Intel Core Ultra 9 275Hx Için En Iyi Undervolt Ayarları Nasıl Olmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pr3FF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:20

pr3FF

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Selamlar elimde, başlıktaki işlemci ve 5070 Ti ekran kartlı bir HP Omen Max 16 laptop bulunuyor. Boştayken 56-57 derecelerde geziniyor ve oyunlarda sıcaklık değerleri artıyor, thorttlestop uygulamasından nasıl bir işlemci undervolt ayarı yapmak daha mantıklı ve doğru olur?
Birkaç ayar yaptım fakat, FPS değerlerlerinde ciddi düşüşler yaşanıyor. Dengeli bir ayar nasıl yapabilirim?

Selamlar elimde, başlıktaki işlemci ve 5070 Ti ekran kartlı bir HP Omen Max 16 laptop bulunuyor. Boştayken 56-57 derecelerde geziniyor ve oyunlarda sıcaklık değerleri artıyor, thorttlestop uygulamasından nasıl bir işlemci undervolt ayarı yapmak daha mantıklı ve doğru olur?
Birkaç ayar yaptım fakat, FPS değerlerlerinde ciddi düşüşler yaşanıyor. Dengeli bir ayar nasıl yapabilirim?
Hikayeli oyunlar için 20-40w arası limit koyun. FPS oyunları için 40-60w arası limit koyun. PL1 ve PL2 ayarını eşit yapın. Biri 30 diğeri 60 olmasın. İkiside 30-30 veya 60-60 olacak. 60w limit koyduğunuzda yüksek sıcaklıklar görüyorsanız ki görürsünüz, mutlaka 50w düşürün. Yine çok sıcak derseniz 45w düşürün. FPS oyunlarında benim için asgari limit 30watt. Rekabetçi oyunda hem FPS değerim yüksek olsun hem de çok sıcak olmasın derseniz en iyi watt ayarı 40w.

Geri