Google Pixel C’nin performansı iPad Pro’nun gerisinde

Google Pixel C 2’si 1 arada hibrit tablet, Geekbench 3 testinde, iPad Pro’nun ve iPad Air 2’nin gerisinde kalıyor

Google, bulut tabanlı bilgisayar platformu Chromebook ile Android işletim sistemini tek potada eritmeye hazırlanıyor. Şirketin bu yöndeki çabalarının ilk meyvesi Google Pixel C hibrit bilgisayar, Eylül ayında duyurulduğunda, taşınabilir bilgisayar tutkunlarını heyecanlandırmıştı. Chromebook Pixel adlı güçlü dizüstüye benzer ismine rağmen, Chrome OS yerine Android işletim sistemini içeren ilk Google ürünü olarak kayıtlara geçti.

Google Pixel C, herhangi bir mobil teknoloji markasıyla iş birliği yapılmadan geliştirilen ilk Google ürünü olmasıyla da dikkat çekiyor. 10 inç büyüklüğündeki ekranıyla ve fiziksel klavyesiyle, Microsoft Surface ve iPad Pro gibi büyük boy tablet pc’lere benzeyen ürün, performans yönünden bu ikiliye meydan okuyamayacak kadar zayıf.

google-pixel-c-geekbench-3-benchmark-sonucu

8 çekirdekli 64-bit NVIDIA Tegra X1 mobil işlemciyle donatılan Pixel C, 256 çekirdekli Maxwell GPU yongasıyla iddialı bir Android tablet. Fakat NVIDIA’nın şimdiye dek geliştirdiği en güçlü mobil işlemci bile, ürünün Apple A9X işlemcili iPad Pro’nun performansını geçmesini sağlayamıyor. Geekbench 3 platformunda boy gösteren yeni Google 2’si 1 arada bilgisayar, tek çekirdek testinde 1395 puan elde etti ve çoklu çekirdek testinde 4345 puanla sınırlı kaldı. iPad Pro’nun aynı testte, 3200 tek çekirdek ve 5400’ün üzerinde çift çekirdek skoru aldığı görülüyor.

Google’ın yeni hibrit bilgisayarı, iPad Pro’nun performansının yanına yaklaşamasa bile, oldukça işe yarar bir cihaz. Android platformundan ve fiziksel klavye rahatlığından vazgeçmeyen tüketiciler, 2560 x 1800 çözünürlüklü 10 inç ekranla donatılan, 3 GB LPDDR3 RAM’li ve 32/64GB dahili hafıza seçenekleriyle gelen tabletin keyfini sürecekler.

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.