Aynı şekilde dediğinizi yaptım. Bahsettiğiniz pıt sesini çok nadiren duydum. Zaten bu olay LatencyMoon testi açınca çıkıyor. Açmayınca kulaklıkla ilgili herhangi bir pıt sorunu yaşamıyorum. Test esnasında oluyor yalnızca. 2 dakikada bir pıtlıyor. Pıtlama testi sonucu böyle. Testi durdurdum. Pıtlama olmuyor. Sanıyorum ki arkaplanda bu test her ne yapıyorsa ses yazılımı ile ilgili soruna neden oluyor. input lag ölçerken zaten uygulamayı sağa sola sürükleyince de donuyor. Bu test esnasında böyle donma ve pıtlama sorunu çıkması normal. Çünkü ben arkaplanda canlı duvarkağıdı kullanıyorum. Bunun etkisi de var. Arkada başka yazılımlarda aktif. Windows görev çubuğu şeffaflaştırma gibi. Bunun dışında da tüm Windows animasyonları açık. Bunun da etkisi var. Kıstığım bir ayar yok. Bu yüzden bende genelde yüksek değerler çıkıyor ve bunu normal algılıyorum. Çünkü test dışında bir sorun yaşamıyorum. Güç seçeneğim yüksek performans modunda. Bunun da etkisi var. Ekran kartıda performans modunda. BIOS'um güncel değil. Önceki sürümü kullanıyorum. Çünkü ciddi bir sorun yaşamadığım için güncellemedim. Birisi şey demiş başka forumda. SSD değiştirdim sorun çözüldü. Bilmiyorum çözüm olur mu diye ama paylaşmak istedim bu bilgiyi de. Bu test konusunda da genel bir araştırma yaptım. Bu testi yapıp da ''bende hiçbir gecikme yok'' diyen görmedim. Konuya ilişkin net bir çözüm bile yok. Bunu sanırım üreticiler bile çözmüş değil. Çünkü hemen hemen eski yeni demeden her bilgisayarda olan bir gecikme değerleri veriyor. Kiminin mikrofondan problemi var, kimi mouse, kimi hoparlör, kimi de monitörde tekleme vs vs. Sorunlar ayrı ama çözüm konusunda herhangi bir kaydedilmiş veri yok. DDU kaldır şunu kur falan demişler ama aynı tas aynı hamam olacak o iş. Çok kafaya takmamanızı tavsiye ediyorum bunu. Bu olay tıpkı C23 testi açıp işlemci ile başka şeyler kullanmaya çalışmak. İşlemci zaten meşgul. Haliyle yetersiz performans verecek işlemci. Ama yük altından kurtarınca maksimum performansı veriyor. LatencyMoon'da test yapılırken bilgisayar bileşenleri yük altına giriyor ve yapılan her işlem bir soruna neden oluyor az önce saydığım gibi. Ben de 2-3 haftadır mouse teklemesi vardı. Bu testi yapınca artıyor bu teklemeler. Görüntü de de tekleme oluyor şu sürükleme olayında. Ama testi kapatınca mouse tekleme sorunum 2 saatte bir olmaya başlıyor. Bazen günde 1 kere. Bazen günde 5 kere olan bir şey. Değişiyor. Nedense oyunlarda pek tekleme yaşamıyorum. Çok nadir. Daha çok masaüstünde oluyor. PC boşta olunca yükü mouseye veriyor. Oyunda olunca odak noktası değişiyor tekleme olayının.
Ekli dosyayı görüntüle 889