Amazondan Aldığım Laptop 14 Gün Içinde Iade Sorun

Ertugurlkanber

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Merhabalar

İnternette biraz araştırma yaptım ama emin olmak için soruyorum. Aldığım laptopu 14 gün içinde iade hakkımı nasıl bir durum bozabilir?

Merhaba kardeşim hayırlı günler. Bir kaç ihtimali elbette var :

- Birincisi laptopun arkasını teknik servise veya satıcıya sormadan hiç bir zaman kendi başınıza açmayın. Aksi takdirde belki garanti bozulma ve iade etme yetkisi gidebilir.

- İkincisi Windows Key anahtarı girmek. Özellikle OEM girerseniz biliyorsunuz ki anakarta yani biosa kalıcı işleniyor. Windows'u silseniz dahi key anahtarı gömülü kalır. (İnternette kurtarmanın bir yolu vardı. Araştırmak lazım.)

- Üçüncüsü en büyüğü ne olursa olsun modele kendi elinizle zarar vermeyin. Zira genelde kendileri bakım yaparken bazen parçaları kırmak veya bozulma durumları denk gösterir. Veyahut laptop yere düşürmeyin gibisinden.

Daha bir sürü seçenek belki vardır. Ama aklıma ilk gelenler bunlardır. 😊

Merhabalar

İnternette biraz araştırma yaptım ama emin olmak için soruyorum. Aldığım laptopu 14 gün içinde iade hakkımı nasıl bir durum bozabilir?
  1. Windows lisans anahtarı girmek.
  2. Kapak açıp parça değişimi yapmak.
  3. Cihaza fiziksel veya donanımsal zarar vermek.
  4. İade ederken sağlam paketlenmeyen cihazın kargoda hasar görmesi.

Genelde bunlar iade hakkını bozar.

Merhaba kardeşim hayırlı günler. Bir kaç ihtimali elbette var :

- Birincisi laptopun arkasını teknik servise veya satıcıya sormadan hiç bir zaman kendi başınıza açmayın. Aksi takdirde belki garanti bozulma ve iade etme yetkisi gidebilir.

- İkincisi Windows Key anahtarı girmek. Özellikle OEM girerseniz biliyorsunuz ki anakarta yani biosa kalıcı işleniyor. Windows'u silseniz dahi key anahtarı gömülü kalır. (İnternette kurtarmanın bir yolu vardı. Araştırmak lazım.)

- Üçüncüsü en büyüğü ne olursa olsun modele kendi elinizle zarar vermeyin. Zira genelde kendileri bakım yaparken bazen parçaları kırmak veya bozulma durumları denk gösterir. Veyahut laptop yere düşürmeyin gibisinden.

Daha bir sürü seçenek belki vardır. Ama aklıma ilk gelenler bunlardır. 😊
Tek sorun OEM anahtar girmem olabilir onada problem yaratmazlar inşallah kaldırabildiğini duymuştum ama bilemiyorum.

Geri