Gamegaraj Slayer R9T 5070 Garanti Sürecinde Yaşanılan Olumsuzluklar

Furkan Karaman

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Herkese Merhaba

Kasım indirimlerinde YouTube'da gezerken Ali Osman abinin videolarını ve canlı yayınlarını gördüm ve GameGaraj markasıyla tanıştım. Kasım ayında firmanın R9T 5070 model laptopunu hepsi burada üzerinden satın aldım.

Aldığımda bluetooth bağlantısında sorun vardı. Sınav hazırlık sürecinde olduğum için prosedürle uğraşmak istemedim. Ancak bu sorunun sıklığı artmaya başlayınca firma ile e-posta üzerinden iletişime geçtim. En son 14 Aralık akşamı bluetooth bağlantısı gittikten sonra 20-25 dakika gelmedi. Bu sırada klavyenin aydınlatmaları da tamamen gitti, kontrol center uygulamasından baktığımda da klavye aydınlatmasına dair ayarlar görünmedi. Ben de firma ile tekrardan iletişime geçtim ve bana anlaşmalı oldukları kargo firmasının numarasını verdiler.

Bu numara ile laptopu dikkatli şekilde paketleyip kargoladım ve kargolamaya dair görselleri ve kargoyu firmaya ilettiğimi GameGaraj tarafına e-posta üzerinden bildirdim. Aradan 2-3 gün geçtikten sonra firmaya telefon üzerinden ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım. Yoğunluk vardır diye düşünerek tekrar denemedim. 22.12.2025 itibariyle tekrardan ulaşmaya çalıştığımda ise beni bir müşteriye bağladılar (evet müşteriye). Diğer müşteriye 2 kez cihaz göndermişler, ikisi de sorunlu çıkınca firmaya bu cihazı da göndermiş, ancak şimdi o da ulaşamıyormuş.

Yasal servis sürecinin 20 iş günü olduğunu bilmeme rağmen firmanın resmî Youtube kanallarında "GameGaraj I Sıkça Sorulan Sorular Bölüm #1" başlıklı videonun 2:30-2:50 dakikaları arasında 7 gün içinde cihazın onarımını yaptıklarını söylüyorlar. Ben de bu nedenle iletişime geçmek ve cihazım hakkında bilgi almak istedim. Ancak bilgi almayı geçin, muhatap dahi bulamadım.

Firma ile aramızda geçen e-posta yazışmalarını ve kargo gönderi kodunu hepsi burada'ya ilettim ve yaşadıklarımdan bahsettim. 1-3 gün içerisinde bana geri dönüş yapacaklarını söylediler.

İlgili e-posta yazışmalarımın görsellerini ekliyorum. Yaşadığım olumsuz deneyime dair bu konu başlığını güncelleme yaşadıkça sizlerle paylaşacağım. Alınan cihazlar ucuz cihazlar değil arkadaşlar. 1700 doların üzerinde bir ödeme yapıp aldığım cihazdan bu denli kötü bir müşteri hizmeti almayı beklemiyordum. Siz de satın alacağınız vakit bunları göz önünde bulundurun.
1.webp
2.webp
3.webp

Piyasada adlarını duyurmaya başladıkları anda güven kaybı ile muazzam falso yarattılar.

Aldığıma alacağıma pişman oldum. Cihazım olmadığı için ortada elim kolum bağlı şekilde kaldım ve hiçbir şey yapamıyorum. Bir daha gamegaraj bedavaya mal verse almaya tenezzül dahi etmem.

Arkadaşlar bakın biliyorsunuz laptop camiasında neredeyse şans faktörü devreye giriyor. %100 sorunsuz laptop gelir diyemem. İleride laptop hakkında ne sorun çıkacağını da kimse kestiremez (Ama sonu Victus modeli gibi de olmasın :() Bu durumda teknik servise kibar bir dille söyleyin durumunuzu anlatın. Bugün olmadı mı yarın tekrardan teknik servise danışın. Size bir şekilde bilgilendirici bir şekilde geri dönüşü sağlarlar. Elbette duydukça bu durumu üzülüyorum ama elimden de maalesef imkan gelmiyor. @CihazTV Ali Abi durumu araştırsın, aliosmanuz@gmail.com'a sorun iletinizi atın Game Garaj firması ile iletişime geçecektir. 💕

@C000064 @Furkan Karaman

Son düzenleme:
Arkadaşlar bakın biliyorsunuz laptop camiasında neredeyse şans faktörü devreye giriyor. %100 sorunsuz laptop gelir diyemem. İleride laptop hakkında ne sorun çıkacağını da kimse kestiremez (Ama sonu Victus modeli gibi de olmasın :() Bu durumda teknik servise kibar bir dille söyleyin durumunuzu anlatın. Bugün olmadı mı yarın tekrardan teknik servise danışın. Size bir şekilde bilgilendirici bir şekilde geri dönüşü sağlarlar. Elbette duydukça bu durumu üzülüyorum ama elimden de maalesef imkan gelmiyor. @CihazTV Ali Abi durumu araştırsın, aliosmanuz@gmail.com'a sorun iletinizi atın Game Garaj firması ile iletişime geçecektir. 💕

@C000064 @Furkan Karaman
Hocam adamların teknik servisine ulaşmak bile bir sorun haline gelmeye başladı, ulaşsak o da bir başarı. Zaten mağdur olmuş durumdayım. Derslerimden geri kaldım ve kalmaya devam ediyorum. Gerçekten lanet ettim artık ve yoruldum.

Tek kelime ile rezalet arkadaşlar.

25.12.2025 tarihi itibariyle sıfırı ile değişim yapılmış cihaz tarafıma gönderildi, ancak cihazdaki SSD'ye şimdiye kadar 4.4 TB veri okunmuş, 3.4 TB veri yazılmış. Ben ikinci el laptop almak isteseydim, gidip ikinci el laptop alırdım. Süreçte yaşadıklarımı şöyle açıklayım:

En son 22.12.2025 tarihinde Ali Osman Abi'ye mail attım ve hepsi burada ile iletişime geçtim. Sağ olsun hem Ali Osman Abi hem de hepsi burada dönüş yaptılar ve ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Bu iletişimlerden 2 gün sonra sabah saatlerinde game garaj teknik servisinden biri beni aradı. Sorunu bulmalarının uzun sürdüğünü söyledi. Böyle dediğinde anakartta problem olduğunu düşündüm ve sordum, karşımdaki kişi sorunun BT-Wi Fi kartında olduğunu söyledi (eğer gönderdiğim kağıdı adam gibi okusalardı, sorunun zaten orada olduğunu direkt görürlerdi). Cihazı yeni aldığım için onarım yerine 0'ı ile değişim yapacaklarını söyledi. Ben de buna tamam dedim, ardından da laptopta bir hata kusur olmadığını test etmelerini istedim, muhatabım da testleri yapıp göndereceğini söyledi. Testten etmelerinden kastımın 4 TB veri okunup yazılması değildi ama... Kapatmadan önce de aradığı numaraya adres bilgilerimi göndermemi istedi.

25.12.2025 akşam saatlerinde kargo tarafıma iletildi. Kargoyu alır almaz video kaydına başladım. Kutu içeriği eksiksizdi. Laptopun jelatini vardı ancak touchpad kirliydi. Bir ıslak mendil ile temizlemeden göndermeyi tercih etmiş firmamız. Monitörde de jelatinin altında bir tane leke iz yapmış. Laptopu kurcalamaya başladım. İlk olarak RAM miktarını kontrol ettim firmaya güvenim kalmadığı için, sonra da ekran kartı ve işlemciyi kontrol ettim. BIOS güncel mi diye baktım, güncel değildi. En son bir de SSD'yi kontrol etmek için crystal disk info programını kurdum. Oradan kontrolü sağladığımda 4411 GB toplam okuma, 3417 GB toplam yazma, 993 kez çalıştırma ve 407 saat çalışma verilerini gördüm. Teyit etmek için micron'un programını kurdum (micron marka ssd olduğu için). Orada da aynı verilere ulaştım. Bu dediklerimin hepsini kesilmemiş hâlde tek video kaydı ile kanıtlı hâle getirdim.

Eğer HMGS ve hâkimlik sınavlarına hazırlanmadığım bir dönemde olsaydım para iadesi alana kadar süreci takip ederdim, ancak sınav hazırlığında olduğum için yalnızca hepsi burada'yı durumumdan haberdar edip hayatıma devam edeceğim.

Son olarak şunları söyleyip bahsettiğim görselleri ekleyeceğim. Ben hayatımda bu kadar berbat bir alışveriş yapmamıştım. Hem çok para ödeyip hem de rezil servis süreci, sıfırı yerine kullanılmış ve pis bir laptop satın almak isterseniz, siz de benim gibi yüklü miktarda para ödeyerek bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Aldıkları her bir kuruş boğazlarından geçip kursaklarında kalması dileğiyle, hakkım haram zıkkım olsun.

IMG_2744.webp
IMG_2743.webp
IMG_2748.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tüketici Hakem Heyeti'ne kanıtlar ile birlikte başvurun.

Tüketici Hakem Heyeti'ne kanıtlar ile birlikte başvurun.
Tüketici hakem heyetinin bulunduğum şehirde süreci biraz uzun sürüyor, ayrıca hazırlandığım sınavlar sıkı ve disiplinli çalışma gerektiriyorum. Maalesef bu sebeplerden ötürü daha fazla vakit kaybedemeyeceğim. Süreçle ilgili hepsi burada'ya konuyu kanıtlarıyla ilettim. İleride ne olur bilmiyorum.

Tüketici hakem heyetinin bulunduğum şehirde süreci biraz uzun sürüyor, ayrıca hazırlandığım sınavlar sıkı ve disiplinli çalışma gerektiriyorum. Maalesef bu sebeplerden ötürü daha fazla vakit kaybedemeyeceğim. Süreçle ilgili hepsi burada'ya konuyu kanıtlarıyla ilettim. İleride ne olur bilmiyorum.
Yaşadığınız sürecin web archive kaydını alıyorum. Benzer sorun ve kötü servis deneyimi yaşayanların da sorunlarını kayıt altına alıyorum. Marka olur da "Markanın ismine zarar vermek" adında bir suçlama veya dava açmaya kalkarsa elde deliller olacaktır.

Internet Archive Kaydı:

Benim yaşadığım bluetooth problemini yaşayan varsa, sorun ne laptopta ne de yazılımda. Sorun tamamen kullanılan wi-fi bluetooth kartının kronik sorunlu olmasında. Reddit ve hepsi burada yorumlarından anladığım kadarıyla sadece bu markanın bilgisayarına özgü bir kronik sorun değilmiş. Asus, HP gibi markaların da bu kartın kullanıldığı laptopları varmış ve sorun yaşadıklarını belirtmişler.

Çözüm için Intel AX200NGW wi-fi bluetooth 5.1 kartı satın alınıp değiştirilebilir. Yalnız, şu hususu belirtmemde fayda var: buraya yazmış olduğum wi-fi bluetooth kartının 6 Ghz desteği yok. Türkiye'de de 6 Ghz bağlantı sağlayan modem ve routerlar pek yaygın değil. Genelde 2.4 Ghz ve 5 Ghz desteği mevcut. Benim laptopumda kullanılan MT7922 wi-fi bluetooth kartında 6 Ghz desteği var, ancak daha önce ne kullandım ne de kullanmaya ihtiyaç duydum. Bunları belirtmekte fayda gördüm.

Wi-fi bluetooth kartında değişiklik yaptıktan sonra laptopun garantisi muhtemelen devre dışı kalacaktır, ancak konuda anlatmış olduğum garanti sürecinden hareketle, garanti dışında kalıp kalmamanın pek de bir farkı yok.

Önümüzdeki aylarda bahsettiğim wi-fi bluetooth kartını satın alıp testlerini yaparım. Kullandıktan sonra da burada güncellemelerimi paylaşırım.

Benim yaşadığım bluetooth problemini yaşayan varsa, sorun ne laptopta ne de yazılımda. Sorun tamamen kullanılan wi-fi bluetooth kartının kronik sorunlu olmasında. Reddit ve hepsi burada yorumlarından anladığım kadarıyla sadece bu markanın bilgisayarına özgü bir kronik sorun değilmiş. Asus, HP gibi markaların da bu kartın kullanıldığı laptopları varmış ve sorun yaşadıklarını belirtmişler.

Çözüm için Intel AX200NGW wi-fi bluetooth 5.1 kartı satın alınıp değiştirilebilir. Yalnız, şu hususu belirtmemde fayda var: buraya yazmış olduğum wi-fi bluetooth kartının 6 Ghz desteği yok. Türkiye'de de 6 Ghz bağlantı sağlayan modem ve routerlar pek yaygın değil. Genelde 2.4 Ghz ve 5 Ghz desteği mevcut. Benim laptopumda kullanılan MT7922 wi-fi bluetooth kartında 6 Ghz desteği var, ancak daha önce ne kullandım ne de kullanmaya ihtiyaç duydum. Bunları belirtmekte fayda gördüm.

Wi-fi bluetooth kartında değişiklik yaptıktan sonra laptopun garantisi muhtemelen devre dışı kalacaktır, ancak konuda anlatmış olduğum garanti sürecinden hareketle, garanti dışında kalıp kalmamanın pek de bir farkı yok.

Önümüzdeki aylarda bahsettiğim wi-fi bluetooth kartını satın alıp testlerini yaparım. Kullandıktan sonra da burada güncellemelerimi paylaşırım.
Hocam geçmiş olsun her foruma girdiğimde her geçen gün markanın ürünlerinde çıkan farklı sorunları görüyorum. Merak etmeyin yalnız değilsiniz bizzat X7T 5060 cihazı aynı Kasım indirimlerinde satın aldım. Bende de kulaklıkla kullanımda sesin sürekli pıt pıt olarak gelmesi sorunu var ama kendi çabalarımla sorunu bir şekilde halletim ses sürücüleri problemli bunu kendilerini 1 aydan süre önce de mail attım ne dönen oldu ne dinleyen. Canlı desteğe yazdım dün yine hiç kimsenin hiçbir şeyden haberi yok. Yaptıkları Control Center yazılımları baştan sona bug dolu kimisinde bazı ayarlar bir versiyonda açılıyor kimisinde açılmıyor saymakla bitmez. Şahsen tam fiyat bandında Casper muadilini almadığım için bugünlerde pişmanlık yaşıyorum. Casper da evet çok üst seviye bir marka değil ama daha önce tecrübe ettim çevremde de edenler oldu bir olumsuzluk yada ulaşamama dikkate alınmama görmedim kendi adıma burada Kasım indiriminde ürünleri piyasaya dağıttılar ama sorunların biri bitiyor öbürü başlıyor her modelde ayrı bir sorun var.

Geri