Bu iki laptop arasında kaldım. Yorumlar, incelemeler ve performans testlerinden gördüğüm kadarıyla;
Game Garaj artıları: ekran kalitesi (2k-500 nit), 2x16 ram, kasa kalitesi ve faz değişimli termal ped gibi açılardan öne çıkıyor.
eksileri: qhd ekran darboğaz yapıyor (1080p'ye düşürünce görüntü daha kötü oluyo deniyor)
Casper artıları: fhd ekran sayesinde iyi oyun performansı, ram'leri 1x32 olmasına rağmen daha kaliteli deniyor?
eksileri: servisi game garaj kadar iyi mi bilmiyorum?, 1x32 ram ısınma yapıyor mu?, kasası game garaj kadar iyi mi bilmiyorum?, ekranı kalibrasyon gerektiriyor (kutudan sarı tonları ağırlıklı çıkıyor deniyor)?
Aslında temel problemim yakın bir zamanda monitör almayacak olmamdan ötürü 2k ekranı kullanacak olmam ve buna bağlı oyunlarda düşük performans alma durumu. Dlss vb fps arttırıcı yazılımlara muhtaç olmak biraz endişe ettiriyo. Game Garaj X5T alsam da 5050 uzun vadede yetersiz kalabilir gibi geliyor. G915 yeni bir kasa ve güzel duruyor fakat görece yeni olduğu için de çok fazla bilgi bulamıyorum.
Not: Pili önemli değil, ram 32 olsun istiyorum sonradan eklemekle uğraşmak istemiyorum, servisi iyi olsun istiyorum çünkü bir hata almam durumunda extra bir uğraşa girmek istemiyorum, gameraider riskine girmek istemiyorum, genelde evde kullanacağım için soğutucu üzerinde kullanırım diye düşünüyorum, ses yapması da çok problem değil zaten ev dışında diğer bilgisayarımı kullanacağım.