Opera ücretsiz VPN hizmetine sahip Android tarayıcısıyla karşımızda

Opera firması Android kullanıcılarına ücretsiz VPN hizmeti sağlayan yeni Android tarayıcısını kullanıma sundu.

Opera, kullanımı ücretsiz, sınırsız sanal özel ağ yani VPN hizmeti sunacak olan Android tarayıcısının yeni bir sürümünü, sürüm 51’i piyasaya sürüyor. Opera tarayıcısındaki ücretsiz VPN hizmeti bir geçiş anahtarıyla etkinleştirilebiliyor ve kullanıcılara gelişmiş çevrimiçi gizlilik koruması sağlama iddiasında. Servis şu anda Opera tarayıcısının iOS sürümünde maalesef mevcut değil.

Opera, masaüstü tarayıcısı üzerinden de VPN sunuyor. Daha önce, daha sonra kapatılan özel bir Opera VPN uygulaması da vardı. Artık mobil tarayıcısına entegre edilmiş VPN servisi ile, özel bir uygulama yüklemeye gerek kalmadı.

Dünyada 650 milyondan fazla VPN kullanıcısı var

Android için Opera Tarayıcısı SVP’si Peter Wallman’a göre, “Dünya çapında VPN hizmetlerini kullanan 650 milyondan fazla insan var. Opera ile kullanıcılar artık çevrimiçi gizliliği ve güvenliği artıran ücretsiz bir hizmetten yararlanabilecekler.”

Android’deki Opera Tarayıcı, bir kullanıcının mobil cihazı ile uzak VPN sunucusu arasında özel ve şifreli bir bağlantı oluşturmak için 256 bit şifreleme algoritması kullanan bir VPN’ye sahip. Opera ücretsiz VPN, bir kullanıcının yerini gizlemeye ve çevrimiçi davranışlarını takip etmeyi zorlaştırmaya ek olarak, günlük işlemsiz hizmet de sunacak. Kayıtsız hizmet, VPN sunucularının hiçbir etkinlik verisini kaydetmeyeceği veya saklayamayacağı ve böylece çevrimiçi etkinliklerinize ek bir gizlilik katmanı ekleneceği anlamına geliyor.

Opera ücretsiz VPN hizmetli Android tarayıcıyı indirmek istiyorsanız bu bağlantıya tıklayın.