Merhaba kardeşimMerhaba dostlar, satın alma aşamasındayım, kullananlar veya fikri olanlar yardımcı olabilir mi?
X7T 5070
R9T 5070
Bazı yerlerde R9T lerde aşırı ısınma donma resetleme gibi sorunlardan konu açmış bazıları iade yapmış, hangi cihazı neden önerirsiniz?
Çok teşekkürlerBence R9T’nin işlemcisi daha güçlü olduğu için X7T’ye kıyasla biraz daha sıcak çalışması gayet normal, özellikle de boşta fark hissedilebiliyor.
“Ben soğutucu kullanırım, hallederim.” diyorsanız, denediğim kadarıyla harici soğutucular R9T’de kasa tasarımı nedeniyle çok etkili olmuyor.
X7T bu konuda daha stabil ve sıcaklık yönetimi daha dengeli.
Tasarım açısından ise R9T bana göre X7T’ye göre daha şık duruyor.
Özetle:
İşlem gücü önceliğinizse -R9T
Stabilite ve serin çalışma önemliyse -X7T
Ama istersen R9T’yi alıp sıcaklık ve stabiliteyi kendin test edebilirsin; memnun kalmazsan iade edip X7T’ye dönebilirsin.
Önerdiğiniz stand var mıdır?Merhaba kardeşim
R9T modelini alıyorsanız 300HZ ekran ile rekabetçi oyunlarda l3 cache belleği sayesinde yüksek güzel FPS almak gibi avantajı vardır ama pil ömrü 2.5-3 saat arası dayanmaktadır boşta da AMD HX modellerinde verimlilik çekirdeği olmadığı için biraz sıcak (60-65 derece bu işlemci için normal bile diyebilirim) çalışabilir prizde kullanıyorsanız boşta kullanımda 30W işlemciye limit koymanızı önerebilirim oyunlarda ise işlemciye FPS oyunlarında 55W (isteğe bağlı ekran kartına da Dynamic Boost kapalı 85W koyulabilir), hikayeli oyunlarda ise 40-45W arası limit koyun ve altına da güzel bir stand yerleştirildiğinde stabil sıcaklıklarla oynarsınız.
X7T modelini alıyorsanız R9T modeline oranla daha stabil bir fiyatı vardır özellikle R9T 5060 ile X7T 5070 fiyatının yakın olduğunu düşünürsek bu size hikayeli oyunlarda avantaj sağlayacaktır pil ömrü konusunda öndedir boşta sıcaklık anlamında da verimlilik çekirdeği olduğu için AMD HX serisindeki gibi olmayacaktır. Ama bu modele de limit koymanızı öneririm, işlemciye FPS oyunlarında 55W (isteğe bağlı ekran kartına da Dynamic Boost kapalı 85W koyulabilir), hikayeli oyunlarda 40-45W arasa limit koyun ve altına da güzel bir stand yerleştirildiğinde stabil sıcaklıklarla oynarsınız.
Aşırı ısınma, donma durumlarına watt limiti uygulayın tek Game Garaj modelleri için değil bütün firmanın modelleri için kesinlikle öneriyorum ve altına fanlı veya fansız stand yerleştirin.
Resetleme sorununa gelince biosu güncelleyince ortadan kalkıyor.
Game Garaj Sürücüler | Drivers Merkezi
Notebook Sürücüleri, Laptop Sürücüleri, Masaüstü Sürücüleri, Hazır Sistemler Sürücüleri, Tavsiye Sistemler Sürücüleri, All In One Sürücüleri, Çevre Birimleri Sürücüleriwww.gamegaraj.com
Memo Fl08 Laptop Soğutucu Stant İncelemesi - Asus Tuf Gaming F15 Fx507Vv ve Laptopu 15 Derece Soğutan Laptop Soğutucu - Memo Fl08 İncelemesi konularında olan fanlı stand baya metheldildi güzel performans ve soğutma sağlandı lakin fan ızgaraların çıkışına göre güzel soğutma performansı verdiği için her laptoba gitmeyebiliyor yine de link olarak aşağıya bırakıyorum.Önerdiğiniz stand var mıdır?
Knk R9 t kasa olarak x7 t den iyi gerek ekran gerek klavye aydınlatma vs daha iyi ayrıca işlemci bana göre çok daha güzel ,verimli bi tık daha güç bence almışken R9 t al ben bütçem yetmediği için x7t aldım 5060 o zaman bütçem olsaydı 5070 r9t hatta ti ya zorlardımMerhaba dostlar, satın alma aşamasındayım, kullananlar veya fikri olanlar yardımcı olabilir mi?
X7T 5070
R9T 5070
Bazı yerlerde R9T lerde aşırı ısınma donma resetleme gibi sorunlardan konu açmış bazıları iade yapmış, hangi cihazı neden önerirsiniz?
Genel olarak x7t 5060 deneyiminiz nedir uzunca okurumKnk R9 t kasa olarak x7 t den iyi gerek ekran gerek klavye aydınlatma vs daha iyi ayrıca işlemci bana göre çok daha güzel ,verimli bi tık daha güç bence almışken R9 t al ben bütçem yetmediği için x7t aldım 5060 o zaman bütçem olsaydı 5070 r9t hatta ti ya zorlardım
knk cihaz bana göre fp nin hakkını çok güzel veriyor işlemci ekran kartı kasa ekran klavye gayet güzel kullanılan parçalar çok kaliteli marka ürününün arkasında bana göre tek - si intel olması amd olsaydı tadından yenmezdi dahili gpu zayıf geldi baya ekran çok kaliteli fhd olsa demedim değil v ram yüzünden soğutma iyi uzun süreler sıkıntısız oyun oynattı bana göre bir - acer gibi vs markalar windows update ile bios göneriyor bunlarda bios güncellemesi sıkıntı gibi duruyor 1 tane geldi ama taa kaç ay önce tarihi yazılma olarak ha sıkıntısı yok cihazın gelemse de olur ama rahatlık olurdu updateden gelmesi harici olarak fp 55 57 ye falan 61 e de alınır yani ama bence düşer daha acele etmeyin alacak varsa öneririm cihaz ve markayı 4 tane arkadaş daha aldı bizden her seri var r9t x7t 5060 5070 slayer 5 hepsini de gördüm tonfang alırım gene alacak olsam r9t amd ama onun fiyat uçuk baya bence alın dua edersiniz cihaz sıkıntısız gelirse tabiki şans işi ama ekranda ıps ama ışık sızması ölü pixel gelmedi şükür netac 3.2 usb gönderdiler keşke çanta da verselerdi çok hoşuma gitti çantası klavye basım hissiyatı çok hoş yazarken hoşuma giderek yazıyorum tuşlar msi kasalarda daha güzel aydınlatmalı ama yerleşimi çok garip alışma ister copilot tuşu hoşuma gitmiyor bitek sorunları vardı başta düzelttiler ali abi de sağ olsun yardımcı oldu fan hatası konusunda Allaha şükür düzeldi çünkü ben yeniden alacak olsam gene bu cihazı alırım toplumda monster faciyasi gibi bir korku var ama cihazlar özenle seçilmiş agalar 2 tane monster aldı ekran 4 köşeden beyaz kasa sıkıştırıyo tasarım hatası nedeniyle ama bu cihazlar özenle seçilmiş garaj ekibine teşekkür ediyorum çok memun kaldık inş ilerde adaptör batarya bulmakta sorun yaşamayız en büyük korkum yedek parça bulamamak garanti sonrasında son olarak gönül rahatlığıyla alabilirisniz sıcaklıklar gerekli ayarlarla gayet iyiGenel olarak x7t 5060 deneyiminiz nedir uzunca okurum![]()
agam iyi okumalar sorun olursa çoğu garaj laptopu deneyimleme fırsatı bulmuş biri olarak cevaplayabilirimGenel olarak x7t 5060 deneyiminiz nedir uzunca okurum![]()
X7T 5070 e karar verdim, tek endişem kronik sorunlar, umarım yaşamayız,limit koyarak mı kullanıyorsunuz sürekli?agam iyi okumalar sorun olursa çoğu garaj laptopu deneyimleme fırsatı bulmuş biri olarak cevaplayabilirim
FPS oyunlarında 55w işlemci, ekran kartı Dynamic Boost kapalı 85w limitX7T 5070 e karar verdim, tek endişem kronik sorunlar, umarım yaşamayız,limit koyarak mı kullanıyorsunuz sürekli?
Genelde oyun modunda kullanıyorum oda limitli ve yetiyor 10 FPS fazla alıp cihazı öttürmekten iyidir kronik ne sorunu var anlamadım cihazın kronik denebilecek bi sorunla karşılaşmadım henüz tek tük sorunlar kronik sayılmazX7T 5070 e karar verdim, tek endişem kronik sorunlar, umarım yaşamayız,limit koyarak mı kullanıyorsunuz sürekli?