💻 Rivatuner Statistics Server (Rtss) Yeni Sürümünde Boyut Yazı Tipini Değiştirememe Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer Can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:20

Ömer Can

Admin
Admin
Kayıtlı kullanıcı
‼️ Arkadaşlar merhaba RTSS programı ile ilgili tuhaf bir hata gördüm sizinle nasıl çözüleceğini paylaşmak istedim.

✅ Bir önceki RTSS rehberimi görmediyseniz linkini aşağıya bırakıyorum çünkü aslında bir nebze devamı gibi olacak.

🔗Rivatuner Statistics Server (Rtss) Ile Osd Ayarlama Rehberi

✅ MSI Afterburner'ın en son çıkan sürümünde RTSS programında mini.ovl dosyasının boyutu, harf kalınlığı ve harf tipini ana ekrandan değişmediğini fark ettim. (Normalde yazı tipi değiştirmek isterseniz Raster 3D+'nin üstüne tıklayın.)

👉 İlk olarak bu yolu dosya gezgininde kopyala yapıştır yapın.

➡️ C:\Program Files (x86)\RivaTuner Statistics Server\Plugins\Client\Overlays

3.webp

👉 Ardından mini.ovl dosyasına sağ tık yapıp Not Defterinde Düzenleme'ye girin.

1.webp

👉 Burada bizi 3 maddeyi yapmak bize yeterli olacağını düşünüyorum sırasıyla listeliyorum :

➡️ FontFace = Yazının tipini değiştirir. (Burada ben Unispace yaptım.)
➡️ FontHeight = Yazının büyüklüğünü ayarlar. (Mecburen eksi formatında yazmak zorundayız.)

➡️ FontWeight = Yazının kalınlığını veya inceliğini ayarlar (Bazı yazı tiplerinde kalınlık veya incelik ayarlanmamaktadır örnek olarak Bahnschrift yazı tipinde oluyor.)

2.webp

👉 Ondan sonra kaydetmek için CTRL+S kısayolunu uyguluyoruz ve not defterini kapatıyoruz.

👉 Gördüğünüz gibi bu ekranda da çarpıya basın ardından geri Setup'un üstüne tıkladığımızda değişikler uygulanmış oluyor.

4.webp

‼️ Dipnot eğer ki mini.ovl üstünde sonradan değer ekleme yapılırsa düzenlemeyi devre dışı bırakıyor yöneticiye geçtiği için kaydetmeye izin vermez çözümü basit mini.ovl dosyasını kopyalayın masaüstüne yapıştırın ardından dosya konumundan silin sonra geri tekrar dosyanın konumundan kesip geri yapıştırın.

✅ Eğer ki bu sorunu yaşadıysanız umarım düzelmiştir. ❤️

Son düzenleme:
Geri