Erazer Deputy 15 P1 Aşırı Isınma

paarthurnaxe

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Dostlar öncelikle herkese selamlar
Kasım ayında indirim zamanı Cihaz TV abinin önerisiyle almıştım performans olarak çok da memnunum ama bilmiyorum windows updatelerden mi 3 aydır falan aşırı ısınma alıyorum oyun farketmeden. Eğlence modunda biraz talepkar oyunlar inanılmaz bir FPS düşüşü oluyor Performansa aldığımda ise görüntüdeki aşırı değerleri görüyorum siz böyle bir durum yaşadınız mı, yaşadıysanız nasıl çözdünüz sevgiler
1779650198020.webp

Kasım ayında indirim zamanı Cihaz TV abinin önerisiyle almıştım performans olarak çok da memnunum ama bilmiyorum windows updatelerden mi 3 aydır falan aşırı ısınma alıyorum oyun farketmeden. Eğlence modunda biraz talepkar oyunlar inanılmaz bir FPS düşüşü oluyor Performansa aldığımda ise görüntüdeki aşırı değerleri görüyorum siz böyle bir durum yaşadınız mı, yaşadıysanız nasıl çözdünüz sevgilerEkli dosyayı görüntüle 1872
Watt limiti uygulamayı denediniz mi?

Kasım ayında indirim zamanı Cihaz TV abinin önerisiyle almıştım performans olarak çok da memnunum ama bilmiyorum windows updatelerden mi 3 aydır falan aşırı ısınma alıyorum oyun farketmeden. Eğlence modunda biraz talepkar oyunlar inanılmaz bir FPS düşüşü oluyor Performansa aldığımda ise görüntüdeki aşırı değerleri görüyorum siz böyle bir durum yaşadınız mı, yaşadıysanız nasıl çözdünüz sevgilerEkli dosyayı görüntüle 1872
Kolay kolay 90'ı görmeyecek işlemcilerden biri. Buraya kadar geldiyse kesinlikle virüs bulaşmış görünüyor. Neredeyse 6bin RPM değeri aşırı yüksek. Temiz bir format atmayı deneyin ve Windows'u hemen en son sürüme yükseltmeyin.

Merhaba kardeşim hayırlı sabahlar. İşlemcinize watt limiti ve laptop standı lazımdır. Aşağıya bıraktığım linkler üzerinden işlemci watt değerlerini kolayca ayarlamak mümkündür. 😇

🔴 Laptop Modellerini Stabil Kullanma Rehberi

1️⃣ Laptop modellerinin altında daima stand bulundurması lazımdır. Bu sayede hem laptop fanları rahat ızgaralarından hava atmasını sağlar hem de macunu ömrü bir hayli uzamış olur.

❄️ Laptop Stand Listesi » https://ty.gl/1uvoituhb7cil

- Kullanıma göre 1.5 yılda bir bakımını uygulamayı unutmayın. (Fanlar için süre daha kısa olabilir.)

2️⃣ İşlemciye watt limiti koymayı da ihmal etmeyin. Daha fazla performans versin diye her modelde genelde yapmaz. Çoğu yerde throttle (termal kısma) mecburi denk gelir.

- AMD işlemciler için UXTU yazılımından uygulayın. Ortalama H, HS, HX, HX3D veya AI adlı işlemcilerinde 35-55W arası yeterli görülür. (Oyundan oyuna göre değişir.)

🔗 Yazılım Linki » https://amdaputuningutility.com/
🎥 Yazılım Rehberi »

- Intel işlemciler için ThrottleStop yazılımından uygulayın. Ortalama H ile HX adlı işlemcilerinde 40-55W arası yeterli görülür. (Oyundan oyuna göre değişir.)

🔗 Yazılım Linki » https://tinyurl.com/37zs7azh /
🎥 Yazılım Rehberi »

✅ Tongfang ve benzeri kasalarda (Game Garaj, Erazer, GameRaider ve vb.) kendi control yazılımlarında, “Performans » Özel Mod » SPC Ayarları” olmak üzere işlemci ve ekran kartına da watt limiti koyulabiliyor.

- İşlemci için “PL1 ile PL2” değerlerini dediğim gibi değiştirmeniz yeterlidir.

- Ekran kartı için ise ekstra olarak “Dynamic Boost Özelliği” vardır ve 15W ekstra eklenerek 115W tam güçte kullanabilirsiniz. (NVIDIA App yazılımı üzerinden de maks güç seçeneğini seçmeyi unutmayın.)

- Veya “Dynamic Boost Özelliği” kapatarak ekran kartına da watt limiti uygulayabilirsiniz.

Geri