Yakın bir arkadaşım tavsiye istedi, ben de sizlere danışmak istedim. Her ikisinin de fiyatları hemen hemen aynı. Her ikisi de RTX 5070’e ve 17 inç FHD ekrana sahip. Asıl fark işlemcilerde ve RAM hızlarında görünüyor. Omen Ryzen AI 7 350 ve DDR5 5600 MHz, Loq ise Core i7-14700HX ve DDR5 4800 MHz. Normalde Loq’u önerecektim ama kronik anakart sorunu bulunuyor. Olur da bir anakart sorunu yaşarsa bunun sorumluluğunu almak istemiyorum. Diğer bir konu da Core i7-14700HX’in çok güçlü ama aynı zamanda çok ısınan ve soğutulması zor bir işlemci olması.
Throttle riski olur mu diye düşünüyorum. 14. nesil zaten 13. neslin hız aşırtılmış versiyonu. Oyun ve günlük işler için bu kadar güçlü bir işlemci gereksiz mi, emin değilim. Bununla birlikte Omen oldukça temiz ve sorunsuz görünüyor. Victus serisindeki kronik hall sensör sorunu yok. Ayrıca soğutması da çok başarılı ve işlemcisi daha serin çalışıyor. Kendisi de burayı okuyacak ve ona göre karar verecek.
Arada RAM hızı farkı da varmış. Omen’de DDR5 5600MHz, Loq’ta ise 4800MHz destekleniyor.
Throttle riski olur mu diye düşünüyorum. 14. nesil zaten 13. neslin hız aşırtılmış versiyonu. Oyun ve günlük işler için bu kadar güçlü bir işlemci gereksiz mi, emin değilim. Bununla birlikte Omen oldukça temiz ve sorunsuz görünüyor. Victus serisindeki kronik hall sensör sorunu yok. Ayrıca soğutması da çok başarılı ve işlemcisi daha serin çalışıyor. Kendisi de burayı okuyacak ve ona göre karar verecek.
Arada RAM hızı farkı da varmış. Omen’de DDR5 5600MHz, Loq’ta ise 4800MHz destekleniyor.