İki yüz küsür watt çeken bir laptop işlemcisinin yüksek sıcaklığa ulaşması gayet normal.Merhaba, pc elime ulaştı. Windows kurulumu ve update'leri yaptım. Sonrasında extreme mod ve pilde cinebench testlerini başlattım. CPU ve GPU için değerler ve sıcaklıklar aşağıdaki gibi. Sizce bir problem var, sıcaklıklar biraz yüksek ama emin olamadım. @Ömer Can
211W'da 102 derece bir zahmet görsün. Üstüne üstlük güzel bir değeri de var. Soğutma sağlam diyebiliriz. Ama fazla test yapmayın. Hızlı macun kurumasına ve chiplerine zarar verdirtirsiniz. Kullanırken de işlemciye ThrottleStop yazılımı üzerinden watt limiti koyun. Fazla performans düşüşü yapmadan daha stabil sıcaklıklar alırsınız. Altında stand veya benzeri bulundursun. Rahat hava alır ve rahat fandan havayı atar.Merhaba, pc elime ulaştı. Windows kurulumu ve update'leri yaptım. Sonrasında extreme mod ve pilde cinebench testlerini başlattım. CPU ve GPU için değerler ve sıcaklıklar aşağıdaki gibi. Sizce bir problem var, sıcaklıklar biraz yüksek ama emin olamadım. @Ömer Can
Pil daha anca kendine geliyordur. Bir keresinde Lenovo'da da başıma gelmişti. Şarj deşarj yapınca direkt kayboldu.Throttlestop yükleyip kurunca sizlerden değerler konusunda yardım isterim. Pc de tek sıkıntı olarak gördüğüm şey şarj da ve pilde 1 kere pil zayıf şarja takın uyarısı geldi gitti 1 saniye kadar. Ama şarjım 90 küsürlerdeydi. Bir kaç defa daha kullanıp batarya kalibrasyonu yapmayı düşünüyorum.
Throttlestop'da SYNC MMIO tikini açmayı unutmayın.pubg ve valorantı test içim yükledim. valo da ss_1 de bir ayar yok default, ss_2 de max fps i 240 hz yaptım oyun içi yeterli olur diye,değerler bu şekilde. pubg de biraz fan sesi fazla throttlestop ile şu şekilde ayar yaptım oyun içi max fps yine 240 hz ayarlı. önerebileceğiniz farklı ayar var mıdır?
SYNC MMIO sabit kalmasını sağlıyor. Bir de güzel sağlıklı çalışıyor deniyordu.
Pivot özelliği çok aramazsanız bu modeli tavsiye ederim. Bu fiyata bence güzel duruyor.
Ben teşekkür ederim. 16:10 ile 16:9 orantılarda fareye geçiş yaparken mouse hafif aşağıdan giriş yapar. Ayarlarında kalibre yapmak gerekebilir. Sonuçta boyut olarak da aynı değiller. Biri Laptop paneli diğeri düz monitördür.@Ömer Can teşekkürler, laptop ile olan çözünürlük ve en boy oranı farkı hissedilir mi sizce laptoptandan monitöre geçişlerde.
Watt değerlerini de Afterburner'a eklerseniz iyi olur. Bir de PL1 ve PL2 45W + SYNC MMIO tiki açık olsun. Bu sayede daha stabil, 45W'ın üstüne fazla da çıkmayacaktır. Altında daima stand bulunsun.tomb raider da laptop monitöründe default 240 fps de çalışıyor, nvdia denetim masasında oyun için 100 fps e sabitleyip throttlestop ayarlarını bu şekilde yaptım. genel olarak cpu sıcaklık 70-85 arası ama anlık 95 dereceleri görüyor normal mi sizce. veya ne gibi ayarlar yapmalıyım? @Ömer Can @CihazTV