Kingston DataTraveler 2000 incelemesi

Kullanım detayları

Cihazı kullanmaya başlamadan önce belleği bilgisayarınıza takıp yarım saat kadar şarj olmasını beklemeniz gerekiyor. Ardından şarj olan belleği çıkarıp sırasıyla “Kilit tuşu, 1,1,2,2,3,3,4,4, kilit tuşu” tuşlarına basarak belleğin kilidini açabiliyorsunuz.

Kilit tuşuna bir kez bastığınızda yanan kırmızı ışık, yukarıdaki sayı kombinasyonunu girdiğinizde yeşil ışığa dönüşüyor. Cihazı bu şekilde bilgisayarınızı takıp rahatça kullanabiliyorsunuz. Flaş belleği bilgisayarınızdan çıkardığınızda yeşil ışık sönüyor ve bilgileriniz otomatik olarak şifrelenmiş oluyor.

kingston-datatraveler-2000-inceleme-cihaztv-2

Bilgileriniz şifrelendiğinde pin bilgileri sadece sürücüye depolanıyor, sistemde bu konuda herhangi bir bilgi kalmıyor. Bu sayede şifreniz kimse tarafından çalınamıyor, hack’lenemiyor. Ancak şunu önemle belirtmeliyiz ki, şifrenizi aklınızda tutmanız ve unutmamanız çok önemli. Flaş belleğin şifresini art arda 10 kez yanlış girerseniz cihaz içerisindeki tüm bilgileri siliyor.

Yeni bir şifre oluşturmak istediğinizde 7-15 haneli parola kullanabiliyorsunuz. Yeni şifre belirlemek için yapmanız gerekenleri sıralayalım.

– Önce kilit tuşuna bir kez basın, ardından 10 saniye içerisinde 1,1,2,2,3,3,4,4 tuşlayın ve kilit tuşuna bir kez daha basın. Yeşil ışığın yandığını göreceksiniz.

– Yeşil ışığın yandığı aşamada iki kez kilit tuşuna basın ve mavi ışığın yanıp sönmeye başladığını görün. Bu aşamada yeni nümerik ya da alfa nümerik tuş kombinasyonunu girin. Ardından kilit tuşuna iki kez tıklayın. Yeşil ışığın yandığını göreceksiniz.

– 10 saniye içerisinde yeni belirlediğiniz şifreyi tekrar girin ve kilit tuşuna iki kez daha tıklayın. Bu kez kırmızı ışığın yandığını, ardından yeşil ışığa döndüğünü göreceksiniz. Artık yeni şifrenizi kullanabilirsiniz.

Not: Eğer bu aşamalar esnasında bir sorun çıkarsa, şifreleme prosedürü sona erdirilecek ve eski şifreyi kullanmaya devam edeceksiniz.

Sonraki Sayfa: Performans Testi (Tıklayın)