Sony Xperia Beta iptal edildi, Z2 ve Z3’e güncelleme yolda

Sony akıllı telefonlara gelecek güncellemeleri önceden test etme şansı tanıyan Xperia Beta programının fişi çekildi

Sony, Android güncellemelerini kullanıcılara test ettirdiği Xperia Beta programını kapatacağını duyurdu. Bundan böyle Xperia akıllı telefonlar için beta firmware yayımlanmayacak. Kullanıcılar, bundan böyle Android 6.0 Marshmallow işletim sistemine eklenecek yeni özellikleri önceden test edemeyecekler. Geliştirici, bu üzücü gelişmeyle katılımcıları üzdü ama paylaştığı diğer müjdeyle Xperia Z2 ve Z3 kullanıcılarını sevindirecek.

Geçtiğimiz günlerde Z5 ve Z3+ için Android 6.0.1 Marshmallow 32.2.A.0.253 paketinin dağıtımına başlanmıştı. Bu modeller güncellenirken Z2/Z3 kapsam dışı bırakılınca iki cihaza sunulan yazılım desteğinin bittiğini düşünmüştük.  Bununla birlikte iki ürünün de gözden çıkarılmadığını, en azından birkaç ay daha güncel kalacaklarını öğreniyoruz.

Xperia Beta programında test edilen güncelleme Xperia Z3 ve Z2'ye geliyor. - CihazTV

Z2 ve Z3 kullanıcıları, beta programında test edilen son güncelleme olan  23.5.A.1.238 paketinin ticari sürümüne yakında kavuşacaklar. Dağıtımın kesin tarihi belirtilmiyor ama önümüzdeki haftalarda mutlaka başlayacağı söyleniyor.

Toplam 236 MB yer kaplayan Android 6.0.1 Marshmallow 23.5.A.1.238 paketi, Soft Charging adı verilen özelliği içeriyor ve şarj optimizasyonuna odaklanıyor. Soft Charge özelliği, bataryanın yavaş şarj edilerek daha az zorlanmasını ve bu sayede genel kullanım ömrünü artırmayı hedefliyor.

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+ ve Instagram‘da takip edin. Güncel videolarımız için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın.