bu laptobun bildiğiniz kadarıyla kronik bir sorunu var mı? İşlrmcisi ısınmayan bir işlemciye benziyor, ekran kartı yeterli. Onun haricinde atladiğim bir nokta var mi.
Merhaba kardeşim hayırlı ramazanlar. Ali Abi'nin önerdiği laptoplar hem F/P skalasında hem de kroniği yok denecek kadar azdır. İsterseniz 35 bin lira civarında, isterseniz 200 bin lira civarında bakın. Ama değişmeyen tek kural maalesef teknoloji şans işi olması. Ne çıkacağı ya hemen belli olur ya da 2 veya 3 yıl sonrasında da baş gösterebilir.Hocam ek olarak bir soru daha sormak isterim, bu bilgisayarları donanımları için mi öneriyorsunuz rtx 5050 gibi yeni işlemci yoksa siz kullandiniz ve kronik bir problemi olmadiği için mi öneriyorsunuz. 35000 bandında da donanım olarak beni üzmeyecek bilgisayarlar var ama uzun vadede bilgisayarın yapısı gereği bir sorun yaratır mı o beni düşündürüyor.
Bekledikçe zam yiyor ürünler ufak ufak. Victus kronik hall sensör sorunlu ama özellikle 16 modelinde. Asla 15 modelinde böyle bir sorun yok denemez. Az da olsa onda da var. Bu riske girmeyip linkteki laptoplardan birini seçmeniz daha güvenli olur. Linkteki 3 bilgisayar modeli hakkında herhangi bir kronik şikayet görmedim. Yoksa her markanın sorunlar yaşamışlığı vardır.Hayırlı ramazanlar ömer hocam, dediğinize son derece katılıyorum. Çok güzel bir noktaya parmak bastınız. Biraz daha düşünecem.
Birinde 2.5 yıl sonra çıkmıştı sensör sorunu. Bu daha çok ne kadar yükte kullanılmasına bağlı. Yükte pek kullanılmamışsa bu süre uzar gider ama sensör problemi vermeyen Victus 16 görmedim. Tek tek her ay birisi söylüyor "kendi kendine kapanıyor" diye. Kimi 6 ay sonra kimi 1 yıl sonra kimi de 3 yıl sonra. Pek 3 yılı dolduran görmedim sorunsuz. Genelde maksimum 36 aydan itibaren patlak veriyor bu sorun.Geçen yıl abimde bir bilgisayar almıştı o da cihaz tvnin önerisiyle hp victus 16 modeli almişti şu an bir sorun yaşamadı. Bakalım, sorun yaşarsa ne zaman yaşar artık nasip kısmet. O da böyle bir sorunu olduğunu bilmiyordu ama 1 yılı doldurdu.
Anlayışınız için teşekkür ederim.Hayırlı ramazanlar ömer hocam, dediğinize son derece katılıyorum. Çok güzel bir noktaya parmak bastınız. Biraz daha düşünecem.