Samsung Tamamen Çerçevesiz Ekranlı Akıllı Telefonlar Üretecek

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, çerçeveleri tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor. Firmanın hedefi ön tarafı ekrandan oluşan cihazlar üretmek.

Akıllı telefon satış rakamları konusunda dünyanın bir numaralı firması olan Samsung, ekran üretimi konusunda da lider firmalardan biri. Yıllardır akıllı telefonların çerçevelerinin incelmesi konusunda büyük çaba sarfeden firma, tamamen çerçevesiz mobil cihazlar üretmeyi planlıyor. AndroidCommunity’de paylaşılan habere göre Samsung, “Mükemmel Telefon” kavramının peşinde. Bu yolda en büyük hedefin tamamen çerçevesiz cep telefonları olduğunu vurgulayan firma, önümüzdeki dönemde ön paneli tamamen ekrandan oluşan cihazlar üretmeyi planlıyor.

Samsung ekranda çentik ya da delik olmaması için ne yapabilir?

Şu an piyasada bulunan Galaxy S10 ve yeni nesil Galaxy A serisi cep telefonları çok yüksek ekran/gövde oranları sunuyor. Fakat şu bir gerçek ki, çerçeveler her ne kadar incelse de tamamen yok olamıyor. En azından ön kamera için bir çentik ya da delik olması gerekiyor. Bu konuda Çinli firmaların mekanize ön kamera çözümleri olduğunu görüyoruz. Özellikle son dönemde epey popüler olmayı başaran Oppo Reno, tamamen ekrandan oluşan ön panel hayalini neredeyse hayata geçirmiş durumda.

Samsung’un ön paneldeki kenar çerçevelerini Galaxy S Edge serisindeki gibi kavisli kenarlarla tamamen ortadan kaldırabileceğini düşünüyoruz. Belki de ilerleyen zaman içerisinde Samsung’dan da mekanize ön kameralı telefonlar görürüz, ne dersiniz?