💻 Rivatuner Statistics Server (Rtss) Ile Hwınfo Değerlerini Ekleme Rehberi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer Can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
  • Okuma süresi: 3:43

Ömer Can

Admin
Admin
Kayıtlı kullanıcı
✅ Arkadaşlar merhaba bugün yeni RTSS rehberinde Hwinfo (indirme linki) programı ile değerlerini nasıl ekleyeceğimi gösteceğim bir önceki rehberlerini aşağıya link olarak bırakıyorum.

🔗 Rivatuner Statistics Server (Rtss) Ile Osd Ayarlama Rehberi

🔗
Rivatuner Statistics Server (Rtss) Yeni Sürümünde Boyut Yazı Tipini Değiştirememe Sorunu

🔗Rivatuner Statistics Server (Rtss) Ile Farklı Değer Ekleme Rehberi

‼️ Dipnot programların arkada gizli bir şekilde çalışması gerekiyor.


👉 Hwinfo programını açın ve Settings bölümünün üstüne tıklayın.

1.webp


👉 Açılan sekmede General/User Interface bölümünde Shared Memory Support tikini aktif edin ve Tamam'a tıklayın kaydedin.

2.webp


👉 Sensors-only seçeğini seçin ve Start'nın üstüne tıklayın başlatın.

8.webp


👉 Sensörler ekranı karşımıza geldikten sonra pencere küçültme simgesine tıklayın arkada gizli şekilde çalışmasınıı sağlayacaktır.

9.webp


👉 RTSS programını açın ve Overlayeditor ekranına geliniz.

👉 Data sources sekmesinde Edit'in üstüne tıklayın (Kısayolu olan CTRL+D kombinasyonu da yapılabilir.)

3.webp


👉 Açılan pencerede Add düğmesinin üzerine tıklayın.

4.webp


👉 Data provider kısmını programımız yani Hwinfo'yu seçin ve bütün tikleri aktif hale getirip (ya da kullanacağınız kadar) OK'un üstüne tıklayın kaydedin.

5.webp


👉 Gördüğünüz gibi Data sources'da görünüyor ardından OK'a basın kaydedin.

👉 Bir önceki rehberde Rivatuner Statistics Server (Rtss) Ile Farklı Değer Ekleme Rehberi aslında aynı mantıkla yapılmaktadır gördüğünüz gibi ben SSD sıcaklığı ve PCH (anakart) sıcaklığını ayarladım ardından CTRL+S kombinasyonu ile kaydedin (Çarpıya basarak da kaydedebilirsiniz.)

7.webp


‼️ Dipnot Hwinfo programını İngilizce dili ile kullanılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum çünkü değerleri verirken İngilizce olarak gelecektir tavsiye ederim.

20.webp


‼️Dipnot "C:\Program Files (x86)\RivaTuner Statistics Server\Plugins\Client\Overlays" üzerinden Mini.ovl dosyasını isterseniz yedek alabilirsiniz programı tekrar yüklediğinizde tekrar aynı konuma atıp seçtikten sonra kullanmaya devam edebilirsiniz. (Her modele uymayabilir kendi değerleriniz olduğu için diğer modellerde farklılık gösterme ihtimali var çünkü farklı donanımlar vs. ve mesela bende harici GPU olmadığı için diğer modellerde uygun göstermez.)

✅ Umarım rehberi severek kullanırsınız arkadaşlarım.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst