Asus TUF A16 var bende yaklaşık 1 sene önce aldım, laptopu kullanmaya başladıktan sonra şimdi hatırlamıyorum belki 1 hafta belki birkaç hafta sonra pc donmaya başladı, donma bilgisayarı kullanırken değil sadece PIN kodumu girmem gerekdikten sonra oluyordu, ama pc yi ilk açtığım zamanda hiç olmuyordu yani şöyle örnek veriyim, bilgisayarı başlattım PIN imi girdim açtım kullanmaya başladım belli bir süre sonra pc den uzaklaştığım zaman Windows+L yapıp kitliyorum geldiğimde PIN'imi giriyorum ve pc donuyor ve kesinlikle hiçbirşeye cevap vermiyor laptop bu günde en az birkaç defa oluyordu ve bende güç tuşuna basılı tutarak kapatmaya zorluyordum böyle durumda neyse böyle yaklaşık 1 ay önceye kadar devam ettim taki birgün restart ladım pc yi ve şöyle bir sorunla karşılaşdım
Bu hatayı aldım pc başlamadı bende microsoftun uluslararası destek forumunda ne çözüm bulabilirim diye bir post oluşturdum, bana yardımcı olmaya çalışan bir gönüllü yardımcı kişinin söylediği çözümlerden sadece tek seçenek kalmışdı bana pc ye yeniden temiz bir windows11 kurulumu yapıp kurmak, eğer donanımsal kaynaklı değilse bu sorununu çözer demişdi ve w11'i kurduktan sonra Crystal Disk Info'yu indirip çalıştırmamı söyledi sonuçları ona gösterdim diskte hiçbir sorun yok dedi ve eğer donma tekrar yaşarsan garantiye gönderip donanımlarının detaylı şekilde incelenmesi gerekiyor dedi.
Şimdi sorun yine devam ediyor ama birşey farkettim yani his gibi birşey şuanlık şöyle söyliyim G-Helper'ı sildiğimde donma sorunu olmuyor gibi geliyor bana, Ghelper'ı silmişdim birkaç gün asus armoury crate'i yükledim ve donma olmadı ardından tekrar Ghelper'ı yükledim ve donma tekrar başladı.
Sorum şu, aranızdaki Asus laptop kullanıcılarında Ghelper yüklü olupda bu tip bir donma sorunu yaşayan varmı? Gerçekten ghelper kaynaklıysa tamamen kaldırıp armoury crate'i kullanıcam ama değilse pcyi garantiye göndericem.
Ghelper'da çok güzel bir yazılım hoşuma gidiyor aslında kullanmaya deva metmek istiyorum.
Bugünde ilk defa garip bir hata aldım, pc yi kitledikten sonra PIN imi girdim ve bana PIN kodunuza ulaşılamadı tarzı bir problem gösterdi pc ve yeni bir PIN kodu oluşturun gibi birşey yazdı ekrandan gmail'imi yazıp doğrulama kodu istedi vs. ama neyseki pc yi baştan başlattım düzeldi. bu sorun bilgisayarı aldığımdan beri ilk defa oldu.
Your device ran into a problem and couldn't be repaired
Log file: D:\WINDOWS\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txtBu hatayı aldım pc başlamadı bende microsoftun uluslararası destek forumunda ne çözüm bulabilirim diye bir post oluşturdum, bana yardımcı olmaya çalışan bir gönüllü yardımcı kişinin söylediği çözümlerden sadece tek seçenek kalmışdı bana pc ye yeniden temiz bir windows11 kurulumu yapıp kurmak, eğer donanımsal kaynaklı değilse bu sorununu çözer demişdi ve w11'i kurduktan sonra Crystal Disk Info'yu indirip çalıştırmamı söyledi sonuçları ona gösterdim diskte hiçbir sorun yok dedi ve eğer donma tekrar yaşarsan garantiye gönderip donanımlarının detaylı şekilde incelenmesi gerekiyor dedi.
Şimdi sorun yine devam ediyor ama birşey farkettim yani his gibi birşey şuanlık şöyle söyliyim G-Helper'ı sildiğimde donma sorunu olmuyor gibi geliyor bana, Ghelper'ı silmişdim birkaç gün asus armoury crate'i yükledim ve donma olmadı ardından tekrar Ghelper'ı yükledim ve donma tekrar başladı.
Sorum şu, aranızdaki Asus laptop kullanıcılarında Ghelper yüklü olupda bu tip bir donma sorunu yaşayan varmı? Gerçekten ghelper kaynaklıysa tamamen kaldırıp armoury crate'i kullanıcam ama değilse pcyi garantiye göndericem.
Ghelper'da çok güzel bir yazılım hoşuma gidiyor aslında kullanmaya deva metmek istiyorum.
Bugünde ilk defa garip bir hata aldım, pc yi kitledikten sonra PIN imi girdim ve bana PIN kodunuza ulaşılamadı tarzı bir problem gösterdi pc ve yeni bir PIN kodu oluşturun gibi birşey yazdı ekrandan gmail'imi yazıp doğrulama kodu istedi vs. ama neyseki pc yi baştan başlattım düzeldi. bu sorun bilgisayarı aldığımdan beri ilk defa oldu.
Son düzenleme: