Termal macun değiştirmem ve fan temizlememi öneriyor bundan mı yoksa ?Ekli dosyayı görüntüle 1002
Ekran kartının başka sıcaklıkları artma sebepleri olamaz. 87 dereceye ulaştı mı termal kısma her laptopta yapar. Çözümü ise altına stand yerleştirerek laptopun daha rahat hava almasını ve çıkarmasını sağlar. Diğer yöntem ise termal ve fan bakımlarını uygulamaktır. Mesela PTM 7950 termal pad çok tatlı olur. Bir çok grupta Acer Nitro 5 kullanan arkadaşlarım uygulamıştır. Güzel de sıcaklık değerleri aldılar. 😊

Ramleri test ettiniz mi? Belki de sorun Ram kaynaklıdır. MemTest64 programıyla bir test edin. Bu test 1-1.5 saat sürebilir.

Son düzenleme:
Geri