Ekleme yapabilirim. Öncelikle Ali abiye güzel içerikleri için teşekkür etmek istiyorum. Laptoplar üzerine detaylı çalışmalar yapması ve sorulara elinden geldiğince aktif dönüş yapması beni gönlümden vuran bir detay. Emeğinin hiçbir zaman karşılıksız kalmamasını temenni ediyorum.
MSI Vector 16HX A13VHG cihaz kullanmaktayım ve i7-13700HX gibi saçma bir işlemci var cihazımda. Boştayken bile 65-70°C'lerde çalışıyor hele bir de oyun oynarken düşünün durumu... Oynadığım oyunlar arasında NFS Heat gibi grafik detayları yüksek bir oyun var ki ekstra olarak oyunu 2K bir monitörde neredeyse tüm ayarları full seviyede (görmemişin 4080 kullanıyor misali) ve HDR açık olarak oynuyorum. Ara ara laptop aşırı derecede ısınıp (tahminimce +100°C) kendini korumaya alıyor ve kapatıyordu. Laptopu soğutabilmek için ve zaten kulaklıkla oyun oynadığım için sesi pek takmadığımdan soğutucuyu maksimum seviyede kullanıyorum ve şunu söylemeliyim ki sistem 90-93°C aralığını geçmedi. Boştayken 65°C'lerde gezen laptop, şimdi 45°C aralığında geziniyor. Elbette Throttlestop ile daha da optimum sonuçlara erişilebilir fakat sadece oyun oynamayan, aynı zamanda mühendislik programlarını da kullanan biri olmamdan kaynaklı bana maksimum güç gerekmesinden kaynaklı bir limit koymayı aman aman düşünmedim. Koyduğum limitlerde zaten maksimum 147 watt ile çalışan bir işlemciyi 110-120 watt aralığına sabitlemek oldu.
Kısa özet: Alın, aldırın, memnun kalırsınız. Gece vakti fazla ısınan cihazlar için fanı yükseltirseniz sesten rahatsız olabilirsiniz onu da göz önüne alın. Benim cihazımı soğutan bir alet, sizin cihazınızı hayli hayli soğutacaktır diye düşünmekteyim.
Ek not: MSI Vector'u alırken soğutma sistemi iyi diyerek aldım. Evet güzel bir soğutma sistemi var fakat işlemci sorunlu olunca sıvı nitrojen kullanmadığım sürece yine de ısınacaktır

Niyetimde Honeywell PTM7950 almak var. Eğer Ankara, Kocaeli, Bursa ve bu şehirler civarlarında uygulama yapan bir teknik servis biliyorsanız bilgi vermekten çekinmeyiniz lütfen...