Gamegaraj Slayer X5T Ses Takılması Ve Latencymon Yüksek Gecikmeler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan C000064
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:00

C000064

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Selamlar arkadaşlar, hızlıca özet geçeceğim.
Laptopumu az önce (aslında dün) kullanırken Discord'da sesli sohbet odasında duruyor ve bir yandan da müzik dinliyordum. Brave Browser'ı kurup müziği oradan dinlediğim sırada ses bir anda takıldı ve cihaz mavi ekran verecekmiş gibi "dırrrr" diye bir ses çıkardı. Cihaz çökmedi ama ses beni ürkütmedi dersem yalan söylemiş olurum. Olay görüntüleyicisi ve aygıt yöneticisine baktım ama mevcut bir hata da göremedim. Açıkçası gözümden bir şey kaçtıysa da bilmiyorum. Elimde kayıt olmadığı için atamıyorum. RAM'leri daha geçen gün MemTest86 ile test ettim ve bir sorun göremedim. Memtest86 testi sorunsuz tamamlandı, RAM sağlam sfc /scannow sorun bulamıyor. Olay Görüntüleyicisinde

Dediğim Ses:

LatencyMon Raporları Ektedir. Eğer gözükmüyorsa: Link

Olay Görüntüleyicisi: Link

Ekli dosyalar

Merhabalar kardeşim ;

Bu hatayı hep alıyor musunuz yoksa ilk defa mı meydana geldi?

Çözüm için DDU yazılımı ile ses kartını sürücülerini tamamını temizleyip sonrasında Windows Update veya Game Garaj'ın Kendi Sürücü sayfasında ses kartı sürücüsünün tekrardan kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer bir çözüm ise biosunuzu güncellemek olur. Yine Game Garaj'ın Kendi Sürücü sayfasında mevcuttur. Ciddi anlamda sorunların ortadan kalkmasında büyük payı vardır. 💕

Merhabalar kardeşim ;

Çözüm için DDU yazılımı ile ses kartını sürücülerini tamamını temizleyip sonrasında Windows Update veya Game Garaj'ın Kendi Sürücü sayfasında ses kartı sürücüsünün tekrardan kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer bir çözüm ise biosunuzu güncellemek olur. Yine Game Garaj'ın Kendi Sürücü sayfasında mevcuttur. Ciddi anlamda sorunların ortadan kalkmasında büyük payı vardır. 💕
Bende ilk defa meydana geldi ama sorunun tekrar ettiğini söyleyen kullanıcılar olması beni rahatsız etti. Bios güncel olmasına rağmen yine de güncelledim. DDDU ile sürücüyü kaldırdım ama kendi kendine eski sürücüyü tekrar kurdu, yapmasaydı bile sorun devam ediyordu.

Güncelleme: Servise verdim. Beni yormaya başladı, servis halletsin derdi neyse.

Son düzenleme:
Bir arkadaş daha ses konusunda sıkıntı yaşamıştı bu modellerde. X5T ya da X7T. Senary yazılımını kaldırıp Microsoft'un ses yazılımını yüklüyordu. Forumda vardı bir yerde. Keşke o yöntemi de deneseydiniz eğer denemediyseniz, servise vermeden önce. Neyse bakalım sonuç ne olacak? Umarım düzeltirler.

Son düzenleme:
Bir arkadaş daha ses konusunda sıkıntı yaşamıştı bu modellerde. X5T ya da X7T. Senary yazılımını kaldırıp Microsof'un ses yazılımını yüklüyordu. Forumda vardı bir yerde. Keşke o yöntemi de deneseydiniz eğer denemediyseniz, servise vermeden önce. Neyse bakalım sonuç ne olacak? Umarım düzeltirler.
Sistemdeki gecikme ve takılma sorunu vardı. Uğraşmak yerine servise verdim. Cihazı aldığımdan beri adsm akıllı kullanamadım daha.

Sistemdeki gecikme ve takılma sorunu vardı. Uğraşmak yerine servise verdim. Cihazı aldığımdan beri adsm akıllı kullanamadım daha.
Gecikme, takılma varsa o zaman servise vermek doğru bir tercih. Ben sadece ses yazılımıyla ilgili sorun var zannettim.

Gecikme, takılma varsa o zaman servise vermek doğru bir tercih. Ben sadece ses yazılımıyla ilgili sorun var zannettim.
Merhabalar kardeşim ;

Cihazı iki gün önce servise kargoladım. Bugün servis tarafından arandım ve gayet kaba bir üslupla biri bana sorun ne diye sordu ki, zaten sorunu ve yaptığım işlemleri kapsamlı bir şekilde anlattığım ve hatta olay görüntüleyici ve LatencyMon kayıtlarını içeren fladh bellek vermeme rağmen.

Cihazları kalitelidir veya değildir bilmem, bu zamana kadar neredeyse 6 kişiye bu markadan cihaz aldırdım ama bu saygısız üslup sonrası bir daha önerir miyim bilmiyorum. Monster servisinden bile hiçbir zaman bu kadar kaba ve sert bir üslup duymadım. Dövecek gibi kaba ve neredeyse bağıran bir üslupla konuşmakla bu işi yapacaklarsa kapatıp gitsinler, müşteri olan onlarmış da ben onların işinin gecikmesine neden olmuşum gibi davranacaksalar ne anladım öyle teknik servisten? Tamir işini kendim de biliyorum, işin içinden çıkabilsem zaten göndermem, karşımdaki kişi sanki beni dövecek gibi üslupla konuşuyor. Teknik servis kısmına çeki düzen vermeleri şart ya da sonlarını hiç iyi görmüyorum.

Cihazı iki gün önce servise kargoladım. Bugün servis tarafından arandım ve gayet kaba bir üslupla biri bana sorun ne diye sordu ki, zaten sorunu ve yaptığım işlemleri kapsamlı bir şekilde anlattığım ve hatta olay görüntüleyici ve LatencyMon kayıtlarını içeren fladh bellek vermeme rağmen.

Cihazları kalitelidir veya değildir bilmem, bu zamana kadar neredeyse 6 kişiye bu markadan cihaz aldırdım ama bu saygısız üslup sonrası bir daha önerir miyim bilmiyorum. Monster servisinden bile hiçbir zaman bu kadar kaba ve sert bir üslup duymadım. Dövecek gibi kaba ve neredeyse bağıran bir üslupla konuşmakla bu işi yapacaklarsa kapatıp gitsinler, müşteri olan onlarmış da ben onların işinin gecikmesine neden olmuşum gibi davranacaksalar ne anladım öyle teknik servisten? Tamir işini kendim de biliyorum, işin içinden çıkabilsem zaten göndermem, karşımdaki kişi sanki beni dövecek gibi üslupla konuşuyor. Teknik servis kısmına çeki düzen vermeleri şart ya da sonlarını hiç iyi görmüyorum.
Aslında öyle birileri değillerdir ama üzüldüm. Bu durumu @CihazTV Ali Abi'ye ileteyim bir çaresi bulunur elbet canınızı sıkmayın. 💕

Game Garaj X7T 5060 Kulaklıkla Kullanımda Sesin Boşta Cızırtı Pıt Pıt (Idle Audio Pop) Sorunu Ve Çözümü rehberinden çözüm sağlayabilirsiniz yapan bir arkadaşımız vardı. 💕

Hocam öncelikle teşekkürler. Ancak benim yaşadığım sorun pıt pıt patlama sesi değil, sesin mavi ekran verecek gibi takılması. wdf01000.sys ve, nvlddmkm.sys ve ACPI.sys anormal şekilde gecikme sorunu yaşıyor ve sistem anlık donma yaşıyor. Bu sorunun yaşandığı an tarayıcıda bir şey açıkken ve arkada başka bir şey ile uğraşırken yapıyor olması asıl sorun. Ne zaman yapacağı belirsiz. Benimle ilk aradığım gün konuşan kişiye de durumu belirttiğim halde durum bu. BIOS zaten güncel ama ben yine de güncelledim, ses sürücülerini kontrol ettim driver kontrolü yaptım ama nafile, o gecikme var ve wdf01000.sys neden gecikiyorsa artık yine bu problem tekrar edecek. Beni arayan kişi de şahsi numarasından arayarak sordu, bu apayrı bir amatörlük. Artık cidden ne diyeceğimi şaşırdım. Bu markadan kardeşime beş yıl önce laptop aldırdım bu sene tam dört kişiye aldırdım, birçok kişiye önerdim ve tavsiye ettim. Ancak bu saatten sonra dediğim gibi bir daha önerir miyim, cidden bilmiyorum. Şu an cihazımı onlara gönderdiğim için mağdur durumda olan benim. İzmir'den İstanbul'a her kargo gönderdiğimde cihazın başına bir şey gelir mi stresi yaşayan da benim. Müşteri olan ben miyim yoksa onlar mı anlamadım.

Düzenleme: Numara şahsi değilmiş. WhatsApp üzerinden eklediğimde teknik servis numarası olduğunu doğruladım.

Son düzenleme:
Selamlar, en kötü ihtimalle iade ya da değişim yaparlar endişeniz olmasın. Format atıp Windows 11 Home kurmayı denediniz mi? Birçok Game Garaj laptop inceledim sizin yaşadığınız sorunu yaşamadım. Çok fazla takipçimde var onlar da sorunu yaşamadı, muhtemelen münferit bir şey. Sorun RAM ile bile alakalı olabilir. DDR5 RAM'lerde çok ilginç şeyler yaşanıyor bu ara.

Selamlar, en kötü ihtimalle iade ya da değişim yaparlar endişeniz olmasın. Format atıp Windows 11 Home kurmayı denediniz mi? Birçok Game Garaj laptop inceledim sizin yaşadığınız sorunu yaşamadım. Çok fazla takipçimde var onlar da sorunu yaşamadı, muhtemelen münferit bir şey. Sorun RAM ile bile alakalı olabilir. DDR5 RAM'lerde çok ilginç şeyler yaşanıyor bu ara.
Cihazı 12 ay taksitle aldım hocam. İade demek bilgisayarsız kalmam demek, ki bu açıköğretimde bilgisayar programcılığı okuyan ben için felaket demek.

RAM sorunu olacağından şüphelendiğim anda HCImemtest ve memtest86 ile testler yaptım, bir sorun çıkmadı. Windows 11 Home ne yazık ki bana gereken özelliklerin hepsine sahip değil, bu nedenle pro kullanıyorum. Hatta orijinal pro lisansım vardı, ama geçen ay kurulum yaparken durduk yere iptal edilince TSForge yöntemi ile bypass ederek kullanmak durumunda kaldım. Sadece oyun oynamak için değil, oyun geliştirmek ve güvenlik amaçlı eklentiler için de pro sürüme ihtiyacım var.

Üzüldüm sizin adınıza. Ben de değişimden ötürü servisle konuştuğumda kibar bir adam vardı telefonda. Sanırım orada çalışanlardan bazıları çok gergin ve stresli olmalı ki öyle kötü bir üslup kullanmış. Kendilerine çekidüzen vermeleri gerekiyor. İnşallah kısa sürede değişim yaparlar veya sorunu çözüp bir an önce iade ederler süreci uzatmadan.

Selamlar arkadaşlar, hızlıca özet geçeceğim.

Laptopumu az önce (aslında dün) kullanırken Discord'da sesli sohbet odasında duruyor ve bir yandan da müzik dinliyordum. Brave Browser'ı kurup müziği oradan dinlediğim sırada ses bir anda takıldı ve cihaz mavi ekran verecekmiş gibi "dırrrr" diye bir ses çıkardı. Cihaz çökmedi ama ses beni ürkütmedi dersem yalan söylemiş olurum. Olay görüntüleyicisi ve aygıt yöneticisine baktım ama mevcut bir hata da göremedim. Açıkçası gözümden bir şey kaçtıysa da bilmiyorum. Elimde kayıt olmadığı için atamıyorum. RAM'leri daha geçen gün MemTest86 ile test ettim ve bir sorun göremedim. Memtest86 testi sorunsuz tamamlandı, RAM sağlam sfc /scannow sorun bulamıyor. Olay Görüntüleyicisinde

Dediğim Ses:

LatencyMon Raporları Ektedir. Eğer gözükmüyorsa: Link

Olay Görüntüleyicisi: Link
Merhabalar,Aynı sorunu bende yaşadım hatta hepsi aynı sorunlarımızın.Bende Game garaj slayer x5t modelini 28 eylülde aldım.Çok güzel kullanıyordum hatta hiç bilgisayarı yormadım(Yormayan oyunlarda felan takıllıyordum).Film izlerken küçük ve kısa şekilde tırr sesi yapıyordu ama sürekli değildi.Bu böyle ara sıra devam etti.Sonrasında oyun oynarken bir anda Tırr sesi yapıp takılı kalıp kendini yeniden başlattı.Çok fazla bir sesti Ne olduğunu hiç anlamadım.Ürünü teknik servise verdim ve sorunun ramda olduğunu söylediler ram değişimi yaptılar (5200 mHz yükseltmişler).Ram değişimi yapıldıktan sonra geri gönderdiler ancak kargodan alıp eve gelip açtığım gibi bilgisayarı aynı ses yine geldi.Takılı kalmıyordu ancak tırr sesi yapıyordu video izlerken,oyun oynarken.Sonra ben game garajı aradım ve anlattım sorunu ve Boğaç beyle iletişime geçtim bana Kronik olup olmadığına bakıp yeni cihaz göndericeğiz dedi.Ben yine gönderdim bilgisayarı ,bir kaç gün sonra whatsapp tan mesaj attılar; kronik sorun yoktur ürün değişimi yapılacaktır diye.Bundan bir kaç hafta önce yeni bilgisayar geldi ancak İnanır mısınız aynı tırrrr sesini bir kaç kez yine yaptı ŞANSIN DA BÖYLESİ Mİ DERSİN NE DİCEĞİMİ HİÇ BİLMİYORUM gerçekten çok can sıkıcı bir durum.O kadar yeni bilgisayar gönderiyorlar ancak aynı ses sorunu yine yapıyor. Ne yapacağımı harbiden çok şaşırdım.Sürücü de mi sıkıntı var ,başka bir şey mi var anlamadım.( Acaba yeni bilgisayar göndermediler mi acaba diye de düşünmüyor değilim. Bu kadar da şanssızlık olur mu ya) Duruma göre bakacağım artık

Geri