Gameraider Ignia Sorunlu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan denizd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:04

denizd

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Yaklaşık 20 gün önce büyük umutlarla satın aldığım GameRaider IGNIA GR16 (i9-14900HX / RTX 5070 Ti) cihazımda maalesef kısa sürede kabul edilemez donanımsal ve fiziksel kusurlar tespit ettim. Yaşadığım sorunları aşağıda detaylandırıyorum:
Sistem Kilitlenmesi ve Ses Hatası: Cihaz biri oyun içinde, diğeri masaüstünde olmak üzere 2 kez tamamen kilitlendi. Donma sırasında hoparlörlerden 2-3 saniye boyunca titreşimli bir “tirrr” sesi geldi.
Fan Hatası: Periyodik olarak sistemden "fan istisna hatası" alıyorum, bu da cihazın termal yönetiminde bir kararsızlık olduğunu gösteriyor.
Menteşe ve Ekran Kusuru: Cihazın kapağını kapatırken sol menteşeden net bir "çıt" sesi geliyor. Ayrıca panel, kasa ile simetrik değil; sağ ve sol taraf arasında yaklaşık 0.5 cm'lik bir hizasızlık mevcut.
Kozmetik ve Montaj Hataları: Arka fan ızgaralarında hizasızlık ve kasada fabrikasyon kaynaklı küçük deformeler bulunuyor.
Trendtoldan aldiigim icin ilk oraya yazdım iade veya degisim veya tamir veya kullanici hatasi olarak sonuçlanabilir dedi cihazi yarın kargoya vericem tahminen sizce sonuç ne olur bu cihazda yada başka bi cihaz böyle sorun yaşayanlar naptı bilgiimsi olan hocalarım yardim ederse sevinirim.

Merhaba hayırlı ramazanlar. Öncelikle yaşadığınız durumlardan ötürü geçmiş olsun üzüldüm. Donanımı normal karşılarım ama yazılım konusunda Windows'u doğru kurmak da önemlidir. Mesela :

📖 Windows masaüstü ekranı geldikten sonra önce internet sürücüsü yüklü değil ise :

1️⃣ Ethernet kablosu ile bağlanırım.
2️⃣ USB sürücü bellek varsa kurulur veya kendi sitesinden harici bir bilgisayar ile sürücüsünü alıp kurarım.
3️⃣ Telefonu kablo ile laptopa bağlayıp USB internet paylaşımını açarım.

📌 Bağlandıktan sonra arama kısmına öncelikle "Windows Update" yazarım ve "Güncelsiniz" diyene kadar bütün sürücüleri kurarım. (Buna isteğe bağlı güncelleştirmeler de dahil.)

📌 Aygıt yöneticisinde herhangi bir ünlemli sürücü kalmışsa, USB sürücü bellek aracılığıyla veya modelin kendi sayfasından indirip kurarım. Bu sayede fazla sürücü karmaşasından uğraşmayıp kolaya kaçıyor gibi oluyor. Ama inanın en sağlıklısı bence böyledir.

📌 Daha sonra ekran kartı ve varsa Biosu güncellerim. (Chipset ve ses sürücüsü de isteğe bağlıdır.)

📌 En son USB sürücü bellekte veya modelin kendi sayfasında varsa Control yazılımını yükler ve artık kullanıma hazır olur.

İşin kısa sözü fazladan sürücü yüklemeyin. Belirttiğim gibi Windows Update bile yapsa yetiyor. Bir de böyle denenmesini tavsiye ederim. 😊

İadeye gelecek olursak doğal olarak hakkınız var. Ama bazen satıcı bu durumları kabul etmeyebilir. Süreç Tüketici Hakem Heyet'ine kadar gidebilir. Haberiniz olsun.

Hayırlısı ile daha nice modeller sizin için olsun. 🙏

Merhaba hayırlı ramazanlar. Öncelikle yaşadığınız durumlardan ötürü geçmiş olsun üzüldüm. Donanımı normal karşılarım ama yazılım konusunda Windows'u doğru kurmak da önemlidir. Mesela :

📖 Windows masaüstü ekranı geldikten sonra önce internet sürücüsü yüklü değil ise :

1️⃣ Ethernet kablosu ile bağlanırım.
2️⃣ USB sürücü bellek varsa kurulur veya kendi sitesinden harici bir bilgisayar ile sürücüsünü alıp kurarım.
3️⃣ Telefonu kablo ile laptopa bağlayıp USB internet paylaşımını açarım.

📌 Bağlandıktan sonra arama kısmına öncelikle "Windows Update" yazarım ve "Güncelsiniz" diyene kadar bütün sürücüleri kurarım. (Buna isteğe bağlı güncelleştirmeler de dahil.)

📌 Aygıt yöneticisinde herhangi bir ünlemli sürücü kalmışsa, USB sürücü bellek aracılığıyla veya modelin kendi sayfasından indirip kurarım. Bu sayede fazla sürücü karmaşasından uğraşmayıp kolaya kaçıyor gibi oluyor. Ama inanın en sağlıklısı bence böyledir.

📌 Daha sonra ekran kartı ve varsa Biosu güncellerim. (Chipset ve ses sürücüsü de isteğe bağlıdır.)

📌 En son USB sürücü bellekte veya modelin kendi sayfasında varsa Control yazılımını yükler ve artık kullanıma hazır olur.

İşin kısa sözü fazladan sürücü yüklemeyin. Belirttiğim gibi Windows Update bile yapsa yetiyor. Bir de böyle denenmesini tavsiye ederim. 😊

İadeye gelecek olursak doğal olarak hakkınız var. Ama bazen satıcı bu durumları kabul etmeyebilir. Süreç Tüketici Hakem Heyet'ine kadar gidebilir. Haberiniz olsun.

Hayırlısı ile daha nice modeller sizin için olsun. 🙏
kozmetikteki sorunu duzeltemicegim icin iade daha iyi gibi

kozmetikteki sorunu duzeltemicegim icin iade daha iyi gibi
Bu sorunlar asla kabul edilemez. Misliyle değişim isteyin derdim ama bu firmada 5080 ve 5090 cihazlar satılmıyor. En mantıklısı iade etmek. O şekilde asla kullanmayın o cihazı.

Bu sorunlar asla kabul edilemez. Misliyle değişim isteyin derdim ama bu firmada 5080 ve 5090 cihazlar satılmıyor. En mantıklısı iade etmek. O şekilde asla kullanmayın o cihazı.
iade alsam be alabilrim 83 k ya hocam sorun o birazda iade isticem indirim kovalicaz

Geri