Gamegaraj R9T 5070 Deep Sleep Modunu Kapatma

Furkan Karaman

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Herkese merhaba,

Gamegaraj R9t 5070 model laptop sahibiyim. Laptopu uyku moduna aldıktan yarım saat sonra otomatik olarak derin uyku moduna geçiyor ve uyandırmak içim fareyi hareket ettirdiğimde ya da herhangi bir tuşa bastığımda bilgisayar açılmıyor. Kontrol merkezi üzerinden deep sleep modunu devre dışı bırakmama rağmen ve BIOS üzerinden S4/S5'i hem devreye alıp denedim hem de devre dışı bırakıp denedim ama sonuç değişmedi.

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve bunu nasıl çözebilirim?

BIOS sürümüm: N.1.19GAR06_EC_1.29.00_20251104 Kasım V2 (sitesindeki en güncel olan)
Kontrol Merkezi uygulama sürümüm: 5.62.51.60

Merhaba kardeşim. Öncelikle güzel günlerde kullanın. Normalde Windows bilgisayarlar için uyku modu pek kullanılmıyor. Bugları ortaya çıkabilir. Genelde kilit ekranı (Windows + L) işe yarar. Çözümünü teknik servisine sorabilirsiniz. Size bir yöntem söylerler. 😊

Eski Huawei laptopumu dikey stand ile kullanıyordum. O laptopta senelerdir böyle bir bug ile karşılaşmamıştım.

Acaba aynı laptopa ya da gamegaraj'ın başka laptopuna sahip olanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Şu an kullandığım laptop daha önce servise gönderdiğim ve değişim yaptıkları laptop. Onda da aynı sorun vardı. Acaba benim şanssızlığım mı yoksa hepsinde mi aynı sorun var, merak ediyorum.

Sorunun çözümünü buldum.

Ben, performans ve verimlilik için iki tane güç seçeneği profili oluşturmuştum. Hangi ayardan kaynaklı olduğunu bilmiyorum ama bu güç modlarından birini seçip uyku moduna aldığımda deep sleep aktif oluyormuş.

Güç seçeneğini Windows'un kendi oluşturduğu Dengeli seçeneğini seçince uyku modunda deep sleep'e geçmiyor.

Geri