Hp Victus’ta Hall Sensör Sorunu: Değişim Sürecim Ve Tecrübelerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pr3FF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:16

pr3FF

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Dostlarım, cihazımın değişim kabulü yapıldığı için bazı konularda fikir oluşmasını umarak kendi yaşadıklarımı size aktarmak istiyorum.

İlk kez gönderdiğim zaman:

Cihazımı 'Hall sensörü' sorunu nedeniyle ilk kez servise gönderirken, yanına detaylı bir dilekçe eklemiştim. Bu dilekçede, sensörün sökülmesini kabul etmediğimi ve cihazın değiştirilmesini talep ettiğimi belirttim. Fakat notu okuyup çok ciddiye aldıklarını sanmıyorum. Ama yine de not yazmanız işinize gelir, "Ben kabul etmediğimi belirttim." diye savunma yapabilirsiniz. THH'ye giderseniz işinize yarar diye düşünüyorum (fakat THH ile uğraşmak ayrı bir zorluk, değişim daha kolay benim gözümde, en son çare THH).

Cihaz elime ulaşıyor:

Cihazım elime ulaştığı zaman anakart tamiri gördüğü belirtildi ek olarak temizlik vs. Sensör sökülmemişti, sorun yok gibi duruyordu. Ama testler yaptığım zaman yine çok bilinen bir sorun olan sıcaklık sorunu ile karşılaştım. CS2 oynarken cihaz 100 dereceleri görüp fanları sabitliyordu. Sonucunda HP ile iletişime geçtim, uzaktan cihazıma bağlanıp bazı ayarlar yapıldı ve cihazda chipset güncellemeleri yaptılar. Yine sorun yok gibiydi, sıcaklıklar çok iyiydi. Sonra tekrar detaylı testlerim sonucu işlemciye watt limitleri koyulduğunu öğrendim (burası biraz karışık limiti serviste koymuş olabilirler veya uzaktan bağlandıkları zaman limit koyuldu bilmiyorum fakat bana bu limiti servisin koymadığı bilgisi geçildi dikkat edin) ve tekrar aradım, değişim için ısrarcı oldum. Limit durumunun doğru olmadığını, bana sorulmadan işlemciye limit koyulduğunu söyledim. "Ben ihtiyaç duyarsam kendim zaten limit koyardım ama bu hoş olmadı." dedim (Bu aşamada anlayışlı ve sakin olmak önemli, cihazla ders çalıştığınızı veya iş yaptığınızı söylerseniz onlar da inisiyatif kullanırlar). Adıma değişim talebi oluşturuldu. Sonuçlanmasının en geç 2 gün sürebileceğini dediler.

Değişim talebi sonuçlanması:

Sonunda iletişime geçtiler ve cihazın en az ikinci kez aynı arızanın tespiti yapılması gerektiğini söylediler. Konuştuğum zaman bunun kronik sorun olduğunu, tamir edilse dahi yine sorun yaşamayacağımın garantisi olmadığını belirttim, çünkü donanımsal bir arıza olduğunu söyledim. Fakat prosedür gereği ikinci kez aynı arızanın olması gerektiği söylendi ve garanti kapsamında ne zaman ikinci kez yaşarsanız yine değişim olacağını belirttiler. Sonuç olarak, "Elden başka çare gelmez, denemekten zarar gelmez." deyip gönderdim. Bu sefer görüştüğüm yetkili, cihazın üstüne bazı bilgiler yazmam gerektiğini söyledi, ben de dediklerini yaptım ve gönderdim.

İkinci kez cihazım serviste:

Cihazım servisteyken işleme alınması biraz uzun sürdü (2 hafta kadar). Muhtemelen limiti kaldırıp "Sorun yok." deyip gönderecekler diyordum, fakat bana atanmış olan yetkili beni tekrar aradı. Bana, cihazda ikinci kez anakart arızası tespit edildiği ve bu nedenle değişim yapılacağı söylendi. Kendisi cihazı inceleyip yazılı olarak başka bir departmana muadil bir cihazı önereceğini, eğer kabul edilirse bana mail yoluyla bilgilendirme yapılacağını söyledi. Bu süreç de biraz uzun sürdü.

Önerilen cihaz ve sonuç:

Benim cihazımdan daha üst bir HP Omen Max cihazı önerildi, gönderdikleri belgeyi imzaladım (Fatura sahibinin imza atması gerekiyor). Yurt dışından sıfır cihaz üretilip adresime gönderileceği için 4-6 hafta süreceği söylendi. Şu an hâlâ bekleyişteyim ama sonuç beni mutlu etti.

Ek bilgiler:

HP desteğini aradığınız zaman ulaştığınız kişilerin değişim hakkında çok bilgisi olduğunu sanmıyorum; sizin için yapabilecekleri en fazla değişim talebi oluşturmaları. Ekstra bilgileri olduğunu sanmıyorum. Zaten değişim talebi açıldıktan sonra bana bu konuyla ilgilenen başka bir departmandan özel bir görevli atandı. Müşteri desteğini aradığımda bu kişiye doğrudan bağlanamıyordum. Destekteki operatöre 'Değişim süreciyle ilgili atanan yetkiliyle görüşmem gerekiyor.' diyordum; onlar da not alıp yetkiliye iletiyordu ve yetkili kişi beni geri arıyordu. Kısacası, ben direkt arayamıyordum.Genel olarak maille iletişim kuruyordum veya o beni arıyordu.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ekstra olarak merak ettiğiniz bir durum olursa sormaktan çekinmeyin. Umarım en kısa süre içerisinde sorunlarınız çözülmüş olur. İyi günler.

Son düzenleme:
Merhaba hocam şu ana kadar tamamen aynı adımdan devam ediyor benim sürecim de, ben dilekçe yazıp gönderdim daha geçen cuma ve değişim için sonuna kadar zorlayacağım. Merake ettiğim sizin cihazınız neydi ve size önerilen cihaz ne oldu acaba?

Merhaba hocam şu ana kadar tamamen aynı adımdan devam ediyor benim sürecim de, ben dilekçe yazıp gönderdim daha geçen cuma ve değişim için sonuna kadar zorlayacağım. Merake ettiğim sizin cihazınız neydi ve size önerilen cihaz ne oldu acaba?
Hocam 4070 cihazıma 5070ti önerildi.

Gayet iyi olmuş değişim, bende 4060 var, gördüğüm kadarıyla 4060 olanları 5060la değişim önerilmiş çoğunlukla, umarım benim için de değişim yolu açılır.
Hocam yukarıda belirtmeyi unuttum, mail attığı zaman cihazı incelememi istediler eğer uygun olmayan bir parçası varsa belirtmemi söylediler. Yani düşük bir cihaz önerirlerse itiraz edip başka cihaz talep etme şansınız var.

Hocam yukarıda belirtmeyi unuttum, mail attığı zaman cihazı incelememi istediler eğer uygun olmayan bir parçası varsa belirtmemi söylediler. Yani düşük bir cihaz önerirlerse itiraz edip başka cihaz talep etme şansınız var.
Hocam merhabalar 2 haftanın ardından cihazımı teslim aldım servisten. Anakart onarımı yapılmış ve macun yenileme temizlik yapılmış. Cihazı test ettim ve hall sensör sökülmemiş çalışıyor. Watt limitleme vesaire de yapılmamış kontrol ettim 60 65 watt çalışıyor hala. Ayrıca normalde Cinebenchte 85 ortalama gören laptop şu an 72 ortalama görüyor gayet iyi. Fakat şöyle bir sorun var ki benim için rahat değil. 8 ay sonra garantim bitecek ve garantim bittiğinde sorun tekrar ederse gidip servise binlerce lira vermek zorunda kalacağım. Değişim için 2. kez yollamam gerekiyor cihazı fakat ne sebeple yollayacağım şu an bilmiyorum bile. Kronik sorunlu bir cihaz bu servis bile kabul ediyor. Bu stresle kullanmak istemiyorum bu cihazı sizce ne yapmalıyım?

Merhaba,
Mayıs başlarında garantiden geri dönen HP Victus 16 S0047NT cihazımda aynı sorunu yaşıyorum.
Destek ekibiyle görüştüğümde bilgisayara uzaktan bağlanıp BIOS güncellemesi geldiğini, sorunun bununla alakalı olabileceğini söylediler.

Henüz BIOS güncellemesini yapmadan oyun testleri gerçekleştirdik. Oyunlarda sıcaklık değerleri sürekli 96–98°C civarında seyretti. Görüşme sonunda “BIOS güncellemesini yapın, ardından tekrar bize dönüş sağlayın” dediler.

Ek olarak cihazı harici monitörle kullandığımı belirttim. Bunun üzerine “Eve gidince orada test edin, tekrar arayın” cevabını aldım.
İlk başta sorunun anakart kaynaklı olabileceğini söylediler, ancak daha sonra bundan vazgeçtiler.
Cihaz garantideyken anakart değişimi yapılmıştı.

Merhaba ben mühendislik öğrencisiyim hp'nin s00 serisinden 32 gb ramli olanı almıştım eğer hall sensörü sorunu çıkarsa ana kart değişimi yapıyorlarmış ama bu kesin bir çözüm değil ikinci kez aynı sorunu yaşarsam iade yapmaya yada misli ile değiştirmeye çalışacağım lakin hepsi buradadan aldım kutu falan kayıp fatura duruyor değişim de zorlaştırırlar mı

Merhaba,
Mayıs başlarında garantiden geri dönen HP Victus 16 S0047NT cihazımda aynı sorunu yaşıyorum.
Destek ekibiyle görüştüğümde bilgisayara uzaktan bağlanıp BIOS güncellemesi geldiğini, sorunun bununla alakalı olabileceğini söylediler.

Henüz BIOS güncellemesini yapmadan oyun testleri gerçekleştirdik. Oyunlarda sıcaklık değerleri sürekli 96–98°C civarında seyretti. Görüşme sonunda “BIOS güncellemesini yapın, ardından tekrar bize dönüş sağlayın” dediler.

Ek olarak cihazı harici monitörle kullandığımı belirttim. Bunun üzerine “Eve gidince orada test edin, tekrar arayın” cevabını aldım.
İlk başta sorunun anakart kaynaklı olabileceğini söylediler, ancak daha sonra bundan vazgeçtiler.
Cihaz garantideyken anakart değişimi yapılmıştı.
Hocam eğer anakart arızası varsa ve ikinci kez gönderirseniz direkt değişim hakkında görüşmeye başlayın sürekli zamanınızın olmadığını belirtin her gönderdiğinizde farklı hatalarla tekrar gelmesi can sıkıcı bir durum bunları belirtin hala sıcaklıklar böyleyse. Bende aynı şekilde çok sıcaklık gördüm destek uzaktan bağlanmıştı birkaç ayar yaptıktan sonra sıcaklar azaldı fakat işlemciye limit koyduklarını gördüm böyle olunca yine destekle görüştüm değişim işlemleri başlamıştı.

Merhaba ben mühendislik öğrencisiyim hp'nin s00 serisinden 32 gb ramli olanı almıştım eğer hall sensörü sorunu çıkarsa ana kart değişimi yapıyorlarmış ama bu kesin bir çözüm değil ikinci kez aynı sorunu yaşarsam iade yapmaya yada misli ile değiştirmeye çalışacağım lakin hepsi buradadan aldım kutu falan kayıp fatura duruyor değişim de zorlaştırırlar mı
Hocam kutusunun olması önemli fakat büyük sorun çıkmaz diye düşünüyorum gönderirken dikkatli göndermek önemli kargo firmalarına güvenmek doğru olmaz.

Hocam gönderecekleri cihazı mail olarak mı haber veriyorlar bu kısım nasıl oluyor?
Evet hocam aradıkları zaman vs sordum kendileri bir cihaz seçip onay için başka bir departmana sunacağını onaylandıktan sonra bana mail yolu ile bilgilendireceğini söyledi. Ama cihaz eğer eski cihazınınzdan daha düşükse burda reddedme şansınız var.

Geri