Siber İstihbarat Eğitimi almak ister misiniz?

Siber İstihbarat Akademisi yeni dönem eğitimleri için başvuru almaya başladı. Başvuru için gerekli tüm bilgiler bu haberde.

Türkiye’de istihbarat ve siber güvenlik alanında uzman isimlerin oluşturduğu ve siber uzaydan gelen tehlikelerin farkında olunması ve bunlarla nasıl mücadele edilebileceği konularında eğitimler düzenleyen Siber İstihbarat Akademisi yeni dönem eğitimleri için başvuru almaya başladı. İstihbarat bilimi ve siber güvenlik ile ilgili eğitim almak ya da bu yönde kariyer planlaması yapmak isteyen herkes, Siber İstihbarat Akademisi’nin açmış olduğu eğitim programlarına katılabiliyor. Eğitim programı ve başvuru şartları hakkında www.istihbaratakademisi.com adresinden ayrıntılı bilgi alınabiliyor.

Türkiye’de istihbarat ve siber güvenlik alanında uzman isimlerin oluşturduğu ve siber dünyadan gelen iç ve dış tehlikelerin farkında olunması ve bunlarla nasıl mücadele edilebileceği konularında eğitimler düzenleyen Siber İstihbarat Akademisi’nin yeni dönem eğitimleri başlıyor.
Özel sektör firmalarının dış temsilciliklerin de çalışacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, küresel ve ülke özelindeki tehditler konularında bilinçlendirilme leri, bireysel ve kurumsal güvenliklerini azami düzeyde sağlamaları ve İstihbarata Karşı Koyma (İKK) konusunda farkındalık düzeylerinin arttırılmasına dönük eğitim ve danışmanlık hizmetleri de veren Siber İstihbarat Akademisi, kişisel ve kurumsal başvuları alıyor.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile kurslar, seminerler kapsamında kısa ve uzun süre yurt dışında kalacak kişilerin İstihbarata Karşı Koyma ve güvenlik konularında bilinçlendirilme leri yönünde de çalışmalar sürdüren Akademi, istihbarat bilimi ve siber güvenlik ile ilgili eğitim almak ve bu yönde kariyer planlaması yapmak isteyen herkesi bu özel eğitim programlarına davet ediyor.

Kimler Katılmalı

İstihbarat ve Siber Güvenlik Eğitimi; bilişim personelleri, denetçiler, güvenlik uzmanları, web sitesi yöneticileri ve ağ altyapı bütünlüğü konusunda çalışmalar yapan/yapmak isteyen herkes için önemli ölçüde yarar sağlıyor. Fiziksel aktiviteler için katılımcılardan belirli sağlık koşulları aranıyor. Bu koşulları sağlamayan katılımcılar analiz, raporlama vb. hakkında bilgi sahibi olmak için eğitim esnasında sahada bulunuyor; ancak fiziksel aktiviteden muaf tutuluyor.

Ön Gereksinimler

İstihbarat ve Siber Güvenlik Eğitimi’ne katılabilmek için temel seviyede Linux, Network, Programlama ve Veritabanı bilgisine sahip olmak gerekiyor.

Başvuru Süreci

Katılım süreci, Siber İstihbarat Akademisi resmi sitesi üzerinden Başvuru Formu’nun eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulması ile başlıyor. Başvuruda bulunan adayların, bilgileri incelendikten sonra adaylar ile mülakat gerçekleştiriliy or. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen mülakattan başarıyla geçen adaylara kesin kayıt işlemi için gerekli adımlar bildiriliyor. Bu adımları tamamlayan adayların, kayıt işlemi gerçekleştiriliyor.

Eğitim Süresi

Eğitim süresi 9 haftadır. Her hafta, Cumartesi ve Pazar günleri 09:00 – 18:00 arasında eğitimler gerçekleştiriliy or. Eğitim boyunca teorik dersler haricinde, saha çalışmaları da yapılıyor. Katılımcılara yoğun süreç yönetimi, stres altında verimli çalışma ve takım çalışmasına yatkınlık gibi konularda destek veriliyor.

Derslere katılım %70 oranında zorunlu tutuluyor. Eğitimi tamamlamak ve başarı belgesi almak için katılım şartına uymak gerekiyor. Bu şartı yerine getirmeyen katılımcılar, final sınavını geçse dahi, ilerleyen dönemlerde ilgili dersi/dersleri telafi etmek zorunda kalıyor. Katılımcıların, uzmanlar tarafından verilen görevleri başarı ile yerine getirmesi ve uzmanın isteği durumunda, yaptığı çalışmayı rapor olarak sunması gerekiyor.

Belgelendirme

Eğitime katılanlara Siber İstihbarat Akademisi tarafından katılım belgesi veriliyor. Eğitim sonunda yapılacak sınav neticesinde %70 başarı oranına sahip olan katılımcılara başarı belgesi veriliyor.

Tavsiye Edilen Başlangıç Dokümanları

  • ALTUNTAŞ, A., Kali Linux, Kodlab Yayın, 2016.
  • DEMİR, B. Yazılım Güvenliği Saldırı ve Savunma, Dikeyeksen Yayıncılık, 2016
  • KELEŞTEMUR, A., Siber İstihbarat, Level Kitap, 2015.
  • KÖSERELİ, V., İstihbarat Hukuku, Ekin Kitabevi, 2015.
  • USTA, G., Bilgisayar Ağlarında Saldırı ve Savunma, Seçkin Yayıncılık, 2015
  • YILMAZ, S., Dünyayı Yöneten Güç İstihbarat Bilimi, Kripto Basın Yayın, 2016
  • CHERKASHIN V. & FEIFER G., Spy Handler, Basic Books, 2005
  • GERDES, L. I., Espionage and Intelligence Gathering, Greenhaven Press, 2004

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+ ve Instagram‘da takip edin. Güncel videolarımız için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın.