Game Garaj Slayer X7T-5060 Dgpu Modunda Siyah Ekran Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ErfanTwd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:28

ErfanTwd

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Selamlar arkadaşlar,
Yeni aldığım Game Garaj Slayer X7T-5060 laptopumda çok spesifik bir sorun yaşıyorum. Sorun aslında ilk cihazımda da vardı, değişim talep ettim ve gelen ikinci sıfır cihazda da aynı şeyle karşılaştım.
Sorun tam olarak şu:
Laptopu "dGPU Only" moduna aldığımda; her yeniden başlatmada Windows açılmadan önce (Game Garaj logosundan sonra) ekran siyah kalıyor. Nadiren de ekranda renkli yatay çizgiler oluşuyor. siyah ekrandayken laptopun kapağını kapatıp açtığımda görüntü anında geliyor.
Denediğim çözüm yolları:
1. DDU ile güvenli modda sürücüleri sıfırlayıp en güncel NVIDIA ve Intel sürücülerini temiz kurulumla yükledim.
2. Game Garaj’ın resmi sitesindeki en güncel BIOS sürümünü kurdum.
3. Hybrid modda (Optimus) hiçbir sorun yok, sorun sadece dGPU modunda her restartta tekrarlıyor.

Bu sorun İlk Cihazı Satın aldıktan 3 gün sonra dGPU modunda siyah ekran ve çizgiler vermeye başladı. Hepsiburada dan değişime gönderdim Değişimden Gelen İkinci Cihaz Kutudan çıktığı ilk gün birebir aynı hatayı (dGPU siyah ekran/çizgi) verdi.Bu nedenle Tarafıma "Sıfır" diye yine aynı kusurlu cihazın gönderildiğinden şüpheleniyorum.

Sorum şu:
Aynı cihazı (Game Garaj Slayer serisi) kullanıp bu dGPU geçiş hatasını yaşayan var mı? Sizce bu bir vBIOS hatası mı yoksa bu seride kronik bir donanım/panel uyumsuzluğu mu mevcut? Cihazı tekrar değişime gönderiyorum ancak benzer bir durum yaşayanların tecrübelerini merak ediyorum. Fiyatlar zamlandığı için iade etmek istemiyorum ama bu kaçıncı değişim olacak...
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_5105.webp
    IMG_5105.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 18
Selam kardeşim iyi akşamlar. Başta öncelikle Windows'un nasıl stabil kurulacağını anlatmak isterim :

‼️ Dipnot : Windows 11 Home sürümünü kurmanızı öneririm.

📖 Windows masaüstü ekranı geldikten sonra önce internet sürücüsü yüklü değil ise :

1️⃣ Ethernet kablosu ile bağlanırım.
2️⃣ Laptopun yanında gelen USB sürücü bellek varsa, ethernet veya wifi sürücüsünü kurarım veya kendi sitesinden harici bir bilgisayar ile sürücüsünü alıp kurarım.
3️⃣ Telefonu şarj kablosu ile laptopa bağlayıp, “USB internet paylaşımı”nı açarım.

📌 Bağlandıktan sonra arama kısmına öncelikle "Windows Update" yazarım ve "Güncelsiniz" diyene kadar bütün sürücüleri kurarım. (Buna isteğe bağlı güncelleştirmeler de dâhil.)

📌 Aygıt yöneticisinde herhangi bir ünlemli sürücü kalmışsa, laptopun yanında gelen USB sürücü bellek aracılığıyla veya modelin kendi sayfasından indirip kurarım. Bu sayede fazla sürücü karmaşasından uğraşmayıp kolaya kaçıyor gibi oluyor. Ama inanın en sağlıklısı bence böyledir.

📌 Daha sonra harici ekran kartı (NVIDIA gibi) ve varsa Biosu güncellerim. (Chipset ve ses sürücüsü de isteğe bağlıdır.)

📌 En son laptopun yanında gelen USB sürücü bellekte veya modelin kendi sayfasında varsa “Control yazılımı”nı yükler (Sadece laptopda olur) ve artık kullanıma hazır olur.

➡️ Ama bakıldığı zaman donanım arızası var gibi gözüküyor. dGPU moduna geçememesi anakarttan, ekrandaki çizgiler panelden kaynaklı bir sorun olarak karşıya çıkmış.

➡️ Değişim olması için modelin ağır kusurlu olması. İsterseniz 14 gün geçmediyse modeli iade edebilir veya değişime zorlayabilirsiniz. Önceki durumları da anlatın ki aynı modeli hiçbir şey yapılmadan geri göndermiş gibi veya ikincisi aynı gelmiş vb. olmasın. Gerekirse Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurmayı unutmayın. Tekrardan geçmiş olsun. 🙏

Selam kardeşim iyi akşamlar. Başta öncelikle Windows'un nasıl stabil kurulacağını anlatmak isterim :

‼️ Dipnot : Windows 11 Home sürümünü kurmanızı öneririm.

📖 Windows masaüstü ekranı geldikten sonra önce internet sürücüsü yüklü değil ise :

1️⃣ Ethernet kablosu ile bağlanırım.
2️⃣ Laptopun yanında gelen USB sürücü bellek varsa, ethernet veya wifi sürücüsünü kurarım veya kendi sitesinden harici bir bilgisayar ile sürücüsünü alıp kurarım.
3️⃣ Telefonu şarj kablosu ile laptopa bağlayıp, “USB internet paylaşımı”nı açarım.

📌 Bağlandıktan sonra arama kısmına öncelikle "Windows Update" yazarım ve "Güncelsiniz" diyene kadar bütün sürücüleri kurarım. (Buna isteğe bağlı güncelleştirmeler de dâhil.)

📌 Aygıt yöneticisinde herhangi bir ünlemli sürücü kalmışsa, laptopun yanında gelen USB sürücü bellek aracılığıyla veya modelin kendi sayfasından indirip kurarım. Bu sayede fazla sürücü karmaşasından uğraşmayıp kolaya kaçıyor gibi oluyor. Ama inanın en sağlıklısı bence böyledir.

📌 Daha sonra harici ekran kartı (NVIDIA gibi) ve varsa Biosu güncellerim. (Chipset ve ses sürücüsü de isteğe bağlıdır.)

📌 En son laptopun yanında gelen USB sürücü bellekte veya modelin kendi sayfasında varsa “Control yazılımı”nı yükler (Sadece laptopda olur) ve artık kullanıma hazır olur.

➡️ Ama bakıldığı zaman donanım arızası var gibi gözüküyor. dGPU moduna geçememesi anakarttan, ekrandaki çizgiler panelden kaynaklı bir sorun olarak karşıya çıkmış.

➡️ Değişim olması için modelin ağır kusurlu olması. İsterseniz 14 gün geçmediyse modeli iade edebilir veya değişime zorlayabilirsiniz. Önceki durumları da anlatın ki aynı modeli hiçbir şey yapılmadan geri göndermiş gibi veya ikincisi aynı gelmiş vb. olmasın. Gerekirse Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurmayı unutmayın. Tekrardan geçmiş olsun. 🙏
Hocam vakit ayırıp detaylıca anlattığın için çok teşekkürler. Senin de belirttiğin gibi dGPU geçişindeki bu hata donanımsal arızayı netleştiriyor. Tavsiyen üzerine değişim sürecini zorlayacağım. Tekrar sağ ol!

Ben teşekkür ederim. ❤️
Hocam tekrar selamlar, değişimden 3. cihaz bugün geldi. İlginç olan şu: Cihaz FreeDOS olması gerekirken içinde Windows kurulu ve kullanıcı adı olarak markanın ismi girilmiş şekilde geldi. Ve dGPU Only modundaki siyah ekran ve çizgi sorunu bu cihazda düzelmiş,

Sizce servistekiler 'yine bozuk çıkmasın' diye cihazı açıp test edip mi gönderdiler yoksa aynı ürünü mü tamir ettiler Seri numarası dış kutuyla tutuyor ama Windows kurulu gelmesi kafamı karıştırdı.

Laptop sorunu harici driverdan kaynaklıda olabilir 595 sürücülerinin neredeyse hepsinde siyah ekran sorunlarıyla karşılaşılmış 591 sürücülerine dönüp denemeni öneririm eğer sorun çözüldüyse olduğu gibi bırak

Hocam tekrar selamlar, değişimden 3. cihaz bugün geldi. İlginç olan şu: Cihaz FreeDOS olması gerekirken içinde Windows kurulu ve kullanıcı adı olarak markanın ismi girilmiş şekilde geldi. Ve dGPU Only modundaki siyah ekran ve çizgi sorunu bu cihazda düzelmiş,

Sizce servistekiler 'yine bozuk çıkmasın' diye cihazı açıp test edip mi gönderdiler yoksa aynı ürünü mü tamir ettiler Seri numarası dış kutuyla tutuyor ama Windows kurulu gelmesi kafamı karıştırdı.
Test edilmiş ve sorun giderilmiş. Bu iyi bir şey. Ben de aynı cihazı kullanıyorum. Ben de değişim yaptım. İlk cihazımda sizin yaşadığınız sorunu hiç yaşamadım. Değişimden gelen ikinci cihazımda da böyle sorun yaşamadım. Şuan sorunsuz kullanıyorum. Ve ayrıca şuan kullandığım cihaz da sizdeki gibi W11 kurulu ve test edilmiş şekilde gelmişti. Bizzat test edilmesini istemiştim, onlar da aynen uyguladılar. Siz mağdur olmayın diye test etmişler yani. Tavsiyem; Yeni gelen Nvidia güncellemelerini beta olarak yüklemeyin. En az 3 gün ya da 1 hafta sonra yükleyin. Tabiki sizin yaşadığınız sorun aslen Nvidia kaynaklı değil, donanım arızasıdır. İki cihazda da aynı sorunu verme ihtimali çok düşük çünkü. Ben şuan 595.97 sürümünü kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Windows güncellemeleri de böyle sorunlara neden olabilir ama sizinki kesinlikle donanımsal sorun. Neyse ki giderilmiş ve artık o sorunu yaşamıyorsunuz. Yeni laptopunuz hayırlı olsun tekrar. Umarız tekrar sorun çıkarmaz ve uzun soluklu kullanırsınız.

Selamlar kardeşim iyi günler. Windows'un kurulu olması belki hediye anlamında olabilir. Bir de üstüne etkinleştirilmişse iyi derdim. İçinde herhangi bir yazılımı vs. yüklememişlerse, sadece Windows kurup bırakmışlar. Korkulacak bir şey yok. Sorununuzu düzelmesine sevindim. Tekrardan güle güle kullanın. ❤️

Geri