Slayer R9T 5070 C1 Laptop Fan Sesi Yüksek Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Esp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:47

Esp

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Merhaba arkadaşlar Slayer R9T 5070 model laptop aldım. Kurulumunu yaptım cihazı sevdim ama fan sesi beni baya rahatsız etti. Ofis modunda kullanırken tarayıcıdan video izlerken fan açılıp kapanıyor. The Long Dark oyunununu hemen hemen herkes bilir sistemi çok yormayan bir oyun bildiğim kadarıyla onda test ettim laptop uçucak sandım. RDR2 oyun testi yaptım uzun yıllardır masaüstü kullanıyorum gaming laptop ilk kez aldım çok alışkın değilim mazur görün. Videolar ve yaptığım testleri atıyorum buraya inceleyip yazarsanız çok sevinirim. Desibel ölçümlerimde turbo modda 59-60 ları gördü benim cihazda mı bir sıkıntı var acaba yardımcı olursanız sevinirim.
Video linkleri:

Ekli dosyalar

• IMG_6502.webp
    IMG_6502.webp
    874,5 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_6516.webp
    IMG_6516.webp
    133,4 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_6515.webp
    IMG_6515.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_6514.webp
    IMG_6514.webp
    205,2 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_6513.webp
    IMG_6513.webp
    212,1 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_6512.webp
    IMG_6512.webp
    69 KB · Görüntüleme: 24
Merhaba kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun uzun yıllar güzelce kullandırmayı nasip eder. 💕

- Durumu izah edecek olursam başta laptopta tarayıcıda takılmak boşta olduğu anlama gelmez mecbur bir kaç yerde fan açacaktır benim laptopta bile açıyor. 😄

- İkinci durum ise yanlış görmediysem laptopu videoda battaniyenin üstüne koymuşsunuz bu bir kere laptopun hava almadığının bir göstergesidir. Masada ve laptopun altında stand ile kullanılmasını (kitap ile de yükseltseniz kafi) kesinlikle tavsiye ediyorum yoksa böyle kullanırsanız termal pad hızlı kurur ve chipler arıza verir. 🥵

- Laptopa limit koymanızı öneririrm. Control Center yazılımında performans ayarlarında bir de özel mod olacak sonra SPC ayarlarına gidip işlemciye ve ekran kartına (Hikayeli oyunlarda koymayın) watt limiti uygulamanız önemli ricada bulunur.

- Hikayeli oyunlarda işlemciye 40-45W, ekran kartına uygulamayın

- FPS oyunlarında ise 55W işlemciye, ekran kartına 85W dynamic boost kapalı şeklinde (Hatta Valorant'ta 75W bile yetiyor) uygularsanız hem daha stabil sıcaklık değerleriniz olur hem de fazla FPS kaybı olmadan gönül rahatlığıyla oyunlarınız oynayabilirsiniz.

Merhaba kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun uzun yıllar güzelce kullandırmayı nasip eder. 💕

- Durumu izah edecek olursam başta laptopta tarayıcıda takılmak boşta olduğu anlama gelmez mecbur bir kaç yerde fan açacaktır benim laptopta bile açıyor. 😄

- İkinci durum ise yanlış görmediysem laptopu videoda battaniyenin üstüne koymuşsunuz bu bir kere laptopun hava almadığının bir göstergesidir. Masada ve laptopun altında stand ile kullanılmasını (kitap ile de yükseltseniz kafi) kesinlikle tavsiye ediyorum yoksa böyle kullanırsanız termal pad hızlı kurur ve chipler arıza verir. 🥵

- Laptopa limit koymanızı öneririrm. Control Center yazılımında performans ayarlarında bir de özel mod olacak sonra SPC ayarlarına gidip işlemciye ve ekran kartına (Hikayeli oyunlarda koymayın) watt limiti uygulamanız önemli ricada bulunur.

- Hikayeli oyunlarda işlemciye 40-45W, ekran kartına uygulamayın

- FPS oyunlarında ise 55W işlemciye, ekran kartına 85W dynamic boost kapalı şeklinde (Hatta Valorant'ta 75W bile yetiyor) uygularsanız hem daha stabil sıcaklık değerleriniz olur hem de fazla FPS kaybı olmadan gönül rahatlığıyla oyunlarınız oynayabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler rdr ve tarayıcı testinde altında kitap var zaten yükselttim. Masada denedim durum değişmiyor. Bide watt değerleri için bir rehber var mı acaba forumda?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar Slayer R9T 5070 model laptop aldım. Kurulumunu yaptım cihazı sevdim ama fan sesi beni baya rahatsız etti. Ofis modunda kullanırken tarayıcıdan video izlerken fan açılıp kapanıyor. The Long Dark oyunununu hemen hemen herkes bilir sistemi çok yormayan bir oyun bildiğim kadarıyla onda test ettim laptop uçucak sandım. RDR2 oyun testi yaptım uzun yıllardır masaüstü kullanıyorum gaming laptop ilk kez aldım çok alışkın değilim mazur görün. Videolar ve yaptığım testleri atıyorum buraya inceleyip yazarsanız çok sevinirim. Desibel ölçümlerimde turbo modda 59-60 ları gördü benim cihazda mı bir sıkıntı var acaba yardımcı olursanız sevinirim.
Video linkleri:
Laptop fan sesleri öyledir. Fan sesinden bilgisayar titreyebilir. Buna alışmanız lazım. Masaüstü kasası gibi hissetmemek mümkün değil. Çünkü masaüstündeyken kasada zaten genelde cam oluyor ses yalıtımı için. Ama laptopta 60 desibel fan sesi normal. Ben de X7T var. Oyunlarda fan sesi 65-70 dB. Boşta 40-45 dB. Fan açıp kapatması normal. Laptoplar böyle genelde. Durduk yere açar kapatır. Bu bir sorun değil. İşlemci çok ısınmış. Stand ile kullanırsan sorunlar çözülür. Ömer Can'ın dediği gibi uygulayabilirsin. Ayrıca o işlemci İntel'den daha fazla ısınan bir işlemci, daha fazla güçlü olması sebebiyle. Bunu da normal görün. 95-100 derece görebilir çok zorlandığında. Endişeye kapılmayın. Çok uzun süre bu sıcaklıklarda kullanmayın yeterli. Maksat 3 ayda işlemcinin macunu kurumasın.

Laptop fan sesleri öyledir. Fan sesinden bilgisayar titreyebilir. Buna alışmanız lazım. Masaüstü kasası gibi hissetmemek mümkün değil. Çünkü masaüstündeyken kasada zaten genelde cam oluyor ses yalıtımı için. Ama laptopta 60 desibel fan sesi normal. Ben de X7T var. Oyunlarda fan sesi 65-70 dB. Boşta 40-45 dB. Fan açıp kapatması normal. Laptoplar böyle genelde. Durduk yere açar kapatır. Bu bir sorun değil. İşlemci çok ısınmış. Stand ile kullanırsan sorunlar çözülür. Ömer Can'ın dediği gibi uygulayabilirsin. Ayrıca o işlemci İntel'den daha fazla ısınan bir işlemci, daha fazla güçlü olması sebebiyle. Bunu da normal görün. 95-100 derece görebilir çok zorlandığında. Endişeye kapılmayın. Çok uzun süre bu sıcaklıklarda kullanmayın yeterli. Maksat 3 ayda işlemcinin macunu kurumasın.
Teşekkürler cevap için hocam. Peki Rdr2 gibi bir oyunu max ne kadar oynayabilirim?

Teşekkürler cevap için hocam. Peki Rdr2 gibi bir oyunu max ne kadar oynayabilirim?
Her gün 6 saat full ayarda oynamakla her gün 1 saat oynamak çok farklı. Ama bana göre her gün saatlerce işlemciye bindiren oyun oynamak işlemcinin performansını zamanla düşürür. Arada bir oynamak lazım. Çok oynamak istiyorsanız mutlaka laptop altında soğutucu olsun. Soğutucusuz ve standsız RDR2 oynamak eziyettir laptopa. Ben Dying Light oynarken bile az da olsa işlemciden çeken wattı düşürüyorum. 50 watt çekiyor. Ben 40'a çekiyorum. Ekran kartı 107w ile çalışıyor 65 desibel ses ile. Bilgisayarın fan sesi içerden, oturma odasından duyuluyor. O derece. Bu laptoplarda normaldir. Çünkü tüm bileşenler elinizin altında. Özellikle bir oyunu 2.5K full ayarda oynayınca ohoo. Fanlar coşuyor. Ben yormamak için genelde oyunları 1920x1200p oynuyorum. Daha yüksek fps veriyor ve görüntüde pek bozulma olmuyor. Bitki ve çevre kalitesini düşürüyorum. Zaten düşürünce yine pek sırıtan bir görüntü çıkmıyor. Gereksiz detayları kapatıyorum ve gölge detayını azaltıyorum. Çünkü gölge olması yeterli. Çok detaylı ve senkronize olmasına ihtiyacım yok. Medium ayarlar bana yetiyor. Tabi siz her şeyi ultrada oynayacaksanız mutlaka soğutucu+ stand kullanın. Ve arada bir alt tab atın işlemci dinlensin 5-10 dk. Aralıksız RDR2 açık kalması bilgisayarı baya yorar.

Cevabınız için teşekkürler rdr ve tarayıcı testinde altında kitap var zaten yükselttim. Masada denedim durum değişmiyor. Bide watt değerleri için bir rehber var mı acaba forumda?
Maalesef forumda pek fazla bulunmaz Telegram grubuna katılırsanız veya varsanız modeli kullananlara sorabilirsiniz.

Tamamdır hocam çok teşekkürler.

Maalesef forumda pek fazla bulunmaz Telegram grubuna katılırsanız veya varsanız modeli kullananlara sorabilirsiniz.

Teşekkürler.

Video linkleri:

belki Ali abi bana kızacak ama benim laptopumdan sonra bu sıcaklıklar çok ama çok sıcak geliyor 97 derece ne

Video linkleri:
Merhaba hocam, videolarınızı göremedim ama eğer laptopu uygun koşullarda kullanıyor iseniz (masada yada stand üzerinde hava girişleri açık şekilde ise) bu sıcaklıklar tarayıcıda gezinme durumu için epey yüksek gözüküyor. Sisteminizde arka planda çalışan ve güç tüketen bir uygulama var mı bunu kontrol etmenizi tavsiye ederim. GG X7T 5060 kullanan biri olarak youtube video izlerken yada genel tarayıcı işlerimde fan dahi açmıyor sıcaklık 45-50 arasında dolaşıyor. Eğer bahsettiğim şekilde laptop uygun koşullarda kullanılıyor ise sıcaklıklar da bu seviyelerde ise cihazınızın da yeni olduğunu varsayarsak firma ile iletişime geçmenizi öneririm.

Geri