Oculus VR Apple’a fena taş attı

Oculus VR Kurucusu Palmer Luckey, Oculus Rift’in Mac bilgisayarlara gelip gelmeyeceği hakkındaki soruya, Apple’ı yerin dibine sokarak cevap verdi.

Sanal gerçeklik teknolojisi her geçen gün önem kazanan, popülarite konusunda zirveye ulaşmış bir gündem başlığı haline geldi. Oculus VR firmasının atılımları ve Facebook’un desteğiyle dilden dile dolaşan sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift şu sıralar neredeyse tüm teknoloji tutkunlarının merak odağı konumunda. 2015 yılının Mayıs ayında resmi sistem gereksinimleri duyurulan sanal gerçeklik gözlüğü, sistemi güçsüz olan kullanıcıları üzmüştü. Özellikle Apple Mac bilgisayarları kullananlar, Oculus Rift’in sistem gereksinimlerinden dolayı epey moral bozukluğu yaşamıştı. Genel olarak ekran kartı odaklı bir teknoloji olduğu açıkça görülen Oculus Rift, anlaşılan o ki Apple kullanıcılarının pek hoşuna gitmeyecek. Shacknews tarafından gerçekleştirilen röportajda Apple hayranlarının moralini bozan Oculus VR kurucusu Palmer Luckey, Mac bilgisayarların sanal gerçeklik teknolojisi için yetersiz olduğunun altını çizdi.

Oculus VR kurucusu Palmer Luckey

Sadece MacBook ve iMac‘lerin değil, Mac Pro‘nun bile Oculus Rift‘i çalıştırmak için yetersiz olduğunu söyleyen Palmer Luckey, Apple iyi bir bilgisayar yaptığı takdirde Mac’lere de destek vermeyi düşüneceklerini dile getirdi. Yapılan açıklamanın ardından internet aleminde büyük bir tartışma başladı. Kimileri Oculus VR’ın optimizasyon konusunda üşengeç olduğunu, istedikleri takdirde Apple Mac’lere destek getirebileceklerini iddia ederken, kimileri Apple’ın gerçekten de güçsüz bilgisayarlar ürettiğini savunmaya başladı.

Tartışma nereye varacak bilemiyoruz ama, Oculus Rift sistem gereksinimlerini merak edenler aşağıdaki listeye göz atıp güncel Apple bilgisayarların teknik özellikleriyle karşılaştırma yapabilir. Konu hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Oculus Rift sistem gereksinimleri

  • NVIDIA GTX 970 ya da AMD R9 290 ve üzeri ekran kartı
  • Intel i5-4590 ve üzeri işlemci
  • 8GB ve üzeri RAM
  • HDMI 1.3 görüntü çıkışı
  • 3 adet USB 3.0 yuvası ve 1 adet USB 2.0 yuvası
  • Windows 7 SP1 64-bit ve üzeri

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.