Game Garaj X7T 5060 Vs Casper Excalibur G915 5060

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wabiisabii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:29

wabiisabii

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı

Bu iki laptop arasında kaldım. Yorumlar, incelemeler ve performans testlerinden gördüğüm kadarıyla;
Game Garaj artıları: ekran kalitesi (2k-500 nit), 2x16 ram, kasa kalitesi ve faz değişimli termal ped gibi açılardan öne çıkıyor.
eksileri: qhd ekran darboğaz yapıyor (1080p'ye düşürünce görüntü daha kötü oluyo deniyor)
Casper artıları: fhd ekran sayesinde iyi oyun performansı, ram'leri 1x32 olmasına rağmen daha kaliteli deniyor?
eksileri: servisi game garaj kadar iyi mi bilmiyorum?, 1x32 ram ısınma yapıyor mu?, kasası game garaj kadar iyi mi bilmiyorum?, ekranı kalibrasyon gerektiriyor (kutudan sarı tonları ağırlıklı çıkıyor deniyor)?

Aslında temel problemim yakın bir zamanda monitör almayacak olmamdan ötürü 2k ekranı kullanacak olmam ve buna bağlı oyunlarda düşük performans alma durumu. Dlss vb fps arttırıcı yazılımlara muhtaç olmak biraz endişe ettiriyo. Game Garaj X5T alsam da 5050 uzun vadede yetersiz kalabilir gibi geliyor. G915 yeni bir kasa ve güzel duruyor fakat görece yeni olduğu için de çok fazla bilgi bulamıyorum.

Not: Pili önemli değil, ram 32 olsun istiyorum sonradan eklemekle uğraşmak istemiyorum, servisi iyi olsun istiyorum çünkü bir hata almam durumunda extra bir uğraşa girmek istemiyorum, gameraider riskine girmek istemiyorum, genelde evde kullanacağım için soğutucu üzerinde kullanırım diye düşünüyorum, ses yapması da çok problem değil zaten ev dışında diğer bilgisayarımı kullanacağım.

Merhaba kardeşim öncelikle değerli sorularınız için teşekkür ederim detaylıca olmuş beğendim. 💕

Konuya gelecek olursak X7T tamamen termal pad, G915 yarı termal pad yarı macun kullanıldığını belirtmiş. (Muhtemelen ekran kartına pad işlemciye macun uygulamışlardır.)

Soğutma anlamında bence ikisi de güzel başarılı buluyorum, ramde ise evet X7T 2x16 olarak geldiğini firma zaten kendisi belirtiyor G915 tarafında çoğunlukla tek modül 1x32 olarak geliyor lakin firmaya sorduğumuzda stok durumuna göre çift modül ram olarak geleceğini belirtmiş yani aslında tamamen tek modül olarak gelmiyor. 😄

G870 modeli gibi tek modül ramde ısınma gerçekleşmedi o yüzden içiniz rahat olsun 1x32 olması oyunlarda FPS ve tekleme takılma sorununu fazla yaşatmaz DDR5 bu konuda ciddi anlamda iş başarıyor.

Kasa kalitesi tartışılır ikisinin de çok başarılı buluyorum hissiyat olarak bence berabere kalırlar.

Servis anlamında Game Garaj bir tık daha önde olabilir yanlış hatırlamıyorsam macun ve fan bakımında ücret almadıklarını duymuştum, Casper tarafında ilki ücretsiz sonra ücretliye dönüşüyordu ama genel olarak anlayışlı servisleri mevcuttur Türk firmasının böyle de bir avantajı var. 😄

QHD+ ekran evet 8GB vram olduğu için darboğaz yaptırır doğru ama çözünürlüğü o kadar bulanıklaşmaz ekranımız 16" minik ekranda çok farkedilir olacağını düşünmüyorum. Diğer çözümü ise oyunlarda Ray Tracing ayarını kapamak doğru olacaktır bu sayede vram kullanımı azalıyor. Bence içiniz rahat etme açısından FHD+ panel laptopları tercihiniz olsun. 500nit olması sizin bir ayrı avantajı olur gündüzleyin ekranı daha rahat görürsünüz.

Ekran sarılığı Nvidia Denetim Masasından veya Intel'in kendi entegre ekran kartı programında yapılıyordu.

X5T 5050 modeli de aslında alınabilir ben olsam o bana yeterli gelirdi oyunlarımı takılmadan oynatsın ama size göre tabii hangi oyunlarda kullanmanıza bağlı da biraz değişkenlik gösterebilir normal bir durum bu almışken en iyisi olsun derseniz ama genel olarak bu modellerden performans sorunu yaşamazsınız.

GameRaider modelleri her ne kadar F/P olarak yeni çıksa da servisi kimin olduğunu henüz bilinmiyor o yönde haklısınız.

Kısacası X7T ve G915 modeli arasından hangisini seçerdiniz derseniz QHD+ ekranı aslında maliyetli bir paneldir ama FHD+ açıkçası bana daha rahat geliyor o yüzden tercihim G915 modeli olurdu. Hem yeni çıkan modelidir Telegram grubunda alan arkadaşlarımız oldu. Deneyimlerini sormak isterseniz aşağıya grubun linkini bırakıyorum oradan model hakkında sorular sorabilirsiniz. 💕

Son düzenleme:
Merhaba kardeşim öncelikle değerli sorularınız için teşekkür ederim detaylıca olmuş beğendim. 💕

Konuya gelecek olursak X7T tamamen termal pad, G915 yarı termal pad yarı macun kullanıldığını belirtmiş. (Muhtemelen ekran kartına pad işlemciye macun uygulamışlardır.) Soğutma anlamında bence ikiside güzel başarılı buluyorum, ramde ise evet X7T 2x16 olarak geldiğini firma zaten kendisi belirtiyor G915 tarafında çoğunlukla tek modül 1x32 olarak geliyor lakin firmaya sorduğumuzda stok durumuna göre çift modül ram olarak geleceğini belirtmiş yani aslında tamamen tek modül olarak gelmiyor. 😄

G870 modeli gibi tek modül ramde ısınma gerçekleşmedi o yüzden içiniz rahat olsun 1x32 olması oyunlarda FPS ve tekleme takılma sorununu fazla yaşatmaz DDR5 bu konuda ciddi anlamda iş başarıyor.

Kasa kalitesi tartışılır ikisinin de çok başarılı buluyorum hissiyat olarak bence berabere kalırlar.

Servis anlamında Game Garaj bir tık daha önde olabilir yanlış hatırlamıyorsam macun ve fan bakımında ücret almadıklarını duymuştum, Casper tarafında ilki ücretsiz sonra ücretliye dönüşüyordu ama genel olarak anlayışlı servisleri mevcuttur Türk firmasının böyle de bir avantajı var. 😄

QHD+ ekran evet 8GB vram olduğu için darboğaz yaptırır doğru ama çözünürlüğü o kadar bulanıklaşmaz ekranımız 16" minik ekranda çok farkedilir olacağını düşünmüyorum. Diğer çözümü ise oyunlarda Ray Tracing ayarını kapamak doğru olacaktır bu sayede vram kullanımı azalıyor. Bence içiniz rahat etme açısından FHD+ panel laptopları tercihiniz olsun. 500nit olması sizin bir ayrı avantajı olur gündüzleyin ekranı daha rahat görürsünüz.

Ekran sarılığı Nvidia Denetim Masasından veya Intel'in kendi entegre ekran kartı programında yapılıyordu.

X5T 5050 modeli de aslında alınabilir ben olsam o bana yeterli gelirdi oyunlarımı takılmadan oynatsın ama size göre tabii hangi oyunlarda kullanmanıza bağlı da biraz değişkenlik gösterebilir normal bir durum bu almışken en iyisi olsun derseniz ama genel olarak bu modellerden performans sorunu yaşamazsınız.

GameRaider modelleri her ne kadar F/P olarak yeni çıksa da servisi kimin olduğunu henüz bilinmiyor o yönde haklısınız.

Kısacası X7T ve G915 modeli arasından hangisini seçerdiniz derseniz QHD+ ekranı aslında maliyetli bir paneldir ama FHD+ açıkçası bana daha rahat geliyor o yüzden tercihim G915 modeli olurdu. Hem yeni çıkan modelidir Telegram grubunda alan arkadaşlarımız oldu. Deneyimlerini sormak isterseniz aşağıya grubun linkini bırakıyorum oradan model hakkında sorular sorabilirsiniz. 💕

detaylı cevap için çok teşekkürler

X7T-5060'ın sundukları daha ileri seviyede. Negatif etki olacak olsa da QHD ekranının kalitesi söz konusu. Her iki model de (misal) eşit ısılarda eşit güçleri sunuyor olsa bile X7T-5060'ın donanımı ortada. G870/G915 piyasada alternatif ancak bu modele alternatif gibi gelmiyor açıkçası, istisnai isteklere istisnai model gibiler.

X7T-5060'ın sundukları daha ileri seviyede. Negatif etki olacak olsa da QHD ekranının kalitesi söz konusu. Her iki model de (misal) eşit ısılarda eşit güçleri sunuyor olsa bile X7T-5060'ın donanımı ortada. G870/G915 piyasada alternatif ancak bu modele alternatif gibi gelmiyor açıkçası, istisnai isteklere istisnai model gibiler.
Orası öyle normalde X7T daha ağır basar da ama kendi isteklerimiz doğrultusunda ileride sorun yaşar mıyım sıkıntısıyla yaşamak da istemezler hak veririm o yüzden kendisi hangi donanımı daha uygun buluyorsa bütçesi de yeterse istediğini almakta özgürdür laptop dünyası geniş bir yere sahiptir.

Orası öyle normalde X7T daha ağır basar da ama kendi isteklerimiz doğrultusunda ileride sorun yaşar mıyım sıkıntısıyla yaşamak da istemezler hak veririm o yüzden kendisi hangi donanımı daha uygun buluyorsa bütçesi de yeterse istediğini almakta özgürdür laptop dünyası geniş bir yere sahiptir.
Orası öyle tabii ki. Yazılanlara, isteklere bakılırsa Game Garaj tarafı daha uygun, akılda daha az soru işareti bırakır.

Geri