💻 Rivatuner Statistics Server (Rtss) Ile Osd Ayarlama Rehberi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer Can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
  • Okuma süresi: 2:31

Ömer Can

Admin
Admin
Kayıtlı kullanıcı
📌 Rivatuner Statistics Server (RTSS) : Linke Tıklayın

📌 DirectX : Linke Tıklayın (OSD ekranı gelmiyorsa kurunuz.)

‼️ Dipnot MSI Afterburner en son sürümü ile beraber kurarsanız RTSS'de hazır OSD Ekranı mini.ovl olarak otomatik ayarlanmaktadır. (OverlayEditor.dll tikini aktip edip Setup'a bir kez girdiniz mi CTRL+S ile kaydedin.)

📌 MSI Afterburner : Linke Tıklayın (RTSS otomatik olarak kurulmaktadır.)

‼️ Dipnot programların arkada gizli bir şekilde çalışması gerekiyor.

👉 Windows'un arama kısmına RTSS yazın ve evet deyip açınız.

1.webp13.webp

👉 Gizli bölümde arkada çalışan programlarda gözükmektedir üstüne tıklayın.

2.webp

👉 Açılan pencerede Setup'un üstüne tıklayın.

3.webp

👉 General bölümünde farenin tekerleği ile biraz çubuğu aşağı indirdiğiniz zaman Enable benchmark mode görünecektir aktif edin.

4.webp

👉 Plungins bölümünde OverlayEditor.dll tikini aktif edip Setup'un üstüne tıklayın.

5.webp

👉 Açılan pencerede Layouts'un üstüne tıklayın ardından Load kısmına girin. (Kısayol CTRL+O veya CTRL+L kombinasyonu ile de açılır.)

6.webp

👉 Mini.ovl'un üstüne bir kez tıklayın ve deyin.

7.webp

👉 Gördüğünüz gibi ekranımız karşımızda duruyor çarpıya basarak sekmeden çıkın. (Sizde böyle özelleştirilmiş görünmeyebilir ileride RTSS ile ilgili bir kaç tane rehber gelecektir. 😊)

8.webp

👉 Yine Plugins ekranındayken HotkeyHandler.dll tikini aktif edip Setup'un üstüne tıklayın.

9.webp

Son düzenleme:
‼️ Yer yetmediği için buradan devam ediyorum.

👉 Açılan ekranda Toggle On-Screen Display ve Begin recording kısmına farklı kısayol atayın ve OK'un üstüne tıklayın. (Ben burada Alt+1 ve Alt+2 olarak belirledim.)

10.webp

👉 Ardından Tamam'a basın.

11.webp

👉 Son olarak buradaki bazı ayarları açmanız gerekiyor sırasıyla söylüyorum ve ardından küçültme tuşuna basın böylece arkada çalışacaktır :

➡️ Start with Windows = ON
➡️ Show On-Screen Display = ON
➡️ Application detection level = High (OSD'nin yazılarını kalitesini artırır.)
➡️ On-Screen Display coordinate space = Framebuffer
➡️ On-Screen Display fill = ON (OSD'nin arkasınıa hafif renkte siyah renk tonu uygular.)
➡️ On-Screen Display zoom = Dilediğiniz büyüklükte yeteri kadar ayarlayın.
➡️ Ok ile işaretlediğim yer köşe yerini göstermektedir.

12.webp

14.webp

‼️ Dipnot "C:\Program Files (x86)\RivaTuner Statistics Server\Plugins\Client\Overlays" üzerinden Mini.ovl dosyasını isterseniz yedek alabilirsiniz programı tekrar yüklediğinizde tekrar aynı konuma atıp seçtikten sonra kullanmaya devam edebilirsiniz. (Her modele uymayabilir kendi değerleriniz olduğu için diğer modellerde farklılık gösterme ihtimali var çünkü farklı donanımlar vs. ve mesela bende harici GPU olmadığı için diğer modellerde uygun göstermez.)

✅Umarım severek rehberi kullanırsınız arkadaşlarım. 💖

Son düzenleme:
Geri