Lenovo Thinkbook 16 G6 Fazla Isınma

Ertugurlkanber

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
7e1d51d7-8448-4751-8aeb-46f57c54cd02.webp

Lenovo thinkbook laptop 10 15 dakika sonraki hali. İşlemci wat sınırladım 45w belli bir süre sonra oda sınırı aşıp bozuyor. Bu laptopu amazondan kraft online dan aldım. 14 gün dolmadığı için iade edeceğim ama oem windows kurdum bilgisiyara bir sorun olur mu

İşlemciyi UXTU ile mi sınırladınız? Değilse bence UXTU üzerinden deneyin faydası olacaktır. OEM key alıp kullanmak hem paraya yazık hem de kalıcı biosa işlendiği için iade sürecini zorlaştırabilir. Ama sanırsam keyi bioslu yollarla kurtarılıyormuş bilmiyorum.

🔴 Laptop Modellerini Stabil Kullanma Rehberi 'nde nasıl yapıldığına dair kısa özet bir şekilde ve CihazTV rehber videoları ile koymuştum. Yalnız UXTU kurarken önce nereye kuracağınıza bağlı bir klasör oluşturun. O klasörü sonra Windows Güvenliği'nden dışlamaya alın. Bu sayede dosyaları taramadığı için virüs de algılamıyor. (Açık kaynaklı yazılım diye Windows öyle algılıyor.) İndirirken bile o klasörü işaret edin ki virüs sanıp silmesin. 😊

İşlemciyi UXTU ile mi sınırladınız? Değilse bence UXTU üzerinden deneyin faydası olacaktır. OEM key alıp kullanmak hem paraya yazık hem de kalıcı biosa işlendiği için iade sürecini zorlaştırabilir. Ama sanırsam keyi bioslu yollarla kurtarılıyormuş bilmiyorum.

🔴 Laptop Modellerini Stabil Kullanma Rehberi 'nde nasıl yapıldığına dair kısa özet bir şekilde ve CihazTV rehber videoları ile koymuştum. Yalnız UXTU kurarken önce nereye kuracağınıza bağlı bir klasör oluşturun. O klasörü sonra Windows Güvenliği'nden dışlamaya alın. Bu sayede dosyaları taramadığı için virüs de algılamıyor. (Açık kaynaklı yazılım diye Windows öyle algılıyor.) İndirirken bile o klasörü işaret edin ki virüs sanıp silmesin. 😊
UXTU üzerinden sınırladım 55w oyunda 1 dk geçmeden tekrar 75w çıkıyor işlemcide haliyle sıcaklık tavan yapıyor.

cihaztv yayınında bu laptop böyle bir sıcaklık değerlerine de çıkmıyor.

evet
Son zamanlarda UXTU'nun bugu sanırsam vardı. Muhtemelen sizde de denk gelmiş. Başka da aklımda AMD için işlemci watt limiti yoktur. Bir belki Legion Space yazılımına bakılabilir ama o da desteklemiyordu. Oyun modu vb. varsa anca işlemci watt limiti uyguluyordur. Araştırmak lazım.

(Zaten değerler Ali abinin eski Acer Nitro 5 laptop modeline aittir.)

İade yoluna gidin. Thinkbook'lar sıcak çalışıyor, i9 14900HX'li modelde de aynı problem vardı. Maalesef soğutmaları berbat.

Geri