Rehber- Gamegaraj Slayer X5T/X7T Undervolt Yapma

Herkese iyi forumlar, bu konuda sizlere GameGaraj Slayer X5T/X7T laptoplarınıza nasıl undervolt yapılır onu göstereceğim.

Adım-0

İşlemlere başlamadan önce GameGaraj kontrol yazılımında yapmamız gereken bir ayar var.

Performans seçim bölümüne giriyoruz:

Oradan "Özel Mod" u seçip sol tarafta açılan "Spc Ayarları" sekmesine giriyoruz.

Watt ayarlarının altında bulunan "Cpu Advanced Performance Menu" nün yanındaki switchi açıyoruz.
Adım-1
Laptopunuzda BIOS ekranına gelip(Bilgisayar açılırken F2/Del tuşuna sürekli basıp) Setup kısmına giriyoruz:
1763304965162.webp

Adım-2
Burada açılan menüden Advanced sekmesine giriyoruz, burada yapmamız gereken 3 ayar var.
1763305199618.webp

1. Ayar:
Advanced sekmesine girdiğimizde hemen önümüze çıkan Intel Virtualization Technology ayarını "Disabled" olarak ayarlıyoruz(Fotoğraftaki gibi):
1763305399486.webp

2. ve 3. Ayar:
Sekmeyi aşağıya kaydırıp CPU Advanced Performance Settings kısmına giriyoruz:
1763305512196.webp

Girdikten sonra önümüze gelen yeni menüyü aşağıya kaydırıp Overclocking Lock ve Undervolt Protection ayarlarını buluyoruz. Bunları da "Disabled" olarak değiştiryoruz(Fotoğraftaki gibi):
1763305643356.webp

Adım-3
Bios'taki ayarlarımız bitti, fotoğraflardaki gibi belirttiğim sırayla biostan çıkış yapıyoruz:
1763305807987.webp

1763305972583.webp

1763306008880.webp

Adım-4

Bios'taki işlemleri bitirip masaüstüne geldiğimize göre şimdi sıra undervolt yapmamızı sağlayacak programı indirmeye geldi. Ben Intel XTU kullanıyrum, eğer undervolt hakkında yeterli donanıma sahipseniz Throttle Stop kullanabilirsiniz. Ben rehberde XTU ile devam edeceğim.

Intel XTU'yu bu bağlatıdan indirip kurun. Gelen uyarılara "I Agree" deyip geçin.

Karşınıza küçük bir ekran gelecek, bu ekranda yapmanız gereken tek şey Core Voltage Offset'i düşürmek olacak:
1763306391016.webp

Ben -70mv undervoltta(resimdeki değer) optimal bir performans yakaladım, sizler bu ayarı değiştirerek işlemcinizi sınayabilirsiniz(YETERLİ DONANIMA SAHİP DEĞİLSENİZ KESİNLİKLE ÖNERMEM, LAPTOP KARARSIZ ÇALIŞABİLİR/CRASH YAŞANABİLİR)

!!!ÖNEMLİ!!!
Bilmeyenler için: Yukaridaki fotoğraftaki gibi değerin önünde "-"(EKSİ) olmalı. Örn: -0,070mv

Son

Rehberde belirttiğim gibi adım adım giderseniz bir sorun yaşamazsınız. Bu işlem donanıma zarar vermez.

NOT: Bu işlemleri yaptıktan sonra başta ayarladığımız Cpu Advanced Performance Menu ayarına dokunmamak kaydıyla modlar arası geçiş yapabilirsiniz.

AYRICA NOT: X5T'de durum farklı olabilir, ben X7T cihazda bu ayarları yaptım)

(Oluşabilecek her türlü sorundan dolayı mesuliyet kabul etmiyorum.)

Ekli dosyalar

• 1763305709018.webp
    1763305709018.webp
    664,5 KB · Görüntüleme: 35
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgilendirici içerik için teşekkür ederim. XTU'da yapılan ayarların restart sonrası sıfırlanma olayı var mı yoksa ayarlar kayıtlı kalıyor mu her açılışta?

Hocam bu ayarı yaptım ama pc ayarsız halinden daha kötü çalıştı. C23 multi yaptım. 21.1k aldı. Ayarsız yaptığımda 21.6k almıştı. Bu ayar işe yaramadı bende. Aynı bilgisayara sahibiz. Başka ne sebebi var? Ekran kartı çok ses yapıyor.

Hocam bu ayarı yaptım ama pc ayarsız halinden daha kötü çalıştı. C23 multi yaptım. 21.1k aldı. Ayarsız yaptığımda 21.6k almıştı. Bu ayar işe yaramadı bende. Aynı bilgisayara sahibiz. Başka ne sebebi var? Ekran kartı çok ses yapıyor.
Undervolt ile performans kaybı yaşanması çok zor. Kaç mv uv yaptınız?

Ayrıca ekran kartının çok ses çıkarması bu işlemden bağımsız bir durum.

Undervolt ile performans kaybı yaşanması çok zor. Kaç mv uv yaptınız?

Ayrıca ekran kartının çok ses çıkarması bu işlemden bağımsız bir durum.
Aynı resimdeki gibi -0,070 yaptım. Bios ayarlarını resimdeki gibi yaptım. Her şey tamam. Başka bir şeye ellemedim. Ama cidden performans kaybı oldu. Donanımda bir sorun yok ama işlemci konusunda verim alamadım hocam. Bu işlemden sonra bilgisayar 1 nesil geriye düştü gibi oldu :D

Aynı resimdeki gibi -0,070 yaptım. Bios ayarlarını resimdeki gibi yaptım. Her şey tamam. Başka bir şeye ellemedim. Ama cidden performans kaybı oldu. Donanımda bir sorun yok ama işlemci konusunda verim alamadım hocam. Bu işlemden sonra bilgisayar 1 nesil geriye düştü gibi oldu :D
Allah Allah, hiç karşılaşmadığım bir problem :) . En iyisi siz işlemleri geri alıp eski halinde kullanmaya devam edin :)

Knk bende underwolt yapmadan 24 e yakın alıyorum ** yapsam altına fanlı stand alıp muhtemelen 25 görür bı ark 27 görmuş reditte

Allah Allah, hiç karşılaşmadığım bir problem :) . En iyisi siz işlemleri geri alıp eski halinde kullanmaya devam edin :)
Bu işlemden sonra ayarları geri aldım ama bilgisayarın performansı gerçekten düştü ve çok güç harcamaya başladı. İşlemci sıcaklığı bazen boşta 64 derece. Normalde de 59 a çıktı. Eskiden 45 derece falandı. Gpu sıcaklığı da 38 falan. Şimdi 48 50. Fan hızları boşta sabit %25 di ama şimdi 33 e sabitledi kendi kendine. C23 skoru 16k ya kadar düştü. Ne yaptın hocam pc ye :) Bi yardım et gözünü seveyim.

Ekli dosyalar

• 1000033311.webp
    1000033311.webp
    770,4 KB · Görüntüleme: 19
knk çip işi şans işi biraz da ama 16k yı 13620h bile alıyor ben hız aşırtma da yaptım da sıcaklıklar yüzünden hiç etkisi olmadı 96 derecede kısıyor kendini

knk çip işi şans işi biraz da ama 16k yı 13620h bile alıyor ben hız aşırtma da yaptım da sıcaklıklar yüzünden hiç etkisi olmadı 96 derecede kısıyor kendini
Ya asıl sorun şu. Boşta fan kapatan cihaz şimdi kapatmıyor. Bu ayardan sonra oldu. Eski ayara geri çektim ama düzelmiyor.

bios son sürüm mü
Bilgisayarı kapatıyım dedim kapatmıyor. Uzun uzun çalışıyor hala siyah ekranda. Steam açıktı. Bari Chrome giriyim dedim. Chrome yi siyah ekran veriyor. Ekran kartı da çok ısınmıştı. @burhankolsuz11bk Bence bu forumu kaldırmalısın. Bilgisayara zarar verdi. Farklı bilgisayar kullansam tamam. Belirtmişsin. Ama aynı bilgisayar kullandığımız için güvenerek yaptım ama %30 performans düştü. Isı değerleri arttı. Eski ayarlara geri çektim ama sorun düzelmedi. Sorumlusun.

Bilgisayarı kapatıyım dedim kapatmıyor. Uzun uzun çalışıyor hala siyah ekranda. Steam açıktı. Bari Chrome giriyim dedim. Chrome yi siyah ekran veriyor. Ekran kartı da çok ısınmıştı. @burhankolsuz11bk Bence bu forumu kaldırmalısın. Bilgisayara zarar verdi. Farklı bilgisayar kullansam tamam. Belirtmişsin. Ama aynı bilgisayar kullandığımız için güvenerek yaptım ama %30 performans düştü. Isı değerleri arttı. Eski ayarlara geri çektim ama sorun düzelmedi. Sorumlusun.
Büyük ihtimal cihazda fabrika çıkışlı bir sorun var. Ben ve bir arkadaş stok cinebench değerlerinden daha yüksek skorlar aldık. Ayrıca undervolt donanıma %99.9 zarar VERMEZ. Format yolunu deneyin. Olmazsa bios'u sıfırdan tekrar yükleyin.

Büyük ihtimal cihazda fabrika çıkışlı bir sorun var. Ben ve bir arkadaş stok cinebench değerlerinden daha yüksek skorlar aldık. Ayrıca undervolt donanıma %99.9 zarar VERMEZ. Format yolunu deneyin. Olmazsa bios'u sıfırdan tekrar yükleyin.
Bu benim 2. Bilgisayar. Önceki sorunluydu. O da x7t 5060 idi. Değişim yaptırdım. Bu daha iyi bir cihaz. Yaşadığım sorunlar giderilmişti. Bios güncel ama tekrar kurabilirim. Olmazsa format denerim. Cihazda fabrika çıkışlı sorun olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi bu değiştirilmiş ve test edilmiş bir cihaz. Bana Windows 11 pro kurulu şekilde geldi. Biosu kendileri güncellemişti. Ben formatladım. Home kurdum. Öyle kullanıyorum. Test edilmemiş cihazlarda sorun olabilir ama bunun testleri yapıldı ve o şekilde teslim edildi bana. Birkaç yöntem deneyeceğim. Umarım düzelir. Undervolt'un ben de cihaza zarar vermediğini biliyordum ama zarar verdiğini gördük. İşlemci ve ekran kartına aşırı yük bindirdi. Tam tersi olması lazımdı. Daha da rahatlaması lazımdı. Ama yan etki yaptı.

Geri