💻 Msı Afterburner Ile Osd Ayarlama Rehberi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer Can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
  • Okuma süresi: 3:53

Ömer Can

Admin
Admin
Kayıtlı kullanıcı
📌 MSI Afterburner (RTSS yazılımıda otomatik kurulmaktadır.) = Bağlantı Adresi

‼️ Dipnot programı kurarken "İngilizce" dili ile kurmanızı tavsiye ederim. Hazırlarken daha kolay oluyor. (En azından bende öyle.)

‼️ Dipnot programların arka planda çalışması gerekiyor.

👉 MSI Afterburner programı açın ve ardından "çarkın" üstüne tıklayın.

2.webp

👉 Açılan sayfada "General" kısmını açıklıyorum:

➡️ Master graphics processor selection » Harici GPU'nuz hangisi ise "GPU1" veya "GPU2" olarak söyleyecektir.

➡️ General properties » Windows ile beraber arka planda açılmasını sağlar.

3.webp

👉 "Monitoring" kısmını yapılacakları açıklıyorum:

➡️ Değerlerin yanında gördüğünüz tik işaretleri aktif etmeye ve pasif durumuna getirir.

➡️ Show in On-Screen Display » Değerlerini ne biçimde göstereceğini ve göstermesini sağlar.

➡️ Override group name » Değerlere isim koyarsınız.

4.webp

👉 Hangi değerleri koymanız gerektiğini söylüyorum »

1.webp

(GPU Usage kısmında GPU1'in rakamını yazmayı unutmuşum. 😄)

‼️ Burada dikkat edeceğimiz husus "CPU'nun CPU1, CPU2 tek tek gösteren değerlerini almamak yanında rakam olmayanları alın" ve GPU1 veya GPU2 yazıyorsa "General" kısmında "Master graphics processor selection "bölümünde hangisi bizim harici GPU olduğunu kontrol edip yapınız.

➡️ Memory Usage » Ekran kartının ram değerini gösterir. ("VRAM" olarak isimlendirin.)

➡️ RAM Usage » (İsimlendirmeye gerek yoktur.)

➡️ Framerate » FPS değerinizi gösterir. ("FPS" olarak isimlendirin.)

➡️ Framerate Avg » FPS değerinizin ortalamasını alır. ("FPS Avg" olarak isimlendirin)

➡️ Framerate %1 Low » Oyunlarda tekleme durumunu (donma) sayısal olarak gösterir. (Düşük değerde ise fazla tekleme, yüksek değer ise az tekleme vardır.) ("%1 Low" olarak isimlendirin.)

➡️ Frametime » Tepki süresi değerini (ms) gösterir. (Tavsiyem "Show in On-Screen Display" bölümünden "graph" olarak ayarlamanız böylece grafik olarak nasıl gösterdiğini görürüz ve isimlendirmeye gerek yoktur.)

5.webp

👉 Ardından "On-Screen Display" bölümünde "Toggle On-Screen Display" kısmına kısayol atayın. (Burada Alt+1 yaptım.)

6.webp

👉 "Benchmark" bölümünde ise "Begin recording" kısmına da kısayol atayın. (Burada "Alt+2" yaptım.) (Değerleri sıfırlamasını sağlar.)

👉 Ardından "Uygula" deyip "Tamam'a" tıklayın kaydedilmiş olacak. (İsterseniz direkt Tamam'a tıklayıp da kaydeder.)

7.webp

👉 Sonrasında programı küçük pencere konumuna küçültün ve gizli simgeleri göster kısmında "Rivatuner Statistics Server (RTSS)" programını açın.

8.webp

👉 Açıldıktan sonra "Setup" düğmesinin üstüne tıklayın.

9.webp

👉 "General" kısmında "Framerate Avg, Framerate %1 Low ve Frametime" değerlerini görebilmek için "Enable benchmark mode" tikini aktif edip "Tamam'a" tıklayıp kaydedin.

Ekli dosyalar

• 7.webp
    7.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
1763462775197.webp

👉 Son olarak buradaki bazı ayarları açmanız gerekiyor. Sırasıyla söylüyorum ve ardından "küçültme" tuşuna basın böylece arkada çalışacaktır »

➡️ Start with Windows » ON
➡️ Show On-Screen Display » ON
➡️ Application detection level » High (OSD'nin yazılarını kalitesini artırır.)
➡️ On-Screen Display coordinate space » Framebuffer
➡️ On-Screen Display fill » ON (OSD'nin arkasına hafif renkte siyah renk tonu uygular.)
➡️ On-Screen Display zoom » Dilediğiniz büyüklükte yeteri kadar ayarlayın.
➡️ Ok ile işaretlediğim yer köşe yerini göstermektedir.

1763463008045.webp

‼️ Dipnot "C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\Profiles" dosya yolunda " MSI Afterburner.cfg" dosyasını yedek alabilirsiniz tekrar geri yüklediğinizde uğraşmadan attığım dosya yolundan geri yapıştırabilirsiniz ayarlarıyla beraber saklı tutuyor. (Her modele uymayabilir kendi değerleriniz olduğu için diğer modellerde farklılık gösterme ihtimali var çünkü farklı donanımlar vs. ve mesela bende harici GPU olmadığı için diğer modellerde uygun göstermez.)

✅
Umarım rehberi severek kullanırsınız arkadaşlarım.

Geri