Msi Laptop Önerilen Fan Ayarları Ve Throttlestop Ayarları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cuhara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:14

cuhara

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Msi laptop boştayken çok ciddi bir fan sesi geliyor. Gelişmiş kısmından kendim ayarlamak istiyorum. Ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Dengeli modda 3500 rpmde dönüyorlar. Ayrıca i7 14650hx işlemcimin throttlestopta wattını kaça ayarlarsam daha sağlıklı olur?

Hocam önerdiğin uv değerleri nedir biostan mı yapayım yoksa throttlestop üzerinden mi -100v iyi midir
BIOS üzerinden kilitleri açıp ThrottleStop üzerinden yapınız. O CPU -140 falan kaldırır. AC DC Loadline ile -160-180 -200 bile görebilirsiniz sağlam kalibreli bir ayarla.

BIOS üzerinden kilitleri açıp ThrottleStop üzerinden yapınız. O CPU -140 falan kaldırır. AC DC Loadline ile -160-180 -200 bile görebilirsiniz sağlam kalibreli bir ayarla.
eren bey şimdi başka bir konuda rehberinizi okudum çok faydalı oldu ama overclock ayarını biostan açmama rağmen throttlestop hala locked kalıyor

eren bey şimdi başka bir konuda rehberinizi okudum çok faydalı oldu ama overclock ayarını biostan açmama rağmen throttlestop hala locked kalıyor
UV Protection Disabled. >> Overclock
CPU Config veya Power And Performance'ta da diğer kilit açma yerleri var.

UV Protection Disabled. >> Overclock
CPU Config veya Power And Performance'ta da diğer kilit açma yerleri var.
hocam bu ayarları da yaptım undervolt uyguladım şimdi offsett değerleri 0 gösteriyor onu da yaparsam tam olacak galibahocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için offsett değeri için nasıl yapabiliriz

hocam bu ayarları da yaptım undervolt uyguladım şimdi offsett değerleri 0 gösteriyor onu da yaparsam tam olacak galibahocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için offsett değeri için nasıl yapabiliriz
Undervolt uygulayamamışsın Offset 0 da kalıyorsa. -140 ile UV ye başlaman lazım. ThrottleStop'tan. Eğer her şeyi yaptıysan tabiki.

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    1.003,1 KB · Görüntüleme: 9
UV Protection kapatın. Overclock sekmesinde
hocam malesef ki kapalı olmasına rağmen uygulamada bu bildirimi alıyorum. Vbsi kapattım biostan cfg kapattım undervolt protection kapattım overclocking featurei açtım vmdyi kapattım ama hiçbir şekilde bu ekranı aşamıyorum. Galiba bios üzerinden kapatmama rağmen bios izin vermiyor çünkü açık görünüyor

hocam malesef ki kapalı olmasına rağmen uygulamada bu bildirimi alıyorum. Vbsi kapattım biostan cfg kapattım undervolt protection kapattım overclocking featurei açtım vmdyi kapattım ama hiçbir şekilde bu ekranı aşamıyorum. Galiba bios üzerinden kapatmama rağmen bios izin vermiyor çünkü açık görünüyor
Throttlestop CFG dosyasını sildiniz değil mi?

Geri