Ekran Kartı Sıcaklığı 86 87 Derece Hp Victus16

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:08

kaan

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı fazla gibi geldi ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
HP victus 16
Ekran kartı: RTX3050ti
işlemci: intel i7 12700h

Ekli dosyalar

• UNCHARTED  Legacy of Thieves Collection Screenshot 2025.12.05 - 21.13.58.38.webp
    UNCHARTED Legacy of Thieves Collection Screenshot 2025.12.05 - 21.13.58.38.webp
    314,7 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba kardeşim. Laptopun altında stand daima olması lazım çünkü fan çıkış ızgaralarından rahat hava alıp atması gerekir.

Bir de bakımlarını ihmal etmeyin fanlar ve bloklar tozla dolmuş olabilir ve termal macun kurumuş ihtimali var kontrol ederseniz iyi olur. 💕

Merhaba kardeşim. Laptopun altında stand daima olması lazım çünkü fan çıkış ızgaralarından rahat hava alıp atması gerekir.

Bir de bakımlarını ihmal etmeyin fanlar ve bloklar tozla dolmuş olabilir ve termal macun kurumuş ihtimali var kontrol ederseniz iyi olur. 💕
Bakım en son ağustosta yapıldı bidaha gerekir mi

Bakım en son ağustosta yapıldı bidaha gerekir mi
Watt değerlerine göre anormal sıcaklıklar alıyorsanız gerekir bir de dediğim gibi laptopun altına stand da koyun bu sayede laptop daha rahat nefes alıp verecektir. 💕

( Dipnot : İşlemcinize watt limitini ThrottleStop yazılımı ile de gerektiği kadar koyarsanız fazla FPS kaybı olmadan daha stabil sıcaklıklarda da oynamak mümkündür.)

Watt değerlerine göre anormal sıcaklıklar alıyorsanız gerekir bir de dediğim gibi laptopun altına stand da koyun bu sayede laptop daha rahat nefes alıp verecektir. 💕

( Dipnot : İşlemcinize watt limitini ThrottleStop yazılımı ile de gerektiği kadar koyarsanız fazla FPS kaybı olmadan daha stabil sıcaklıklarda da oynamak mümkündür.)
Termal macun öneriniz var mı peki

Bende en son Ağustos ayında MX-5 ile bakım yapmıştım. Şu an işlemcim oyunlarda 75-80 dereceyi geçmiyor. Sigara içilen bir ortamda vs. kullanıyorsanız bloklar erken dolmuş olabilir. (Ryzen 7 7840HS)

İkiside çok sıcak. Özellikle 34w çekip 88 derece olan işlemci. Bir sorun var. Ekran kartının da 76w ile en fazla 65-70(max75) derece görmesi lazım. 86 derece baya sıcak. Ben 86 dereceyi 116w çekerken bile görmedim. Maksimum 83-84

Geri