Game Garaj Slayer X5T-5050 C2 Oyunda Ekran Sorunu

wagodar

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
öncelikle bu sitede emeği geçen herkese teşekkür etmeyi bir borç bilirim.
aralık ayında kızıma hepsiburada dan Game Garaj Slayer X5T-5050 C2 Intel Core I5 13500HX 32GB Ram 1tb SSD RTX5050 16" Wuxga 165Hz IPS Freedos Oyuncu Laptop aldım,malum üniversiteyi kazandı.bir iki hafta önce bana rdr2 ve assasin creed syndicate oynarken bilgisayarının ekranı donuyor ve bilgisayara yendien başlatması gerekiyromuş.acaba laptop oyunları mı kaldırmıyor diye baktım düşük ve orta ayarda oynatması lazım diye düşündüm.sitede bazı ramler sorunlu diye okudum onada baktım lexar micron çipli ddr 5 4800 ram mevcut.ram bozuk olsa hep yapmaz mı bu oyunlarda laptop çok ısınıyormuş,diğer oyunlarda yok.2. mesele bu laptopu hepsiburadadan aldım aralaık ayında ,servise hepsiburadaya mı gönderecem game garaja mı?ancak yaza üniveriste bittiinde halledebilrim bu işi.ekran görüntüsü ektedir.
şimdiden ilginiz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-04-19 at 22.13.54.webp
    WhatsApp Image 2026-04-19 at 22.13.54.webp
    419,7 KB · Görüntüleme: 8
aralık ayında kızıma hepsiburada dan Game Garaj Slayer X5T-5050 C2 Intel Core I5 13500HX 32GB Ram 1tb SSD RTX5050 16" Wuxga 165Hz IPS Freedos Oyuncu Laptop aldım,malum üniversiteyi kazandı.bir iki hafta önce bana rdr2 ve assasin creed syndicate oynarken bilgisayarının ekranı donuyor ve bilgisayara yendien başlatması gerekiyromuş.acaba laptop oyunları mı kaldırmıyor diye baktım düşük ve orta ayarda oynatması lazım diye düşündüm.sitede bazı ramler sorunlu diye okudum onada baktım lexar micron çipli ddr 5 4800 ram mevcut.ram bozuk olsa hep yapmaz mı bu oyunlarda laptop çok ısınıyormuş,diğer oyunlarda yok.2. mesele bu laptopu hepsiburadadan aldım aralaık ayında ,servise hepsiburadaya mı gönderecem game garaja mı?ancak yaza üniveriste bittiinde halledebilrim bu işi.ekran görüntüsü ektedir.

Cihaz her oyunu yüksek ayarda rahatça oynatacak bir sisteme sahip. Ancak hiçbir limit koymadan ve stand üstüne koymadan laptopta oyun oynamak yüksek ısılara neden olur. Yüksek fan sesine neden olur. Kızınız mutlaka oyunlarda FPS limiti veya işlemci limiti koyarak bilgisayarı kullanmalı. Bu şekilde fan sesi azalacak ve sıcaklıklar baya düşecek. Ekran görüntüsüne gelecek olursam yazdığınız gibi RAM kaynaklı sorun olabilir. Bu görüntü ile beraber servise gönderirseniz onlar da sorunu anlayacak ve gerekirse RAM'ları değiştirip tekrar size teslim edeceklerdir. En yakın müsait zamanda servise vermenizi öneririm.

İlgili video:

Selam kardeşim günaydın. Arada giden panel sadece oyunlarda mı yapıyor? Yoksa her zaman eski televizyon bozulma ekranı geliyor mu? Öyleyse panelde de bir sıkıntı olabilir.

Altında laptop standı ve control yazılımından watt limiti uygulamayı her zaman unutmayın. 🙏

Geri