Gaming Laptopta Işlemci Sınırı Nasıl Kaldırılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagtay59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:08

cagtay59

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Ekran kartı:GTX 1050
İşlemci:İntel core i7 8750h

ASUS laptopum oyunlarda işlemciyi 50 watta kadar çıkartıyor ama belli bir süre sonra 25 watta sabitliyor bunu nasıl çözerim?

90 derecelere kadar çıkıyordu soğutucu aldıktan laptop şimdi ekran kartı 70 derecenin altında işlemcide 80 derecenin altında çalışıyor birde konudan alakasız az önce çoklu prizden duman geldi bir şey olur mu
Duman geliyorsa evet olur bir şey yanıyodur Allah korusun hemen fişten çekin 😨

Duman geliyorsa evet olur bir şey yanıyodur Allah korusun hemen fişten çekin 😨

çektim zaten herhalde hem soğtucu adaptörü laptopun adaptörü birde kurutucu çalışınca ağır geldi zaten kurutucu makinesi çalışınca bu olay oldu galiba iyi ki tam zamanında gördüm makine bitsin bakalım herhangi bir hasar var mı deniycem

umarım çoklu prizdendir diğerlerinde bir hasar olmaz ve umarım çoklu prizde çalışır
Prizi yakmasın da Allah korusun sağlığımız daha önemli yangın çıkartır bunu aslında sormanıza da gerek yok benim de öncesinde benim prizden cılız cılız ses çıkarıp kıvılcım çıkardı adaptörün ucu yanmış prizin ucu da hafif yanmış sesi duymasam başıma kötü bişey de gelebilirdi 😔

Konumuza gelirsek işlemci 90 derecelere kadar 50w ile geliyorsa muhtemelen ya limit istiyordur ya da termal macun bakımı zamanı gelmiş olabilir ekran kartının 70 derece olması iyi.

Konumuza gelirsek işlemci 90 derecelere kadar 50w ile geliyorsa muhtemelen ya limit istiyordur ya da termal macun bakımı zamanı gelmiş olabilir ekran kartının 70 derece olması iyi.

limitleme sanki başka bir şeyden oluyor gibi sizin dediğiniz sıcaklıktan dolayı limit yiyince işlemci wattı 15 wattlara ve hızı da 1500 mhz lere kadar düşüyor

o zaman neden 50 wattdan düşüp 25 watta sabitliyor kendisini
Belli bir throttle seviyesi varsa kendini kısıyor olabilir veya başka bir deyişle performans ayarları kaynaklı da vardır throttlestop üzerinde limitleri de açılabilir bu sefer de sıcaklıklar fırlayacaktır çok ihtimal var.

Belli bir throttle seviyesi varsa kendini kısıyor olabilir veya başka bir deyişle performans ayarları kaynaklı da vardır throttlestop üzerinde limitleri de açılabilir bu sefer de sıcaklıklar fırlayacaktır çok ihtimal var.

zaten ben throttlestoptan 50 watta 90 watt yaptım ama yine de olmadı

Soğutma sisteminde kusur yoksa MMIO limitlerini devre dışı bırakmanız güç limiti sorununu çözer genelde. Çözmezse MSR limitlerini kapatırsınız.

Akımsal daraltma varsa IccMax limitini kaldırırsınız.
O sistemlerde çözümü kolay bir konu yani.

ThrottleStop ile yapabilirsiniz. Ayrıca UV'siz o makina kullanılmaz.

Soğutma sisteminde kusur yoksa MMIO limitlerini devre dışı bırakmanız güç limiti sorununu çözer genelde. Çözmezse MSR limitlerini kapatırsınız.

Akımsal daraltma varsa IccMax limitini kaldırırsınız.
O sistemlerde çözümü kolay bir konu yani.

ThrottleStop ile yapabilirsiniz. Ayrıca UV'siz o makina kullanılmaz.

ıccmax limitine izin bermiyor hepsini denedim olmuyor

Geri