Game Garaj X7T Rtx 5070

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sleytoe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:40

sleytoe

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
X7T i7-14650HX RTX 5070 laptopumda ciddi performans sorunları yaşıyorum. BIOS ve Nvidia sürücüleri güncel, ayrıca kutudan çıkan flash diskteki sürücüleri de kurdum. Ancak GTA 5 ve RDR2, RTX 5070 yerine Intel grafik birimini kullanıyor. GTA 5’te DLSS seçeneği görünmüyor, “Output Adapter” kısmı boş.
Oyunlarda FPS çok dengesiz: 60 FPS’den aniden 10-12 FPS’ye düşüyor, ESC’ye basınca 3-4 FPS’ye kadar iniyor. GPU %100 çalışırken CPU yalnızca %20-35 civarında kalıyor. Masaüstünde bile donmalar ve geç açılan uygulamalar var. YouTube’daki test videolarında aynı model çok daha yüksek performans verirken, benim cihaz hem ısınıyor hem de düşük FPS veriyor. Servise verdim 1 hafta oldu bakalım ne olacak

D gpu moduna aldınız mı bazı oyunlar HD grafik gibi davranıyor tek kart

X7T i7-14650HX RTX 5070 laptopumda ciddi performans sorunları yaşıyorum. BIOS ve Nvidia sürücüleri güncel, ayrıca kutudan çıkan flash diskteki sürücüleri de kurdum. Ancak GTA 5 ve RDR2, RTX 5070 yerine Intel grafik birimini kullanıyor. GTA 5’te DLSS seçeneği görünmüyor, “Output Adapter” kısmı boş.
Oyunlarda FPS çok dengesiz: 60 FPS’den aniden 10-12 FPS’ye düşüyor, ESC’ye basınca 3-4 FPS’ye kadar iniyor. GPU %100 çalışırken CPU yalnızca %20-35 civarında kalıyor. Masaüstünde bile donmalar ve geç açılan uygulamalar var. YouTube’daki test videolarında aynı model çok daha yüksek performans verirken, benim cihaz hem ısınıyor hem de düşük FPS veriyor. Servise verdim 1 hafta oldu bakalım ne olacak
Merhaba kardeşim üzüldüm umarım kısa zamanda sağ salim gelir inşAllah teknik servis konusunda iyilerdir bir yolunu bulurlar 🙏❤️

GPU %100 iken CPU'nun %25 çalışması bence normal. Oyundan oyuna değişir bu kullanım değerleri. Bir sorun varsa servis tespit eder ama ne olur bilemiyorum.

Bugün servisten aradılar cihazda bir sorun olmadığını ama içinizin rahat etmesi adına değişim yapıldığını söylediler eğer aynı sorunlarla karşılaşırsanız sorun oyundadadır dediler

Bugün servisten aradılar cihazda bir sorun olmadığını ama içinizin rahat etmesi adına değişim yapıldığını söylediler eğer aynı sorunlarla karşılaşırsanız sorun oyundadadır dediler
Çok sevindim kardeşim Game Garaj'ın teknik servisi oldukça yardımsever olması beni mutlu etti tekrardan güle güle kullanın ❤️

Tam alma aşamasındayım bir tedirgin oldum 😞

WhatsApp Image 2026-02-13 at 19.56.01.webp

Gta 5 Legacy kurmuştum birkaç saat önce sistemim iyi grafiklerde en iyi durumda ama oyunun story moduna girdim mi böyle problemler oluyor sebebi nedir acaba ?

SİSTEM ÖZELLİKLERİ:
Game Garaj R9T Modeli
AMD Ryzen 9 9955HX
NVIDIA Geforce RTX 5070Ti Laptop

Geri