TP-LINK Archer VR900 inceleme

Yüksek performanslı bir modem router arıyorsanız TP-LINK Archer VR900 inceleme dosyamızda okuyacaklarınız hoşunuza gidecek

Akıllı cihazların ve çevrimiçi hizmetlerin yaygınlaştığı günümüzde, internet hizmetine erişemeyen bir mekanda kimse çalışmak veya yaşamak istemez. İnternet aracılığıyla eriştiğimiz içeriğin kalitesi gittikçe artıyor. Bu yüzden bağlantının bulunup bulunmamasının yanı sıra, kalitesi de önem kazandı. Yüksek hızlı VDSL veya ADSL2+ teknolojisiyle kapımıza kadar ulaşan interneti, yine yüksek performanslı kablosuz ağ standartlarıyla her köşeye yaymak istiyoruz. İnternetten kopmak istemeyen kullanıcıların gelişmiş bir modem router’a ihtiyaç duyacakları kesindir. TP-LINK Archer VR900 inceleme dosyamızda, ürünün modern kullanıcının ihtiyaç duyduğu özellikleri ne derece sunduğunu irdeleyeceğiz.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (8)

TP-LINK Archer VR900 inceleme dosyamızı hazırlarken dikkatimizi çeken ilk detay, aygıtın kutu içeriğinin zenginliği oldu. Ürünle birlikte ofisimize ulaşanlar arasında, 2 adet çift uçlu telefon kablosu, ethernet kablosu, VDSL splitter, hızlı kurulum kılavuzu ve garanti belgesi bulunuyor.

Tasarım

Heybetli görünüme sahip modemlerden hoşlanıyorsanız, TP-LINK Archer VR900 inceleme dosyamızdan zevk alacaksınız. Aygıtın ebatları antenleri çıkarıldığında 24,5 cm genişlikte, 18 cm yükseklikte ve dahili ayaklığıyla birlikte 9 cm kalınlıkta. Cihazın yüksekliği, kutu içeriğinde yer alan 3 adet çift bant antenle birlikte 30 cm’i geçiyor.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (10)

TP-LINK Archer VR900 modem router’ın gövdesi plastikten üretiliyor. Gövdenin parlak beyaz renkteki ön yüzü, TP-LINK logosuna ve uyarı ışıklarına ev sahipliği yapıyor.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (5)

Aygıtı yönetmeyi sağlayan düğmeler sol kenarda yer alıyor. Bu düğmeler sayesinde LED ışıkları ve Wi-Fi özelliğini kapatabilirsiniz. WPS tuşu da cihazlarınızın tek dokunuşla internete bağlanmasına yardımcı olacak.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (3)

Sağ kenarda, tam boy USB 2.0 bağlantı yuvası bulunuyor. Bu girişe 3G/4G USB modem, yazıcı veya USB bellek bağlamak mümkün.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (11)

TP-LINK Archer VR900 modem router’ın giriş çıkış arayüzü arka bölümde yer alıyor. Bu kısımda, RJ11 DSL yuvası, USB 3.0 girişi ve 4 adet RJ45 ethernet portu göze çarpıyor.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (1)

Ethernet girişlerinin yalnızca 1’i WAN/LAN özelliğine sahip, geri kalan RJ45 yuvaları asadece LAN destekliyor. Ürünün güç düğmesi de arka panelde.

Donanım

TP-LINK Archer VR900, yüksek hızlı bir kablosuz router’dan beklenen özellikleri, geniş bağlantı desteğiyle birlikte sunuyor. Cihazın içeriğindeki DSL modem, VDSL2, ADSL, ADSL2 ve ADSL2+ gibi bağlantı altyapılarını destekliyor. Yani bu ürünle geniş bant veya fiber ayrımı yapmaksızın pek çok internet hizmetinden yararlanmak mümkün. Bunların yanı sıra Archer VR900, sahip olduğu USB 2.0 ve USB 3.0 yuvaları üzerinden 3G veya 4G mobil modem kullanmayı sağlıyor.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (12)

ADSL2+ ile elde edebileceğiniz maksimum oranlar, 24 Mbps download ve 1 Mbps upload düzeyinde. VDSL2’deyse 100 Megabit simetrik bağlantı sağlanması mümkün. Fakat ülkemizde iki hizmetle de teorik maksimuma yaklaşmamız olası görünmüyor.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (2)

TP-LINK Archer VR900 inceleme sürecimiz esnasında, ürünün dahili kablosuz router’ının hem 2,4 GHz hem de 5 GHz frekans bantlarında çalışabilmesini takdir ettik. Üretici bu cihazı AC 1900 kablosuz Gigabit VDSL/ADSL modem router olarak nitelendiriyor.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (9)

Aslına bakarsanız AC 1900 değeri, desteklenen iki banttaki teorik veri hızlarının toplamı. Heybetli modem router’ımız, 2,4 GHz modundayken en fazla 600 Mbps oranında veri iletiyor. Frekans bandı değiştirilerek 5GHz’e geçildiği takdirde maksimum hız değeri 1300 Mbps seviyesine yükseliyor. Gerçek dünyada, Wi-Fi sinyallerimizi bozan pek çok parazitle karşılaşıyoruz. Elektrik tesisatı, odalarımızı saran metal borular, metalik yapı malzemeleri ve neredeyse tüm elektronik cihazlar, Wi-Fi sinyal kalitemizin düşmesine sebep oluyor.

Yazılım

Gelişmiş bir modemi kullanmak cezalandırıcı değil ödüllendirici olmalı. TP-LINK geliştiricileri, son kullanıcının ağ ürünleriyle yaşadığı problemleri dikkate alarak kolay kullanılan bir arayüz geliştirmişler. Archer VR900’ün yönetildiği sayfaya http://tplinkmodem.net veya 192.168.1.1 adreslerinden ulaşmak mümkün. Yani kurulum için ek bir yazılım gerekmiyor.

tp-link-archer-vr900-inceleme-adsl-vdsl-ac-1900-modem-router-(15)

TP-LINK Archer VR900 inceleme sürecimizde ürünün göze rahatlık veren kullanıcı arayüzünü takdir ettik. Bağlantı seçenekleri, mantığa sığan ve kolayca kavranan bir şekilde diziliyor. Ağ haritası, internet özellikleri, misafir kullanıcı ağı, USB yönetimi, ebeveyn kontrolleri, bant genişliği yönetimi ve daha pek çok özellik bu sayfadaki menülerde sıralanıyor.

tp-link-archer-vr900-inceleme-adsl-vdsl-ac-1900-modem-router-(16)

Devir akıllı cihaz devri, ürünleri web arayüzünden yönetmektense mobil uygulamaları tercih ediyor olabilirsiniz. Neyse ki TP-LINK akıllı telefon çağına erkenden ayak uyduran markalar arasında. Android ve iOS cihazlar için sunulan TP-LINK Tether uygulaması, normalde bilgisayar başında yönetilen pek çok özelliği telefonda veya tablette halletmeyi sağlıyor.

Cihaz.TV Yorumu

TP-LINK Archer VR900 inceleme üssümüze geldiğinden beri kablosuz bağlantı performansıyla takdirimizi kazandı. Cihaz Wi-Fi 802.11ac teknolojisini destekliyor. Bu sayede ürün 5 GHz frekans bandında 1300 Mbps’e varan hızda veri aktarmayı sağlıyor. DSL ve Fiber bağlantı ayrımı yapmayan TP-LINK Archer VR900, aynı anda 4 cihaza kablolu internet dağıtıyor.

Yüksek performanslı modem router, aynı zamanda son derece pratik. Cihaz tak/çalıştır mantığıyla çalışıyor ve bu sayede son derece kolay yönetiliyor. Sadeleştirilmiş web arayüzü, modem router’ın tüm özelliklerine hükmetmeyi sağlıyor. TP-LINK Tether Android/iOS uygulaması da bağlantı özelliklerinin mobil cihazlarla takip edilmesini basitleştiriyor.

tp-link-archer-vr900-inceleme-adsl-vdsl-ac-1900-modem-router-(17)

Aygıtın kablosuz bağlantı kalitesini yükselten beamforming teknolojisi akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırıyor. Beamforming özelliği sayesinde, Wi-Fi sinyali modem router’a bağlı cihazların bulunduğu doğrultuya odaklanıyor. Bu sayede modemin sinyal gücü belli yönlerde yoğunlaşıyor ve cihazların daha uzak mesefade kesintisiz bağlantı elde etmesi sağlanıyor.

Archer VR900, sahip olduğu 2 USB bağlantısı sayesinde, NAS ve harici disk gibi veri kaynaklarıyla iletişim kuruyor. Üstelik cihaza harici 3G ve 4G USB modem bağlamak da mümkün. TP-LINK’in başarılı özelliklerle donatılan bu aygıtını Cihaz.TV Yüksek Performans ödülümüze layık görüyoruz.

tp link archer vr900 inceleme adsl vdsl ac 1900 modem router (6)

TP-LINK Archer VR900 fiyatı: 500 TL

TP-LINK Archer VR900 Teknik Özellikler

  • İşlemci: Çift çekirdekli 1 GHz Broadcom
  • Kablolu bağlantı: ADSL2+ ve VDSL2
  • Kablosuz bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  • Kablosuz bağlantı hızı: 600 Mbps (2,4 GHz), 1300 Mbps (5 GHz)
  • Frekans: 2,4 GHz, 5 GHz
  • Anten: 3 x harici anten
  • Giriş/çıkış arayüzü: 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 4 x RJ45 ethernet, 1 x RJ11 DSL
  • Güç: 12V/3,3A

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.

3 thoughts on “TP-LINK Archer VR900 inceleme

  1. eski bir asus-DSL-AC68U yeni bir vr900 kullanıcısı olarak çok net bşr şekilde ellerim kırılaydı da gidip tekrar DSL-AC68U alaydım dediğim cihaz. 3 metre mesafeden ve önünde hiç bir engel yokken sinyali zayıf gözüküyor. DSL-AC68U ile evin 100 metre ilerisinden sinyal yakalayabildiğimi düşündüğümde sinirlerim bozuluyor. 2 gün önce tplink e durumu anlatır bir mail gönderdim ancak henüz yanıt vermediler sağolsunlar.
    5 ghz bandında youtube dan hd bir video izlemek hayal. 360 p de bile bazen donmalar oluyor. Ttnetin bedava verdiği modemlerde bile 720 p kablosuzda sorun olmazken …
    Neyse uzak durun derim, ben teknoseyir reklamlarına aldandım siz aldanmayın!

  2. Archer d2 var sonuna kadar katılıyorum…sinyal kalitesi bi düşüyor bi yükseliyor…tam bir felaket…bende reklama kandım kırıp atacam para olsa…tplink için söylenecek tek şey ayıp bu markaya bu yakıştı mı…salonda duruyor aramızda 2 kapı var hemde bitişik sinyal 1 kademe ile 3 kademe arasında gidiyor bazen kopuyor…benim eski bir huwai vardı ttnetten almıştım avuç içi büyüklüğünde tplinke 5 katar keşke tplinke kanıp atmasaydım….pişmanım hemde çok pişman…haaa bide yeni güncellemede firewall gitti…daha ne diim…

  3. Herhalde yaklasik 1 yil oldu, ilk ciktigi zamanlarda aldim. Wi-fi mesafesi bana da bazen yetersiz geliyor. Ancak esas problemim cihazin surekli VDSL hattini kaybetmesi ve kablolu agda dahi internet baglantisinin kesilmesine sebep olmasi.

    Desteginden cok memnunum, Turkiye ekibi ellerinden gelen her turlu destegi sonuna kadar verdi, magduriyetimi gidermek icin hediye urun dahi gonderdiler, ama problemim malesef devam ediyor. Kendileri de denedi ve urunde herhangi bir problem olmadigini soylediler. TTNET’e gittigimde de cihazda sorun oldugunu soylemekteler. Malesef TP-LINK VR900’den once TTNET’in verdigi Air5650 modeli modemde hicbir kopma sorunu yasamiyordum. Sorunlar VR900’den hemen sonra basladigi, ve yaklasik 1 yildir da devam ettigi icin, sorunun VR900’den kaynakli oldugunu dusunuyorum.

    TP-LINK’in yurtdisi ekibi ile de gorustum, onlar da aylarca ugrasti (email uzerinden) ancak en sonunda ben surecin cok uzadigini soyleyince son care olarak “tamam, urunu degistirin” dediler. Lakin urunu degistirmedim cunku yeni gelen urunun de sorunu cozebilecegine dair herhangi bir bulgumuz olmadi. TP-LINK’in kendi ofisinde de test edildi ancak orada da herhangi bir kopma problemi tespit edemediler. Arada kalmis durumdayim.

    Ben de ASUS’un DSL-AC68U modeli ile bunun arasinda kalmistim, keske onu alsaymisim :(. Bunda firmware guncellemesi de yaptik ancak yine de bir gelisme olmadi. Hatta yurtdisi destek ekibi denemem icin bana ozel bir beta firmware’i mail’le de gonderdi, onda da sorun cozulmedi. Bazen duruma gore degismekle beraber gun boyu yarim saatte bir internetin koptugu oluyor. 5 dakika sonra geri geliyor, dedigim gibi kablolu ve kablosuz internet, hepsi kopuyor. Cihazin arayuzune girildiginde de zaten internet baglantisi olmadigi soyleniyor. Hat koptugunda “ppp1 LCP down” hatasi dusup duruyor.

Comments are closed.