Pil gücünde çalışırken uzun saatler almak istiyorsanız İntel işlemcili modeller bu konuda daha verimlidiintelin batarya konusunda daha iyi olduğu dediğiniz gibi aşikar ama intelin en son çıkan laptop işlemcilerini dahi günümüz için yetersiz buluyorum ondan dolayı bu laptopu tercih ettim ondan dolayı hallede bilirsem powerbank le bu durumun üstesinden gelmek bana aşırı cazip geliyor ama işte net bir bilgi yok fabrikanın kendisi bile şu şekilde bir paragraf atıp bazan diye cevaplıyo
"Merhaba,
Sol taraf Type-C üzerinden 100W ve üzeri Arka tarafdaki Type-C üzerinden 140W ve üzeri güç sağlayan bir powerbank veya şarj adaptörü ile aşağıda belirttiğimiz koşullar doğrultusunda şarj sağlayabilirsiniz.
Slayer R9T modelimizdeki Type-C (USB-C) girişi USB Power Delivery (PD) desteğine sahiptir ancak bu girişin tasarımı öncelikli olarak cihaz kapalıyken veya çok düşük yükteyken şarj içindir. Normal kullanımda ve özellikle oyun / test gibi yüksek yük altında PD adaptör ile kullanımını önerilmez.
Teknik olarak durum şu şekildedir:
1-)Slayer R9T’in arka Type-C portu, kendi özel protokolü (PD 3.2 SPR + proprietary VDM) ile 140W’a kadar güç alabilir.
2-) Standart PD şarj cihazları ise bu özel protokolü desteklemediği için sistem tarafından en fazla 95W seviyesinde kullanılır. Bu nedenle kullandığınız adaptörünüzün 85–90W civarı görünmesi normaldir ve bir arıza değildir.
3-)Cihaz açıkken Type-C adaptör taktığınızda Control Center üzerinde görülen “PD charging only supported during power off” uyarısı, bu girişin cihaz kapalıyken şarj için önerildiğini belirtir. Yani cihazı kapatıp PD adaptör ile şarj etmeniz tavsiye edilir.
4-)Ofis uygulamaları (Word, Excel vb.) gibi düşük yükte bazen cihaz açıkken de PD üzerinden şarj devam edebilir; ancak işlemci veya ekran kartı kısa süreliğine bile 95W üzeri güç çekmeye çalıştığında, PD adaptör gücü yetersiz kalabilir.
Bu durumda:
-Performans düşüşü,
-Ani kapanma ya da yeniden başlama
gibi sorunlar yaşanması normaldir. Örneğin FurMark gibi ağır testler çalıştırıldığında Type-C üzerinden güç yetmediği için sistemin kapanması beklenen bir durumdur.
5-)Yüksek performanslı kullanım (oyun, render, stres testleri) için mutlaka kutudan çıkan orijinal adaptörü kullanmanızı,"
paragrafta net bir cevap vermiyo gördüğünüz gibi