Casper Excalibur G870 Deneyimim. (Bqb0P-B)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Senr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 8:58

Senr

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Herkese selamlar, forum üyeleri ve sayın moderatörler. Oldukça kapsamlı bir konuyla karşınızdayım. Bu ürünü acil bir ihtiyaç nedeniyle aldım; emin olun internetten sipariş verdiğimde kargo daha hızlı olsa çok daha farklı bir model tercih ederdim, fakat nasip buymuş. Evime genelde kargo hizmetleri çok yavaş ve benimde acil ihtiyacım çıktı böylece mağazadan almak zorunda kaldım gibi oldu. Ama mağazadan almak zorunda da değildim ona üzülmeyin. Bence çoğu mağazada doğru düzgün alternatif yok ve yaklaşık 2–3 yıl önce aldığımı düşünürseniz, o dönem RTX 4060’lı laptoplar yeni duyurulmuştu. Normalde 4060 ekran kartı benim için bir hayaldi ama Casper sayesinde gerçek oldu diyebilirim. Sebebini aşağıya eklediğim görselden anlayacaksınız. Bu forumda böyle düşünen çıkacağını sanmıyorum ama yine de belirtmek isterim: Sponsorlu bir içerik değil; evet modeli hem öveceğim hem de eleştireceğim, fakat Casper’da çalışmıyorum. İsterseniz faturası ve kutusu dâhil hepsini gösterebilirim.

2023.webp

Öncelikle bu modelin bu kadar fazla hater’ının olma sebebini açıklamam gerekiyor. Teknosa çalışanlarına, bu modeli özellikle öne çıkarmaları için talimat verilmiş. Bildiğiniz gibi, çocuklarına laptop almak isteyen aileler genelde internetten değil, mağazalardan alışveriş yapıyor. Bana göre bu kötü bir durum; çünkü konudan anlamayan veliler bu yönlendirmeler nedeniyle bu modeli tercih etmek zorunda kalabiliyor. Böyle uygulamaların kesinlikle yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.

Mağazalar bu açıdan tam bir facia. Burayı okuyan varsa özellikle söylemek isterim: Mağazalardan benim gibi laptop almayın. Kazıklanma ihtimaliniz çok yüksek. Benim mağazaya gitme sebebim tamamen kendime güvenmemden ve geziyorum işte işsiz gibi. Mağazalar maksimum 35K ederi olan ürünü satıyor 45K fiyata.

Ayrıca mağazalardan laptop alan arkadaşlarım da oldu. Büyük çoğunluğu, iyi fiyat/performans ürünlerinin çalışanlar tarafından stok açılmadan önce kendi çevrelerine veya önceden ayarlanan müşterilere satıldığını anlattı. Bunu duyunca gerçekten şok oldum. Yani mecburen ‘kargo bekleyeceksiniz’ demek istiyorlar

Bana da geldiler işte övdüler falan ama ben tabii ki piyasa araştırması yapıp fiyatına göre aldım cihazı.
Fiyatı o kadar komikti ki cihazın size şöyle izah edeyim, Benim bütçem maksimum 20K falan ve hani o paralara RTX 3050 var.. Oyun oynamayacağım diye laptop seçiyorum ama ofis laptopu da almak istemedim ve 3050 Asus veya Victus 15 alacaktım bunlarda kafama yatmadı Lenovo LOQ vardı internette. Casper cihazı bu indirim ile gördük ve fiyatı kafamıza yattı bütçe arttırma kararı aldık. Bir de ben hani 2 aydır internetten ve mağazalardan kapsamlı fiyat analizleri yapıyordum öyle tak diye almıyorum merak etmeyin. Mağazalarda pek bu tarz F/P cihaz olmaz Kasım indirimleri vardı aynı şu an olduğu gibi ve en F/P o an bu cihazdı diyebilirim diğer 4060 cihazlar Asus veya Acer'in 4000 serisi laptopları 40K fiyattan satılıyor. Bununda fiyatının 42K olması sebebi freedos değil bu cihaz Windows 11 home kurulumlu. Niyeyse mağazalarda Windows kurulumlu cihazlar çok yaygın. Bu da F/P oranını çok düşürüyor. Ben freedos cihazlara Windows kurmayı biliyorum ama zamanı satın alma şansım varsa niye uğraşayım ? Dedim ve modeli aldım direkt. Sonra da bu fiyatlara düşmedi bir daha, internette 29K fiyata freedos olan versiyonu düştü arkadaşlar öyle diyeyim kampanyanın ciddiliğini siz anlayın. Yanında 1 aylık ofis uygulamaları ve 1 aylık Gamepass bedava geliyor.

Buraya kadar benim yaşadıklarımı dinlediniz başlık deneyim olduğu için kendi hikayemden bahsetmeden olmazdı diye düşünüyorum. Şimdi model hakkında olan kısma geçeceğim isteyen sıkılan vs. varsa yukarıyı okumayabilir.

Modeli ilk aldığımda inanın içinde ne tür macun vardı bilmiyorum ama ilk işim Furmark, cinebench testi yapmak oldu. Furmark'ta ısınmadı sanırım ama işlemci zaten İntel alev direkt 100W'a kafa atınca ister istemez cihaz 100 C görüyor. Tabii bende ne Throttle Stop kullanmayı biliyorum ne macundan anlıyorum hani bilinçli kullanıcıyım diyorum ama laptoptan anlamak anlamında değil piyasa fiyatları hakkında kast etmiştim. Skorlar, ısılar thermal seviyesinde de olsa normal bu arada. Bir de Casper'da bu macun sorununu anlamış ki PTM 7950 koymuş 5000 ile gelen kasaya ki 5050 ile 5060 olan kasa ile benim elimdeki kasa aynı arkadaşlar. Hani teoride işte 105W olan Gpu gücünü 115W'a çıkarmışlar ama oyunlarda 90W çekiyor yani ddr5 ram harici pek farkı yok benim cihazımdan Ali Osman beyin cihazının. Ali Osman beyin cihazı ddr5 ile geldi ve o ramler elinde patladı zaten. Tek avantajı PTM 7950 olabilir ama benim kasam çok daha avantajlı neden mi ? Çünkü 90W 4060 için hayli hayli oyunlarda yeterli. İşlemcim de i5 12450H. Ali hocamın ise i7 olması lazım onun işlemcisi çok daha kuvvetli. O yüzden soğutması daha zor bir model onun elindeki. Ben w dengesi olarak 4060'ı daha başarılı buluyorum. Kendisi konumu okursa 5060 4060'a göre çok daha iyi diye yazacaktır ama bakın performans değil w dengesi olarak söylüyorum.

Evet, laptopu aldıktan 1–2 ay sonra cihaz aşırı tozlanmaya başladı ve ekran kartı sıcaklığı 86 dereceye kadar çıktı. HWinfo64 ile baktığımda GPU’nun thermal throttle yediğini görüyordum. Servise götürmedim; güvendiğim bir bilgisayarcı vardı, ona götürdüm. Cihazın tozunu temizledi, hatta tüm termal pedleri ve macunu bile yeniledi. Sonrasında 1–2 ay God of War Ragnarök oynadım, fakat ekran kartı yine 86 dereceye çıktı; işlemci ise her türlü zaten sıcaktı. ‘Benim cihazda bir sorun olsa bu kadar çabuk tekrar yükselmez’ diyerek Casper’ı eleştirmeye başladım tabii.

Aradan 3–4 ay geçti ve ben yine 86 derece GPU, 97 derece CPU sıcaklıklarında God of War Ragnarök oynamaya devam ettim. Bir noktadan sonra kafaya taktım ve dedim ki: ‘Bu laptopun bakımını kendim yapacağım.’ MX-6 termal macun siparişi verdim. O süreçte laptop bakım videolarını o kadar çok izledim ki, resmen izlemekten kafayı bozdum ve oldukça şey öğrendim.

MX-6 elime ulaştığı gün laptopu açtım ve cihazın macununun tamamen ‘pump-out’ yaptığını gördüm. Yeni macunu sürmeden önce öncekini titizliklle temizledim ve yeni macunu sürdüm böylece aşağıda paylaşacağım sıcaklık değerlerinden de göreceğiniz üzere, cihazın sıcaklıkları ciddi şekilde düştü.

cASPERALivursCihaztv.webp

20250905new_234417-.webp

Sorun anladığınız üzere macundan kaynaklıydı. Unutmadan söyleyeyim macunu almadan hemen önce Ali beyin tavsiyesi ile soğutucu aldım. O etki etmedi zira pumpoutlu macuna istediğini yap soğumuyor cihaz. Macunu sürünce 96 derece olan işlemci 80 derecelere geriledi. Ekran kartımız 86 dereceden 76 derecelere geriledi.

O zaman modelin benim için (+) güzel özelliklerini sayayım.
RTX 4060 için çok uyumlu w değerleri.
Metalik kasa.
Kasanın pratik şekilde temizlenebilmesi.
Uygun fiyat.
Klavye RGB ayarları güzel.
USB giriş sayısı yeterli.
Touchpad'in konumu ve büyüklüğü.
H serisi işlemcisi sayesinde ne anakart yanma sorunundan etkilendi ne de HP gibi hall sensörden.

Eksik bulduğum kısımlar (-)
Type C thunderbolt değil.
Control Center 10 yıl öncenin arayüzünde.
Soğutucu yoksa çok çabuk fanlar tıkanıyor tozdan.
Fan ayarları çok yetersiz.
BİOS daha da geliştirilebilir.
Klavye çok nadirde olsa tutukluk yapıyor.
Casper bu kasayı 3 4 seridir güncellemiyor.

Özetle eksi kısmına eklesem mi ? Eklemesem mi ? Bilemediğim özellikler de var.
Mesela 135W crossload varmış toplam her yerde bu dönüyor. Öncelikle 4060 gibi bir ekran kartı oyunda 90W ile tüm gücünü veriyor sayılır. Benchmark ve renderda belki de 100W üstü çeker o ayrı konu. Bence fiyatı uygun yani bu cihaz Victus 15 gibi bir cihaz gibi duruyor açıkçası ve onun ekran kartının w değeri daha düşük. Bunu hesaba katarsam bence pekte eksi değil benim için. Ama 5060 ekran kartı için sıkıntı diyorlar. Açıkçası 140W ve daha fazla crossload olan modellerin fiyat etiketine sahip olduğu zamanlar bunun Casper'ın fiyatlandırma hatası olduğunu düşünüyorum. Bu modelin 180W değerinde adaptörü var. haliyle 140W crossload pek mümkün değil. İ5 12450H'ı oyunlarda 40 50W ve 90W ekran kartı olacak şekilde rahatlıkla beslediğini düşünüyorum ayrıca oyunlarda gereksiz w çekmesin diye throttlestoptan w limiti koydum bunu da Ali Osman hocamdan gördüm gerçekten çok işe yarıyor G870 kullanıcıları için macunlarının ömürlerini korumalarını istiyorlarsa şiddetle w limitlemeyi öneriyorum. Ama render ve tasarım işlerinde limit kaldırılabilinir geçici olarak. Ben görselleri çektiğimde macun yeniydi şu an dereceler farklı tabii üzerinden 6 ay geçti. Ekran kartı maksimum 80 derecelerde oyunlarda. İşlemcide w limiti olmasa 90 üzeri görecek ancak w limiti sayesinde 89 derece görüyorum en fazla.
Diğer olayda bence İntel işlemciler çok verimsiz.

Her neyse genel olarak cihazdan memnunum. Fiyatı iyi olduğu sürece model kesinlikle kaçırılmamalı, model Quanta üretimi. Yukarıda bulunan görseller Yüksek Performans modunda ve MUX açık yapıldı. Genelde MUX'u dengeldide kullanıyorum fan daha az açıyor cihaz. Boşta da ofis modu favorim. Okuyan konumu beğenen veya beğenmeyen herkese teşekkür ediyorum. CihazTV forumunda Ali Osman beyin bana ve G870 camiasına katkılarından dolayı foruma belki benimde bir kaktım olur diye düşünerek üşenmeyip sizlere başımdan geçenleri sıralamak istedim. Bazı yerlerde olurda göremediğim kusurlar olabilir sonuçta yapay zekaya yazdırmadım bunları belirtirseniz iyi olur teşekkürler.

Son düzenleme:
Ekleme yapmakta istiyorum konu 10.000 karakter sınırına sahipti zorunlu olarak buraya taşırdım. Ekranı Ali Osman beyin modelinde daha güzel ama benim ekranda hiç fena değil. sRGB oranı düşük tek problemi bu kalan işte ms süresi vaat ettikleri gibi başarılı ghosting yok denecek seviyede. IPS panel seviyesinde bir glow var o kadar. Ghosting yönünden başarılı. Batarya konusunda beklentiniz çok yüksek olmasın 61 Wh batarya ile geliyor model maksimum 3 4 saat gider her şeyi kısarsanız boşta.

BOE0910 diye gösteriyor paneli.

Hocam bu 135w crossload mevzusu tam olarak nedir acaba bende g870 i7 rtx5070'li modelini almak istiyorum 135w olunca tam kapasite kullanılmıyor mu cihaz verim mi düşüyor acaba çok mu büyük bir eksi nedir?

Hocam bu 135w crossload mevzusu tam olarak nedir acaba bende g870 i7 rtx5070'li modelini almak istiyorum 135w olunca tam kapasite kullanılmıyor mu cihaz verim mi düşüyor acaba çok mu büyük bir eksi nedir?
5070 için bir şey diyemem ama 4060 için fazlasıyla yeterli bir crossload bence. 5060 olan modelde de ekran kartı tdp değerini güncellediler ama aynı kasa benzer güç tüketimi davranışı onda da var. Bu da demek oluyor ki 5070 olanda da benzer güç tüketim davranışları göreceksiniz. W değerlerinden bahsediyorum ama anlamanız için metinleştirerek anca bu kadar oluyor umarım anlıyorsunuzdur. 🙂

Ayrıca seneler geçtikçe teknoloji ilerledikçe yeni yeni terimleri giriyor işte, crossload onlardan biri. Eskiden laptop tercih ederken ekran kartının tdp değerine bakın öyle alın derlerdi yavaştan lugata crossload ekleniyor. Sebebi oyun laptoplarında da fazlaca ofis laptopları gibi segmentler ortaya çıktı basamak gibi düşünün. Aynı ekran kartı, aynı işlemci ama X markasının ürünü ofis ile oyun işlerini ortak bir cihazda buluşturmaya çalışırken, Y markasının apayrı bir amaçla saf oyun bilgisayarı üretiyor. Haliyle X markası 3 fan koyuyor, laptopun ağırlığını önemsemiyor. Y markası laptop hafif olsun diye 1 fan koyuyor gibi düşün. Ve fiyatları arasında da fark olmak zorunda değil. Genelde oluyor ama olmayan örneklerde var. Hiçbir markanın ucuza kaliteli ve güçlü laptop vereyim gibi bir gayesi yok, bazı markalar bazı ürünlerinde o an satış rakamlarından dolayı fiyatları oynatıyorlar hani bazen Casper ucuz olur bazen Monster bazen HP bu zaman zaman değişiyor. Yani bağlamaya çalıştığım durum, G870'in F/P durma sebebi var.

Bu sebep tamamen benim düşüncem kanıtlanmış bir veri veya tekniksel ifade değildir. Düşük crossload içeren modellerde kullanılan kasayı alıp çıkabildiği eşik sınırına kadar çıkarması. Yani kasanın haddi 135W crossload. Normalde bu kasa Victus 15 gibi modellerde de var içindeki soğutma ve tasarımdan bahsediyorum. Ben o modellerin hiçbirinin 70W veya daha fazla ekran kartı gücü kullandıklarını görmedim. Sonuçta özel yapım bir cihaz almıyoruz, endüstiriyel ürün bu. Quanta bunlardan binlerce üretiyor belki de farklı markalara satmadan önce. Yani benzer soğutma yapısında ürünler görmek çok normal. Soğutma kalitesi de benim anladığım kadarıyla crossload değerini etkiliyor cihazlarda. Fakat G870 gibi soğutmaya sahip benzer crossload'a sahip cihazlar pek yok. Yani genelde 100W toplam crossload tercih ediliyor bitişik fanlı soğutmaya sahip kasalarda gözlemimce. Ama Casper biraz aşırtmış o değerleri. Özetle ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı var.

Çok büyük bir eksi mi ? Sorusunun cevabı da tamamen senin beklentine bağlı. G870 tablolarda skor değeri olarak en üstte durma amacı gütmeyen bir cihaz ama öyle altta da kalmaz. Ortalarda yani. Ofis oyun karışımı bir cihaz ama oyuna biraz daha yakın Victus 15 gibi cihazlara göre.

Son düzenleme:
5070 için bir şey diyemem ama 4060 için fazlasıyla yeterli bir crossload bence. 5060 olan modelde de ekran kartı tdp değerini güncellediler ama aynı kasa benzer güç tüketimi davranışı onda da var. Bu da demek oluyor ki 5070 olanda da benzer güç tüketim davranışları göreceksiniz. W değerlerinden bahsediyorum ama anlamanız için metinleştirerek anca bu kadar oluyor umarım anlıyorsunuzdur. 🙂

Ayrıca seneler geçtikçe teknoloji ilerledikçe yeni yeni terimleri giriyor işte, crossload onlardan biri. Eskiden laptop tercih ederken ekran kartının tdp değerine bakın öyle alın derlerdi yavaştan lugata crossload ekleniyor. Sebebi oyun laptoplarında da fazlaca ofis laptopları gibi segmentler ortaya çıktı basamak gibi düşünün. Aynı ekran kartı, aynı işlemci ama X markasının ürünü ofis ile oyun işlerini ortak bir cihazda buluşturmaya çalışırken, Y markasının apayrı bir amaçla saf oyun bilgisayarı üretiyor. Haliyle X markası 3 fan koyuyor, laptopun ağırlığını önemsemiyor. Y markası laptop hafif olsun diye 1 fan koyuyor gibi düşün. Ve fiyatları arasında da fark olmak zorunda değil. Genelde oluyor ama olmayan örneklerde var. Hiçbir markanın ucuza kaliteli ve güçlü laptop vereyim gibi bir gayesi yok, bazı markalar bazı ürünlerinde o an satış rakamlarından dolayı fiyatları oynatıyorlar hani bazen Casper ucuz olur bazen Monster bazen HP bu zaman zaman değişiyor. Yani bağlamaya çalıştığım durum, G870'in F/P durma sebebi var.

Bu sebep tamamen benim düşüncem kanıtlanmış bir veri veya tekniksel ifade değildir. Düşük crossload içeren modellerde kullanılan kasayı alıp çıkabildiği eşik sınırına kadar çıkarması. Yani kasanın haddi 135W crossload. Normalde bu kasa Victus 15 gibi modellerde de var içindeki soğutma ve tasarımdan bahsediyorum. Ben o modellerin hiçbirinin 70W veya daha fazla ekran kartı gücü kullandıklarını görmedim. Sonuçta özel yapım bir cihaz almıyoruz, endüstiriyel ürün bu. Quanta bunlardan binlerce üretiyor belki de farklı markalara satmadan önce. Yani benzer soğutma yapısında ürünler görmek çok normal. Soğutma kalitesi de benim anladığım kadarıyla crossload değerini etkiliyor cihazlarda. Fakat G870 gibi soğutmaya sahip benzer crossload'a sahip cihazlar pek yok. Yani genelde 100W toplam crossload tercih ediliyor bitişik fanlı soğutmaya sahip kasalarda gözlemimce. Ama Casper biraz aşırtmış o değerleri. Özetle ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı var.

Çok büyük bir eksi mi ? Sorusunun cevabı da tamamen senin beklentine bağlı. G870 tablolarda skor değeri olarak en üstte durma amacı gütmeyen bir cihaz ama öyle altta da kalmaz. Ortalarda yani. Ofis oyun karışımı bir cihaz ama oyuna biraz daha yakın Victus 15 gibi cihazlara göre.
Tüm yazıları okudum dikkatle. Özet geçecek olursam tamamen haklısınız. Ben de önermem mağazadan alışveriş yapmayı. Normalden %20 daha pahalıya satılır ve bir iki tane ürün kurban edilir genelde. Hiçbir zaman teknolojik mağazadan hiçbir şey almadım. Sadece gezdim ve test ettim. Amaç da bu olmalı. Görmek ve test etmek. Araba showroom gibi. Görürsün, oturur test edersin sonra bayiden(asli satıcıdan) alırsın. O hesap. 4060 için 90w yeterli evet. Hatta yeri geliyor 5060 için de yeterli. Ben de limitli kullanıyorum. Yoksa 105w-115w değerleri çok gereksiz. Çok yüksek ses yapıyor. Laptoplarda 80-90w değerlerinde her oyunu rahatça çalıştırabilecek sistemi optimize etmeleri gerekiyor. AAA oyunları için bu olay çok zor. FPS 40'larda gezer. 60-70 FPS üzeri değerler için GPU'nun en az 95-100w çekmesi gerekiyor. Bazen 110w-120w.

Tüm yazıları okudum dikkatle. Özet geçecek olursam tamamen haklısınız. Ben de önermem mağazadan alışveriş yapmayı. Normalden %20 daha pahalıya satılır ve bir iki tane ürün kurban edilir genelde. Hiçbir zaman teknolojik mağazadan hiçbir şey almadım. Sadece gezdim ve test ettim. Amaç da bu olmalı. Görmek ve test etmek. Araba showroom gibi. Görürsün, oturur test edersin sonra bayiden(asli satıcıdan) alırsın. O hesap. 4060 için 90w yeterli evet. Hatta yeri geliyor 5060 için de yeterli. Ben de limitli kullanıyorum. Yoksa 105w-115w değerleri çok gereksiz. Çok yüksek ses yapıyor. Laptoplarda 80-90w değerlerinde her oyunu rahatça çalıştırabilecek sistemi optimize etmeleri gerekiyor. AAA oyunları için bu olay çok zor. FPS 40'larda gezer. 60-70 FPS üzeri değerler için GPU'nun en az 95-100w çekmesi gerekiyor. Bazen 110w-120w.
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Aynı şeyleri düşündüğümüzü gördüğümüzü söyleyebiliriz ama eklemem gerekirse, hizmet şaşırtıcıydı. Yani minimum %20 daha pahalı olacak elbette ama aldığınız ürünü daha fatura kesilmeden çalıştırma şansınız bulunuyor ve bu internetten aldığınız bir cihazda mümkün değil ben buna çok şaşırmıştım ama bu kadar önemli bir olay bile o kazığı yemeği haklı göstermez maalesef.

Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Aynı şeyleri düşündüğümüzü gördüğümüzü söyleyebiliriz ama eklemem gerekirse, hizmet şaşırtıcıydı. Yani minimum %20 daha pahalı olacak elbette ama aldığınız ürünü daha fatura kesilmeden çalıştırma şansınız bulunuyor ve bu internetten aldığınız bir cihazda mümkün değil ben buna çok şaşırmıştım ama bu kadar önemli bir olay bile o kazığı yemeği haklı göstermez maalesef.
Rica ederim. O dediğiniz olayda yani ürünü almadan çalıştırma durumunda bir hata olsa bile 5 dakikalık kullanımda anlaşılmayabilir. Ben pek önermem yine de. Sonuçta standda beğendiğiniz ürünü alıyorsanız ya size o beğendiğiniz teşhir ürün verilecek(ikinci el oldu artık) ya da depodan kullanılmayan aynı model cihaz verilecek(internetten sipariş etmekle aynı) Hiç gerek yok mağazadan laptop almaya. Elle tutulur bir şeyler alınabilir uygun fiyata ama mağazadan laptop almayı asla önermem.

Rica ederim. O dediğiniz olayda yani ürünü almadan çalıştırma durumunda bir hata olsa bile 5 dakikalık kullanımda anlaşılmayabilir. Ben pek önermem yine de. Sonuçta standda beğendiğiniz ürünü alıyorsanız ya size o beğendiğiniz teşhir ürün verilecek(ikinci el oldu artık) ya da depodan kullanılmayan aynı model cihaz verilecek(internetten sipariş etmekle aynı) Hiç gerek yok mağazadan laptop almaya. Elle tutulur bir şeyler alınabilir uygun fiyata ama mağazadan laptop almayı asla önermem.
Yani öncelikle raf ürünü var, raf ürününe bakarak seçiyorsunuz malum ürünü ama alacağınız ürünün raf ürünü olmaması çok önemli. Arkadan depodan getiriyorlar. Ayrıca 5 dakikalık süreçte çok şey anlayamayabiliriz ama az şeyde keşif etmiyoruz. Yani ölü piksel testi yapmanıza izin veriyorlar ben zaten direkt ona baktım. Onun harici fan sesi mesela forum sahibinin kanalında bulunan G870 videolarının birinde fan sesi arızası vardı malum. Ayrıca üründe fiziksel olarak kusur varsa görmek mümkün. Bu tarz hizmete daha önce maruz kalmadığım için bilmiyorum belki de cihaz freedos değil diye bu muammeleyi gördüm hiç belli değil. Her müşteriye yapamazlar gibi yani o ilgiyi değişikti süreç.

Personel bile değişti yani satış personeli yerine tekniker gibi genç biri geldi direkt. :D
Acaba bizi kalabalık mı gördüler de yaptılar anlam veremedim. 🤣
Millet ürünleri deniyor o sırada biz ortada 4 5 sandalye laptop kurulumu yapıyoruz. Ah Dünya ah parası olan düdüğü çalıyor. 🤑

Yine de internetten almakta mantıksız diyemem işte.

Yani öncelikle raf ürünü var, raf ürününe bakarak seçiyorsunuz malum ürünü ama alacağınız ürünün raf ürünü olmaması çok önemli. Arkadan depodan getiriyorlar. Ayrıca 5 dakikalık süreçte çok şey anlayamayabiliriz ama az şeyde keşif etmiyoruz. Yani ölü piksel testi yapmanıza izin veriyorlar ben zaten direkt ona baktım. Onun harici fan sesi mesela forum sahibinin kanalında bulunan G870 videolarının birinde fan sesi arızası vardı malum. Ayrıca üründe fiziksel olarak kusur varsa görmek mümkün. Bu tarz hizmete daha önce maruz kalmadığım için bilmiyorum belki de cihaz freedos değil diye bu muammeleyi gördüm hiç belli değil. Her müşteriye yapamazlar gibi yani o ilgiyi değişikti süreç.

Personel bile değişti yani satış personeli yerine tekniker gibi genç biri geldi direkt. :D
Acaba bizi kalabalık mı gördüler de yaptılar anlam veremedim. 🤣
Millet ürünleri deniyor o sırada biz ortada 4 5 sandalye laptop kurulumu yapıyoruz. Ah Dünya ah parası olan düdüğü çalıyor. 🤑

Yine de internetten almakta mantıksız diyemem işte.
Ürünün 5 dakika içerisinde kaba testleri yapılır en fazla. Hadi 10-15 dk olsun. Isınma sorunu varsa bunu bu sürelerde anlamak mümkün değil. Soğutma sisteminin performansını ancak günlerce kullanarak test ederek yapılabilir. Ağır oyunları indirip denemek gerekir. Mağazada bunu yapmak mümkün değil. Belki çok meraklı müşteriyiz. Bilgisayarın içinin açılmasını isteriz, maksat iç tasarımı nasıl diye bakmak. Yaparlar mı? Hayır. 1 tane kurban ürün belirlemek lazım anca öyle olur. Onuda asla yapmazlar. Ha bu yapılan testleri siparişle kargodan geldiğinde de yapabiliyoruz zaten. 1 gün içinde tüm testleri rahat rahat yapabiliyoruz. Baktık sorun var. İade açıp 2 gün içinde teslim alınıyor zaten. Tek sorun şu ki iade süresinde fiyat artışı. Yoksa internetten alışveriş yapmak daha iyidir her zaman.

Ürünün 5 dakika içerisinde kaba testleri yapılır en fazla. Hadi 10-15 dk olsun. Isınma sorunu varsa bunu bu sürelerde anlamak mümkün değil. Soğutma sisteminin performansını ancak günlerce kullanarak test ederek yapılabilir. Ağır oyunları indirip denemek gerekir. Mağazada bunu yapmak mümkün değil. Belki çok meraklı müşteriyiz. Bilgisayarın içinin açılmasını isteriz, maksat iç tasarımı nasıl diye bakmak. Yaparlar mı? Hayır. 1 tane kurban ürün belirlemek lazım anca öyle olur. Onuda asla yapmazlar. Ha bu yapılan testleri siparişle kargodan geldiğinde de yapabiliyoruz zaten. 1 gün içinde tüm testleri rahat rahat yapabiliyoruz. Baktık sorun var. İade açıp 2 gün içinde teslim alınıyor zaten. Tek sorun şu ki iade süresinde fiyat artışı. Yoksa internetten alışveriş yapmak daha iyidir her zaman.
Yani özetle iade işi biraz uzuyor. Ölu piksel zaten korkulu rüyam.

Geri