1- Erazer ve Monster'ın çeşitli laptoplarını üreten Clevo firması dün kurulmuş merdivenaltı Çin markası değildir, köklü bir Tayvanlı üreticidir. Kaynak Wikipedia : Clevo (Bilgisayar Donanımı Zinciri) Kuruluş tarihi: 4 Ekim 1983 Genel merkezi: New Taipei, Tayvan - Clevo, dizüstü bilgisayarlar üreten Tayvanlı bir OEM/ODM bilgisayar üreticisidir. Bireysel müşteriler için özelleştirilmiş dizüstü bilgisayarlar üreten katma değerli satıcılara, temel dizüstü bilgisayar kasaları satmaktadır.
2- Performans rekorları kıran XMG laptopları, Erazer Major ve Beast serisi gibi üst düzey laptopları, Game Garaj Slayer X ve R serisi gibi fiyat performans canavarı laptopları üreten Tongfang artık Uniwill olarak geçmektedir ve Tayvan'da faaliyet göstermektedir. Merdivenaltı bir firma değildir, hatta teknolojik olarak dünya devi diye tanıdığınız firmaların ilerisindedir.
3- Casper laptopları üreten Quanta Computer 1988'de kurulmuş bir Tayvan firmasıdır. Dünyanın en büyük laptop üreticisidir. Müşterileri arasında Apple, Dell, Hewlett-Packard, Alienware, Amazon, Cisco Systems, Fujitsu, Gericom, Lenovo, LG, Maxdata, MPC Corporation, BlackBerry Ltd, Sharp Corporation, Siemens AG, Sony, Sun Microsystems, Toshiba, Verizon Wireless ve Vizio bulunur.
4- Erazer Beast 18 X1 serisini ve Razer laptopları üreten BYD firması BYD otomobilleri de üreten Çinli firmadır. Çinli olması bu firmanın dandik olduğu anlamına gelmez. Çok ileri teknolojide üretim yapmaktadır.
5- MSI sadece kendine değil ODM olarak birçok firmaya laptop tedarik etmektedir. Game Garaj'ın Slayer 4 ve Slayer 5 serisi baştan uca MSI üretimidir. (Monster'ın birçok laptopu da MSI üretimidir) Sizin de büyük bir girişim yapacak paranız ve bağlantılarınız varsa siz de MSI'ın laptoplarını alıp konfigürasyonları değiştirerek kendi markanız altında kullanabilirsiniz.
6- ASUS, MSI, Gigabyte ve Acer da tıpkı Clevo, Quanta ve Uniwill gibi Tayvan'da üretim yapmaktadır.
7- Lenovo Çin temelli bir firmadır. Laptop pazarında dünya lideridir. Medion ve Erazer'ı 2011 yılında bünyesine dahil etmiştir. Medion ve Erazer Lenovo'nun yan markasıdır.
8- Birçok kişinin fason diye eziklediği ODM laptoplar, yani Clevo, Tongfang, Quanta, BYD üretimi bilgisayarlar kronik sorun yaşama riski daha düşük bilgisayarlardır. Çok sayıda firmaya aynı tasarımı satan bu firmaların kronik sorunlarla uğraşması çok daha zordur. Tanıdık bildik büyük uluslararası markalar zırt pırt kasa ve tasarım değiştirdikleri için kronik sorunlara büyük markalarda daha sık rastlanır. Her yeni tasarım yeni bir kronik sorun riskidir.
9- Bana Game Garaj'dan, Casper'dan, Erazer'dan, Monster'dan para aldığı için bu firmaları övüyor diyenler olduğunu görüyorum. Bunu söyleyen arkadaşların sevdiği beğendiği markaları övüp dursam şu an kazandığım paranın 2-3 katını kazanırım. "10 bin lira fazla ver ASUS al, 15 bin lira fazla ver MSI al, laptop Lenovo'dur" diyerek şu an kazandığımdan çok daha fazla para kazanacağıma emin olabilirsiniz. Ben milletin kazık yemeden düzgün laptop kullanmasını istiyorum. Bilen biliyor, anlayan anlıyor. Herkese sevgiler, saygılar.
Son düzenleme: