Msı Vector 18 Hx Aı 5080

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:07

cnky

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
MSI VECTOR 18 HX AI 5080 ULTRA 9 275HX 32GB RAM 1TB SSD kullanan var mı? İlk kurulumdan sonra yapılması gereken ayar vs tavsiyesi olan varsa alabilirim.

Merhaba kardeşim. Öncelikle hayırlı ve güle güle kullanın. Genelde ilk laptop alındığı zaman bu aşamaları genelde uygularım. Hem daha sağlıklı olur tavsiye ederim.

Windows masaüstü ekranı geldikten sonra önce internet sürücüsü yüklü değil ise :

— Ethernet kablosu ile bağlanırım.
— USB sürücü bellek varsa kurarım
— Telefonu kablo ile laptopa bağlayıp USB internet paylaşımını açarım.

- Bağlandıktan sonra arama kısmına öncelikle "Windows Update" yazarım ve "Güncelsiniz" diyene kadar bütün sürücüleri kurarım. (Buna isteğe bağlı güncelleştirmeler de dahil.)

- Aygıt yöneticisinde herhangi bir ünlemli sürücü kalmışsa, USB sürücü bellek aracılığıyla kurarım. Bu sayede fazla sürücü karmaşsasından uğraşmayıp kolaya kaçıyor gibi oluyor. Ama inanın en sağlıklısı bence böyledir.

- Daha sonra varsa biosu güncellemek ve ekran kartının sürücüsünü güncellerim. (Chipset ve ses sürücüsü de isteğe bağlıdır.)

- En son USB sürücü bellekte de varsa Control yazılımını yükler ve artık kullanıma hazır olur.

Nvidia Denetim Masası'ndan ekran kartın gücünü maksimum güç değerine çekmek, ekran 10bit (HDR) renk seçeneği varsa ayarlamak, Control yazılımından ve Windows güç modunda en iyi performansı ayarlamak gibi vb. işlemleri de yapabilirsiniz. 😊

Merhaba, pc elime ulaştı. Windows kurulumu ve update'leri yaptım. Sonrasında extreme mod ve pilde cinebench testlerini başlattım. CPU ve GPU için değerler ve sıcaklıklar aşağıdaki gibi. Sizce bir problem var, sıcaklıklar biraz yüksek ama emin olamadım. @Ömer Can

Ekli dosyalar

• ss.webp
    ss.webp
    230,2 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba, pc elime ulaştı. Windows kurulumu ve update'leri yaptım. Sonrasında extreme mod ve pilde cinebench testlerini başlattım. CPU ve GPU için değerler ve sıcaklıklar aşağıdaki gibi. Sizce bir problem var, sıcaklıklar biraz yüksek ama emin olamadım. @Ömer Can
İki yüz küsür watt çeken bir laptop işlemcisinin yüksek sıcaklığa ulaşması gayet normal. :) İşlemciye biraz limit koyun. Laptopun da canı var sonuçta. :)

211W'da 102 derece bir zahmet görsün. Üstüne üstlük güzel bir değeri de var. Soğutma sağlam diyebiliriz. Ama fazla test yapmayın. Hızlı macun kurumasına ve chiplerine zarar verdirtirsiniz. Kullanırken de işlemciye ThrottleStop yazılımı üzerinden watt limiti koyun. Fazla performans düşüşü yapmadan daha stabil sıcaklıklar alırsınız. Altında stand veya benzeri bulundursun. Rahat hava alır ve rahat fandan havayı atar. 😊

Throttlestop yükleyip kurunca sizlerden değerler konusunda yardım isterim. Pc de tek sıkıntı olarak gördüğüm şey şarj da ve pilde 1 kere pil zayıf şarja takın uyarısı geldi gitti 1 saniye kadar. Ama şarjım 90 küsürlerdeydi. Bir kaç defa daha kullanıp batarya kalibrasyonu yapmayı düşünüyorum.

Throttlestop yükleyip kurunca sizlerden değerler konusunda yardım isterim. Pc de tek sıkıntı olarak gördüğüm şey şarj da ve pilde 1 kere pil zayıf şarja takın uyarısı geldi gitti 1 saniye kadar. Ama şarjım 90 küsürlerdeydi. Bir kaç defa daha kullanıp batarya kalibrasyonu yapmayı düşünüyorum.
Pil daha anca kendine geliyordur. Bir keresinde Lenovo'da da başıma gelmişti. Şarj deşarj yapınca direkt kayboldu.

pubg ve valorantı test içim yükledim. valo da ss_1 de bir ayar yok default, ss_2 de max fps i 240 hz yaptım oyun içi yeterli olur diye,değerler bu şekilde. pubg de biraz fan sesi fazla throttlestop ile şu şekilde ayar yaptım oyun içi max fps yine 240 hz ayarlı. önerebileceğiniz farklı ayar var mıdır?

Ekli dosyalar

• pubg.webp
    pubg.webp
    223,1 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
ışık sızmasıda bu şekilde fotoda biraz daha fazla duruyor aslında. sizce sızma çok mu fazla @CihazTV @Ömer Can

Ekli dosyalar

• photo_2026-02-04_20-28-51.webp
    photo_2026-02-04_20-28-51.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 9
pubg ve valorantı test içim yükledim. valo da ss_1 de bir ayar yok default, ss_2 de max fps i 240 hz yaptım oyun içi yeterli olur diye,değerler bu şekilde. pubg de biraz fan sesi fazla throttlestop ile şu şekilde ayar yaptım oyun içi max fps yine 240 hz ayarlı. önerebileceğiniz farklı ayar var mıdır?
Throttlestop'da SYNC MMIO tikini açmayı unutmayın.

Açıkçası yeni aldım diye test amaçlı bu kadar detaylı inceliyorum, yoksa oyunda vs takılmayınca çok fazla değil gibi. :)
pl1 ve pl2 60 değerleri yeterli mi. sync MMIO @CihazTV videosunda sanki turbo power limits kısmındaki lock tikli, sync mmio dokunmaya gerek yok boş kalsın deniyordu. @Ömer Can

Açıkçası yeni aldım diye test amaçlı bu kadar detaylı inceliyorum, yoksa oyunda vs takılmayınca çok fazla değil gibi. :)
pl1 ve pl2 60 değerleri yeterli mi. sync MMIO @CihazTV videosunda sanki turbo power limits kısmındaki lock tikli, sync mmio dokunmaya gerek yok boş kalsın deniyordu. @Ömer Can
SYNC MMIO sabit kalmasını sağlıyor. Bir de güzel sağlıklı çalışıyor deniyordu.

Hikayeli oyunlarda 45W (hatta 40W bile yetiyor) işlemci limiti koymak
FPS oyunlarında 55W limit kafi olacaktır.

Laptop çözünürlüğü 2560×1600 16x10. F/P monitör öneriniz var mı? Monitör için 2560×1440 16x9 çözünürlükte de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. @CihazTV @Ömer Can

Laptop çözünürlüğü 2560×1600 16x10. F/P monitör öneriniz var mı? Monitör için 2560×1440 16x9 çözünürlükte de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. @CihazTV @Ömer Can
Pivot özelliği çok aramazsanız bu modeli tavsiye ederim. Bu fiyata bence güzel duruyor. 😊

🔥🔥 5899₺ GameBooster GB-27F180QF 27" 180Hz Fast IPS 0.5ms Mprt 2k Qhd 2xhdmı+2xdp Rgb Flat Gaming Monitör (FreeSync/G-Sync Uyumlu)
🔗 https://app.hb.biz/E5IvRoEv8Vsn

1770917896787.webp

Panel Türü : Fast IPS
Panel Tipi : Flat
En Boy Oranı : 16:9
Ekran Boyutu : 27"
Görüntü Alanı(Y*D): 596.736×335.664 mm (Y×D)
Panel Çözünürlüğü : QHD
Yenileme Hızı : 180HZ
Arka Aydınlatma Türü : ELED
Parlaklık (TYP) : 300
Varsayılan Renk Sıcaklığı : 7500K
Statik Kontrast : 1000:1
Dinamik Kontrast : Milyonlarca
Piksel : 16,7M(8bit)
Renk Gamı : sRGB %99 NTSC 72%
Görüntü Açısı(Y/D): 178/178
OD Hızlanma Tepkisi: MPRT 0,5MS
I/O Yuvaları : HDMI*2+DP*2+Ses çıkışı
Yuva1 HDMI2.1
Yuva2 HDMI2.1
Yuva3 DP1.4
Yuva4 DP1.4
Yuva5 DC 12V 4A
Hoparlör Yok
Güç Girişi : DC 12V4A
Güç Kaynağı Harici güç Adaptörü
Güç Tüketimi AC Giriş Gücü 48W Maks.
Bekleme Güç Tüketimi(Maks.) ≤0,5w
RGB ışığı / Oyun Işığı EVET
Net Ağırlık 4.3kg±0.2
Brüt Ağırlık 5.1kg±0.3
VESA Boyutu (GxY) : 100*100 mm
Vesa Montaj Yöntemi : Vida
Stand İşlevleri Açı
Eğim : Öne Yaslanma : 5° Geriye Yaslanma : 15°
Yukarı ve Aşağı (Dikey) Yok
Döndürme (Sol/Sağ) Yok
Pivot Yok
Ana İşlevler

@Ömer Can teşekkürler, laptop ile olan çözünürlük ve en boy oranı farkı hissedilir mi sizce laptoptandan monitöre geçişlerde.

@Ömer Can teşekkürler, laptop ile olan çözünürlük ve en boy oranı farkı hissedilir mi sizce laptoptandan monitöre geçişlerde.
Ben teşekkür ederim. 16:10 ile 16:9 orantılarda fareye geçiş yaparken mouse hafif aşağıdan giriş yapar. Ayarlarında kalibre yapmak gerekebilir. Sonuçta boyut olarak da aynı değiller. Biri Laptop paneli diğeri düz monitördür.

Geri