Merhaba arkadaşlar,
HP Victus laptoplarda Linux tarafındaki en büyük eksiklik olan OMEN Gaming Hub yokluğunu gidermek için geliştirdiğim açık kaynaklı RGB kontrolcü projesini tamamladım. Özellikle 4 bölgeli (4-zone) RGB desteği ve modern GNOME arayüzü üzerine yoğunlaştım. Mevcut çözümler 6.18 gibi güncel kerneller ile sorun yaşıyordu fakat yaptığım düzenlemelerle birlikte güncel kernellerle sorunsuz kullanabilirsiniz.
Terminali açıp aşağıdaki komutlarla hızlıca kurabilirsiniz:
HP Victus laptoplarda Linux tarafındaki en büyük eksiklik olan OMEN Gaming Hub yokluğunu gidermek için geliştirdiğim açık kaynaklı RGB kontrolcü projesini tamamladım. Özellikle 4 bölgeli (4-zone) RGB desteği ve modern GNOME arayüzü üzerine yoğunlaştım. Mevcut çözümler 6.18 gibi güncel kerneller ile sorun yaşıyordu fakat yaptığım düzenlemelerle birlikte güncel kernellerle sorunsuz kullanabilirsiniz.
Öne Çıkan Özellikler
- Modern Arayüz: GTK4 ve Libadwaita kullanılarak, güncel GNOME masaüstüyle tam uyumlu tasarlandı.
- Düşük Kaynak Tüketimi: Arka planda çalışan Python servisi minimum CPU ve RAM kullanacak şekilde optimize edildi.
- 4 Bölge Kontrolü: Klavyedeki 4 bölgeyi birbirinden bağımsız kontrol edebilirsiniz.
- Efektler: Sabit renk, Nefes alma (Breathing), Renk döngüsü (Cycle) ve Dalga (Wave).
- Hız ve Parlaklık: Efekt hızı ve ışık şiddeti ayarlanabilir.
- Dil Desteği: Sistem diline göre otomatik Türkçe veya İngilizce başlar.
Desteklenen ve Test Edilen Sistemler
- Cihaz: HP Victus veya Omen Serisi (4-zone RGB desteği bılunmaktadır.).
- Distro: Fedora 41+, Ubuntu 24.04, Arch Linux.
- Kernel: Pelrun'un sürücüsü modern çekirdekler için yamalanmış ve güncel tutulmuştur.
Kurulum
Terminali açıp aşağıdaki komutlarla hızlıca kurabilirsiniz:
Kod:
# Depoyu klonlayın
git clone https://github.com/yunusemreyl/hp-victus-rgb-linux.git
cd hp-victus-rgb-linux
# Yükleyiciyi çalıştırın (Root yetkisi gereklidir)
chmod +x install.sh
sudo ./install.sh