16.000 Tl Farka Değer Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:17
Bilgisayarda ne yapacağız aslında burada ekran kartının önemini ortaya koyuyor bir mühendislik video edit gibi işlemler vb görsel çalışmalar yapacaksanız yada ben oyun delisiyim piyasa oyunları en üst seviye oynarım kaçırmam derseniz 5070 şart olur ama fifa yada genel fps oyunları oynarım genel kullanım ara ara iş ara ara oyun derseniz 5060 modellerde işinizi görür. Siz belirttiniz diye Casper konusunda şunu söyleyebilirim köklü bir firma servis konusunda da bildiğim kadarıyla ömür boyu bakım vb çalışmaları vardı. Hatta yine yanılmıyorsam bilgisayar sektöründe Türkiyede ilklerden olan marka. Çevremde kardeşim (5-6 senelik cihazı) arkadaşlarım ve genel kullananlardan özellikle yeni cihazlı olanlardan da pek sorun duymadım. Hatta çok yakın bir arkadaşımın cihazını geçen sene bizzat ben servise vermiştim 1 hafta gibi sürede teslim etmişlerdi. Casperda genelde eskiden kullanıcı kafasında kalmış ısınır muhabbeti var ama günümüzde onu da hallettiler. Tabiki sorun yaşanıp yaşanmayacağının garantisini kimse veremez ama yaşasanız da servis ağı çok fazla ve her konuda müşteri desteği sağlıyorlar. Ali Osman bey mesela ram uyumsuzluğu sorunu yaşamıştı yanılmıyorsam ama sonra düzeltilmişti gibi kalmış aklımda. Sorun her cihazda olabilir ama burada önemli olan müşteriye yaklaşım ve çözüm. GG kullanıcısı olarak malesef bunu göremiyoruz. Game raider olarak ülkeye yeni giren cihazlarda nerdeyse GG'nin aynısı muhtemelen de aynı yerde üretiliyorlar. Servis ağı? Yine bizim gibi sorunlarda yazılım desteği?
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Güncel durumlar hakkında bilgi toplamak lazım tabii ki. casperda örneklediğiniz gibi loq anakart yakma problemini giderdi en azından değişim çözümü sundu gibi güncel yorumlar çok değerli. Neredeyse sipariş verme aşamasına gelmişken GG tarafında böyle çözüm sunulamayan sorunların forumda paylaşılması ayağımı çok geriletti. Ekran kartı konusunda biraz daha uzun ömürlü olsun işimi daha iyi görsün diye 5070e yöneldim. Genel olarak oyun amaçlı kullanacağım, diş hekimliği öğrencisiyim yolum uzun beni süreç içerisinde idare etsin, ileride 3d CAD CAM işleriyle uğraşırsam işimi görsün istiyorum

Hazır indirimi bulmuşsunuz bence kaçırmayın. 17.3" FHD Lenovo RTX 5060 kolay kolay bulunmaz. Üstelik tam paket 32G/1TB olarak gelmesi de büyük avantajdır. Kesinlikle tavsiye ederim. 😊

🔥 65604₺ (✅ 3 Yıl Garantili) Lenovo LOQ 17IRX10 83JH009UTR i7 13700HX (16C/24T, 5.0GHz’e kadar, 30MB Intel Smart Cache), RTX 5060 (8GB, 115W + Mux), 32GB/1TB (2x16GB 4800MT/s DDR5 RAM, bir M.2 SSD yuvası boşta), 17.3” FHD IPS 300nit %100sRGB 165Hz 7ms G-Sync ekran, 5MP kamera, 24 bölge RGB klavye, 60Wh pil, 2.9kg, 245W adaptör, FDOS : https://app.hb.biz/JfPa1uxTN01F

Hocam selamlar. Bütçe ne kadardı sizin? Bir de laptoptan beklentileriniz nelerdir, hangi özellikler olsun? Ben de ona göre öneri yapayım.
Hocam 70k civarı bakıyorum ama aşağı yukarı oynar özellik ve kalitesine göre. Özellikler için konunun başlarında bahsettim biraz onları noktalayayım.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Güncel durumlar hakkında bilgi toplamak lazım tabii ki. casperda örneklediğiniz gibi loq anakart yakma problemini giderdi en azından değişim çözümü sundu gibi güncel yorumlar çok değerli. Neredeyse sipariş verme aşamasına gelmişken GG tarafında böyle çözüm sunulamayan sorunların forumda paylaşılması ayağımı çok geriletti. Ekran kartı konusunda biraz daha uzun ömürlü olsun işimi daha iyi görsün diye 5070e yöneldim. Genel olarak oyun amaçlı kullanacağım, diş hekimliği öğrencisiyim yolum uzun beni süreç içerisinde idare etsin, ileride 3d CAD CAM işleriyle uğraşırsam işimi görsün istiyorum
.
Arkadaşlar selamlar, RTX 5070'li bir laptop alacağım ama Game Garaj Slayer R9T-5070 ile Lenovo Legion Pro 5 16ADR10 arasında çok ciddi bir ikilemde kaldım.

Kullanım amacım ilk başta oyun odaklı olacak.
Hem hikayeli hem de rekabetçi oyunları ama daha çok RDR, the forest, dying light, M&B gibi oyunları oynuyorum. İlerleyen senelerde diş hekimliği okuduğum için 3D tasarım, render işleri gibi alanlara da yönelebilirim. Açıkçası bu laptopların donanımı benim için yeter de artar. Arada kaldığım nokta ise lenovonun 4 yıl garantisi var eğitim sürem ve sonrası için beni çıkartır ve iş için kullanmaya başlarsam gerek pil ömrü gerekse de ısınma, fan, servis konularında beni rahatlatır. GG tarafında ise çok fazla olumlu inceleme ve ciddi bir fiyat farkı var. Teknoloji şans işi, özellikler aynı diyip bu modeli mi seçmeliyim, yoksa kafam rahat olsun küçük sıkıntılarla uğraşmayayım diye diğer modeli mi seçmeliyim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Uzun zamandır çok kafamı yoruyor ve fiyatlar da yerinde durmuyor. Öneri, tavsiye ve deneyimlerinizi bekliyorum.

77.000₺

92.400₺

Farklı önerilere açığım (⁠•⁠‿⁠•⁠)
.

Geri