Hp Victus’ta Hall Sensörü Sorunu Yaşayanlar: Garanti Bitti, Çözüm Ne Peki?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ShredderX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:03

ShredderX

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Merhaba arkadaşlar,

HP Victus 16 s0xx modelini yaklaşık 2 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Ancak kısa süre önce aynı birçok kişinin yaşadığı sorunla ben de karşılaştım. Cihaz şu an hall sensör / kendiliğinden uyku moduna alma hatası veriyor ve 20 gündür bu problemle uğraşıyorum.
Garanti sürem yaklaşık 2 ay önce doldu, yani resmi olarak destek alamıyorum. Yine de HP müşteri hizmetlerini aradım, durumu anlattım. “48 saat içinde dönüş yapacağız” dediler, şu anda geri dönüş bekliyorum. Ayrıca bu sorunun yaygın olmadığını söylediler. Fakat internette özellikle Victus 16 S ve R serisi modellerinde çok fazla şikâyet görüyorum. Bu durum sizce de çelişkili değil mi?
Bu sorunu yaşayan başka kullanıcılar var mı? Çözüm yolu, servis ücreti veya tamir yöntemi konusunda net bir bilgiye ulaşabilen oldu mu? Şu an için kalıcı bir çözüm görünmüyor ve bu konuyla ilgili kullanıcıların büyük kısmı mağdur durumda bırakılmış gibi görünüyor. Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum, herkese şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, Youtube yorumlarında görmüştüm sanırım. Aklımda en çok sorduğum soruydu, çünkü artık bazı kullanıcılar garanti sürecini tüketmiş durumda. Garanti sürecinde yardım etmek zaten bir görevdi onlar için ama garanti bittikten sonra nasıl bir yol izlenecek merak ediyorum.

Sorun özellikle S0 serisinde çok yaygın. R0 serisinde de epey var. S1 serisi için az, R1 serisi için yok denecek kadar az diyebilirim.

Benzer deneyimi yaşayan arkadaşlar varsa nasıl bir yol izlediğini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Merhabalar, Youtube yorumlarında görmüştüm sanırım. Aklımda en çok sorduğum soruydu, çünkü artık bazı kullanıcılar garanti sürecini tüketmiş durumda. Garanti sürecinde yardım etmek zaten bir görevdi onlar için ama garanti bittikten sonra nasıl bir yol izlenecek merak ediyorum.

Sorun özellikle S0 serisinde çok yaygın. R0 serisinde de epey var. S1 serisi için az, R1 serisi için yok denecek kadar az diyebilirim.

Benzer deneyimi yaşayan arkadaşlar varsa nasıl bir yol izlediğini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Bu yaşadığım sorunla ilgili tüm gelişmeleri, HP’nin bana karşı tavrını ve sürecin nasıl ilerleyeceğini sizlerle buradan paylaşmaya devam edeceğim. Çözüm için neler yapıldığını adım adım aktarmaya çalışacağım. Umarım bu süreç sadece benim için değil, benzer sorunları yaşayan herkes için faydalı olur.
İlginiz, desteğiniz ve paylaşacağınız bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. Birlikte hareket edersek hem çözüme daha hızlı ulaşabiliriz hem de bu sorunların görmezden gelinmesinin önüne geçebiliriz.

İnşallah güzel bi dönüş gelir ya Hall sensörü garanti sonrası ücretli değişecekse büyük sıkıntı çoğu cihaz er yada geç yaşar benim görüşüme göre

Geçmiş olsun, HP'nin böyle bir ürün serisi çıkarması bence kabul edilebilir bir durum değil. Gözlemlerime göre bu sorun 16 serisindeki hall sensör çipinin anakartın çok ısı alan bir yerinde olmasından kaynaklanıyor, ve R1 serisinde de çipin yeri çok farklı değil.

@CihazTV Eğer elinizde HP'de tanıdığı olan birisinin iletişim bilgileri varsa, lütfen sorunu iletin. Bu hall sensör sorunu piyasadaki tüm 16 serisi Victus'larda çıkmaya meyilli. Sorunun çözümü için de hall sensörün kablosu çıkarıldıktan sonra işlemci kendini 45W'a limitliyor (normalde 120W değerlere çıkabiliyor turbo ile), bu da ciddi bir performans kaybı yaratıyor (ve duyduğuma göre bazı teknik servisteki arkadaşlar da bunu yapıyor[du]). HP'deki düzgün bir departmana iletildikten sonra bir BIOS güncellemesine bakar bu sorunun düzeltilmesi. Bence biz bir şeyler yapmazsak kimsenin bir şey yapacağı yok. Size önerim şimdilik HP'nin 16 serisini (hatta mümkünse hiçbir serisini) de önermeyin, muadil cihazlara yönlendirme yapılabilir. HP'nin bu konulardaki tavrı yüzünden BT hizmeti verdiğimiz birkaç şirket ile de temasa geçip HP yerine muadil önermeyi düşünüyorum kontrat bitiminde.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, HP'nin böyle bir ürün serisi çıkarması kabul edilebilir bir durum değil. Bu sorun 16 serisindeki hall sensör çipinin anakartın çok ısı alan bir yerinde olmasından kaynaklanıyor, ve R1 serisinde de çipin yeri çok farklı değil.

@CihazTV Eğer elinizde HP'de tanıdığı olan birisinin iletişim bilgileri varsa, lütfen sorunu iletin. Bu hall sensör sorunu piyasadaki tüm 16 serisi Victus'larda çıkmaya meyilli. Sorunun çözümü için hall sensörün kablosu çıkarıldıktan sonra işlemci kendini 45W'a limitliyor (normalde 120W değerlere çıkabiliyor turbo ile), bu da ciddi bir performans kaybı yaratıyor. HP'deki düzgün bir departmana iletildikten sonra bir BIOS güncellemesine bakar bu sorunun düzeltilmesi. Biz bir şeyler yapmazsak kimsenin bir şey yapacağı yok. Size önerim şimdilik HP'nin 16 serisini (hatta mümkünse hiçbir serisini) de önermeyin, muadil cihazlara yönlendirme yapılabilir. HP'nin bu konulardaki tavrı yüzünden ** hizmeti verdiğimiz birkaç şirket ile de temasa geçip HP yerine muadil şirket önereceğim kontrat bitiminde.
👏👏👏👏

Geçmiş olsun, HP'nin böyle bir ürün serisi çıkarması bence kabul edilebilir bir durum değil. Gözlemlerime göre bu sorun 16 serisindeki hall sensör çipinin anakartın çok ısı alan bir yerinde olmasından kaynaklanıyor, ve R1 serisinde de çipin yeri çok farklı değil.

@CihazTV Eğer elinizde HP'de tanıdığı olan birisinin iletişim bilgileri varsa, lütfen sorunu iletin. Bu hall sensör sorunu piyasadaki tüm 16 serisi Victus'larda çıkmaya meyilli. Sorunun çözümü için de hall sensörün kablosu çıkarıldıktan sonra işlemci kendini 45W'a limitliyor (normalde 120W değerlere çıkabiliyor turbo ile), bu da ciddi bir performans kaybı yaratıyor (ve duyduğuma göre bazı teknik servisteki arkadaşlar da bunu yapıyor[du]). HP'deki düzgün bir departmana iletildikten sonra bir BIOS güncellemesine bakar bu sorunun düzeltilmesi. Bence biz bir şeyler yapmazsak kimsenin bir şey yapacağı yok. Size önerim şimdilik HP'nin 16 serisini (hatta mümkünse hiçbir serisini) de önermeyin, muadil cihazlara yönlendirme yapılabilir. HP'nin bu konulardaki tavrı yüzünden BT hizmeti verdiğimiz birkaç şirket ile de temasa geçip HP yerine muadil önermeyi düşünüyorum kontrat bitiminde.
Bence Omen Max 16 modelleri yeni seri model olduğu için çıkma yüzdesi az bir de Victus 15 ve Victus 16 R1 kod adlı modellerinde çıkma yüzdesi de az hall sensor ilk patlak verdiğinde 7-8 ay olmuştur halen daha onları etkilemedi.

Lakin bir çok kullanıcı hall sensor sorunundan mağduriyet sayısı bi hayli fazla servisin de ne yaptığını gördük yardımcı aslında pek olamadı bende ister istemez üzüldüm. 😿

Sorun yok diyenler millet doğru söylemiyor (aslında bir nevi model sevgisi 😄) diğenler için alabilir sonuçta herkesin kendi kararıdır ama ben olsam tonla hall sensor sorunu gördüğüm için almazdım.

Arkadaşlar HP tarafında bu sorun ile cihazı servise gönderen herkes (Özellikle son dönemde) ya sorununu çözdürdü ya da değişim cihazı aldı. RTX 4070 victus'a karşılık RTX 5070Ti Omen Max 16 alan bile oldu. Böyle şeyler bir firmaya özgü değil. Her firmanın başına gelebilir. Hepsinin tutumu da aynı şekilde oluyor. Lenovo ile konuştum, anakart sorunu çok da yaygın değil dedi. Bana gelen belki 20 tane şikayet oldu, ben az olduğunu düşünmüyorum.

Hiçbir laptop için sorunsuzluk garantisi veremem. Yeni çıkan hiçbir laptop için de "Sorun çıkar bunu almayın" öngörüsü de yapamam. Sorun çıkarsa çözecekler. Çözmezlerse hakkınızı arayacaksınız. Acer tarafında da, Asus tarafında da, Dell tarafında da, MSI tarafında da illa ki mağdurlar bulursunuz.

Bence HP bu süreci başta biraz sıkıntılı olsa da iyi idare etti. Asıl soru ilk postta bahsedilen konunun nasıl çözüleceği. Garantisi bitmiş bir cihaza ne yapılabilir birlikte göreceğiz. Bu arada Hall Sensör çok pahalı bir parça değil ve bazı laptop tamircileri bunu değiştirebiliyor. Malatya'dan bir teknik servis bu sorunu yaşayan Victus'ları bana yönlendirebilirsiniz dedi. Muhtemelen İstanbul'da ve diğer illerde de bunun onarımı yaygınlaşacaktır.

Bence Omen Max 16 modelleri yeni seri model olduğu için çıkma yüzdesi az bir de Victus 15 ve Victus 16 R1 kod adlı modellerinde çıkma yüzdesi de az hall sensor ilk patlak verdiğinde 7-8 ay olmuştur halen daha onları etkilemedi.

Lakin bir çok kullanıcı hall sensor sorunundan mağduriyet sayısı bi hayli fazla servisin de ne yaptığını gördük yardımcı aslında pek olamadı bende ister istemez üzüldüm. 😿

Sorun yok diyenler millet doğru söylemiyor (aslında bir nevi model sevgisi 😄) diğenler için alabilir sonuçta herkesin kendi kararıdır ama ben olsam tonla hall sensor sorunu gördüğüm için almazdım.
R1 serisinde de etkilenen cihazlar var, bizzat bana tamire gelen iki cihaz oldu maalesef. Omen serilerinde WF0 dışında başka bir cihazda şahsen görmedim ama olmayacağı anlamına gelmiyor :(

sorununu çözdürdü ya da değişim cihazı aldı.
Hocam sorunun tam olarak bir çözümü yok, hall sensör çipi değişse dahi sorun tekrardan çıkmaya meyilli. Hall sensörün içindeki yarı iletken element (genellikle silikon) zamanla ısıya maruz kaldığı için hall sensör normalde vermesi gerekenden daha farklı bir voltaj veriyor. Bu yüzden çoğu cihazda ilk bilgisayarı full performansta çalıştıran oyunlarda oluyor, sonradan ise normal kullanımda da ortaya çıkıyor. Hall sensör çipi de anakartta farklı bir yere taşınmadıkça sorunun kaynağı çözülmüyor maalesef.

Değişim cihazı almak en garantisi, ama onun için de servise bir cihazı aynı nedenden dolayı 3 kez göndermeniz gerekiyor, ondan sonra değişim veya iade raporu (CN) alabilirsiniz, değişim cihazını da HP'nin kendisi değil, satın aldığınız aracı şirket (Hepsiburada, Trendyol, vs) seçiyor. Hall sensörün garanti ömründe üç kez bozulması neredeyse imkansız gibi bir şey. Ben MSI'dan Vector cihazım için değişim raporu alana kadar canım çıktı, ama ServisPoint güzel ilgilendi sağolsunlar.

R1 serisinde de etkilenen cihazlar var, bizzat bana tamire gelen iki cihaz oldu maalesef. Omen serilerinde WF0 dışında başka bir cihazda şahsen görmedim ama olmayacağı anlamına gelmiyor :(

Hocam sorunun tam olarak bir çözümü yok, hall sensör çipi değişse dahi sorun tekrardan çıkmaya meyilli. Hall sensörün içindeki yarı iletken element (genellikle silikon) zamanla ısıya maruz kaldığı için hall sensör normalde vermesi gerekenden daha farklı bir voltaj veriyor. Bu yüzden çoğu cihazda ilk bilgisayarı full performansta çalıştıran oyunlarda oluyor, sonradan ise normal kullanımda da ortaya çıkıyor. Hall sensör çipi de anakartta farklı bir yere taşınmadıkça sorunun kaynağı çözülmüyor maalesef.

Değişim cihazı almak en garantisi, ama onun için de servise bir cihazı aynı nedenden dolayı 3 kez göndermeniz gerekiyor, ondan sonra değişim veya iade raporu (CN) alabilirsiniz, değişim cihazını da HP'nin kendisi değil, satın aldığınız aracı şirket (Hepsiburada, Trendyol, vs) seçiyor. Hall sensörün garanti ömründe üç kez bozulması neredeyse imkansız gibi bir şey. Ben MSI'dan Vector cihazım için değişim raporu alana kadar canım çıktı, ama ServisPoint güzel ilgilendi sağolsunlar.
Hocam 3 kez gönderme olayı değişmiş haberiniz olsun. 2 kez ayni sorunla servise gidince seçimlik haklar doguyormus. Ilgili kanun bu linkte 9/1A bendinde : https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/06/20140613-2.htm

Hocam 3 kez gönderme olayı değişmiş haberiniz olsun. 2 kez ayni sorunla servise gidince seçimlik haklar doguyormus. Ilgili kanun bu linkte 9/1A bendinde : https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/06/20140613-2.htm
Tüketiciler için güzel bir haber hocam, teşekkür ederim.
Eğer elinizde HP'de tanıdığı olan birisinin iletişim bilgileri varsa, lütfen sorunu iletin. Bu hall sensör sorunu piyasadaki tüm 16 serisi Victus'larda çıkmaya meyilli. Sorunun çözümü için de hall sensörün kablosu çıkarıldıktan sonra işlemci kendini 45W'a limitliyor (normalde 120W değerlere çıkabiliyor turbo ile), bu da ciddi bir performans kaybı yaratıyor (ve duyduğuma göre bazı teknik servisteki arkadaşlar da bunu yapıyor[du]). HP'deki düzgün bir departmana iletildikten sonra bir BIOS güncellemesine bakar bu sorunun düzeltilmesi.
Bunun için HP ile iletişime geçebilmemiz mümkün mü hocam? Garantisi biten cihazları rahatlatır, cihaz tekrar kullanılabilir olur.

Arkadaşlar, 25 gündür sorunun ne olduğunu ve neden kaynaklandığını araştırmaktayım. Bu cihazı kullanan insanlar genelde ekranın kararması, klavye ışıklarının yanıp sönmesi, klavyenin kendini kilitlemesi, cihazın kendi kendine uyku moduna geçmesi ve açıldığında tekrar siyah ekran vermesi gibi sorunlar yaşıyor. Bu durumun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu hâlâ çözebilmiş değilim. Eğer ki bir çözüme ulaşırsam da sizlerle paylaşacağım.
Bazı kullanıcılar ise sorunun Hall sensöründen değil, ısı sensörü veya güç hattıyla alakalı olduğunu belirtmişler. Benim cihazım 25 gündür bu problemi yaşıyor. 4 gün önce, 21 Ekim 2025 tarihinde HP ile iletişime geçtim çünkü bu sorun artık can sıkmaya başladı. Problemi onlara anlattım, garantimin de bittiğini söyledim. Bir kayıt oluşturdular, “Sizi arayacağız.” dediler; aramadılar. Perşembe günü ben tekrar iletişime geçtim, tarafıma dönüş sağlanmadı diye. Onlar da 48 saat içerisinde geri dönüş yapacaklarını söylemelerine rağmen hâlâ aramadılar.

Arkadaşlar, yazdıklarınızı okuyorum; hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. İlginiz, fikirleriniz ve desteğiniz gerçekten moral veriyor. Sorunu yaşayan ya da çözüm sunan herkese minnettarım. Umarım hep birlikte bir sonuca ulaşırız.

Arkadaşlar, 25 gündür sorunun ne olduğunu ve neden kaynaklandığını araştırmaktayım. Bu cihazı kullanan insanlar genelde ekranın kararması, klavye ışıklarının yanıp sönmesi, klavyenin kendini kilitlemesi, cihazın kendi kendine uyku moduna geçmesi ve açıldığında tekrar siyah ekran vermesi gibi sorunlar yaşıyor. Bu durumun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu hâlâ çözebilmiş değilim. Eğer ki bir çözüme ulaşırsam da sizlerle paylaşacağım.
Bazı kullanıcılar ise sorunun Hall sensöründen değil, ısı sensörü veya güç hattıyla alakalı olduğunu belirtmişler. Benim cihazım 25 gündür bu problemi yaşıyor. 4 gün önce, 21 Ekim 2025 tarihinde HP ile iletişime geçtim çünkü bu sorun artık can sıkmaya başladı. Problemi onlara anlattım, garantimin de bittiğini söyledim. Bir kayıt oluşturdular, “Sizi arayacağız.” dediler; aramadılar. Perşembe günü ben tekrar iletişime geçtim, tarafıma dönüş sağlanmadı diye. Onlar da 48 saat içerisinde geri dönüş yapacaklarını söylemelerine rağmen hâlâ aramadılar.

Arkadaşlar, yazdıklarınızı okuyorum; hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. İlginiz, fikirleriniz ve desteğiniz gerçekten moral veriyor. Sorunu yaşayan ya da çözüm sunan herkese minnettarım. Umarım hep birlikte bir sonuca ulaşırız.
Hocam hall sensörün bağlantısını kestiniz mi?

Merhabalar hocam. Sensörün bağlantısını kesmeyin diyorlar; performans düşüklüğüne sebep olabileceği için ben de kesmedim.
Biliyorum performansının düşeceğini. Ama en azından bilgisayarı kullanamamaktan iyidir. Benim teyzeoğlu da aynı sorunu yaşadı. Mecbur sensörün bağlantısını kestik.

Biliyorum performansının düşeceğini. Ama en azından bilgisayarı kullanamamaktan iyidir. Benim teyzeoğlu da aynı sorunu yaşadı. Mecbur sensörün bağlantısını kestik.
Ben de bağlantıyı kesmeyi düşündüm; fakat maalesef şu an bütün işlerimi telefondan yapmaya çalışıyorum. HP’nin tarafıma dönüş yapmasını sabırla bekliyorum. Yine de teşekkür ederim ilginiz için.

Knk donanımsal o kadar ay geçti bir sürü güncelleme yayınlandı düzeltemediler

Geri